Home page
Haber Menüsü


Lara Croft rolünde Angelina Jolie
Lara Croft: Tomb Raider
Sanal alemin kadın kahramanı, güçlü, gözü pek ve güzel Lara’yı sinemada Angelina Jolie canlandırıyor.
NTV-MSNBC
    21 Eylül—  Daha önce video oyunu olarak gençlerin büyük ilgisini çeken Lara Croft filminin yönetmeni Sam West... Angelina Jolie, Lara’dan çok hoşlandığını ve bu rolü büyük bir zevkle oynadığını söylüyor. “Lara da benim gibi macerayı ve tehlikeyi seviyor” diyen Jolie, filmin hayatının akışını tamamen değiştirdiğini itiraf ediyor: “Bu filmde rol almak, orduya katılmak gibiydi. Sigarayı, içkiyi bırakmak zorunda kaldım. Çekimler başladığından itibaren askerler gibi sıkı bir rejim içine girdim.”  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 

       Sanal alemin en güçlü kadın kahramanı Lara Croft beyazperdede! Güçlü, zeki ve korkusuz Lara’yı sinemada başarıyla canlandıran isim ise aylardır bu filmle ününe ün katıyor: Angelina Jolie. Oscar töreninde erkek kardeşini öperek herkesin aklında “Acaba ensest mi?” şüphesini uyandıran, düğününe sevdiği adamın ismini kendi kanıyla yazdığı t-shirt’üyle katılan, vücuduna “ölüm” yazılı dövmeleri yaptıran Angelina Jolie...
       1999 yılında, “Girl, Interrupted” filmindeki rolüyle En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar’ını aldığında,
       herkes bu vahşi güzelin isminin daha da parlayacağını ve Jolie’nin büyük yapımlarda rol alacağını söylüyordu. “Girl, Interrupted”ın hemen ardından Nicolas Cage’le birlikte rol aldığı bir gişe filmi olan “60 Saniye / Gone in Sixty Seconds”da eski bir araba hırsızını oynadı. Bir sonraki projesi de özellikle video oyunu hastası genç kitlenin yakından tanıdığı “Lara Croft: Tomb Raider” oyununun beyazperde uyarlaması oldu.
       
“TOMB RAIDER”IN KONUSU
       Lara Croft, İngiliz aristokratı Lord Henshingly Croft’un kızıdır (Bu arada Lord Croft rolünü, Angelina
       Jolie’nin gerçek hayattaki babası Jon Voight’in oynadığını belirtelim). Bir aristokrat olarak yetiştirilen Lara’nın başına 21 yaşında korkunç bir kaza gelir.


       Bir kayak gezisinden dönerken uçağı Himalayalar’da düşer ve Lara iki hafta boyunca hayatta kalma mücadelesi verir. Genç kız kurtulur ancak olay, üzerinde büyük bir etki bırakır. Ailesi tarafından reddedilen Lara, hayatının geri kalanını eski çağlara ait mezar, tapınak ve arkeolojik kalıntıları gezerek geçirir. Bu arada serüvenlerini yazar ve yolculuklarında edindiği eşyalara büyük paralar ödeyen zenginler sayesinde geçinir. Bunlardan biri de Powell adında bir zengindir ve “Çağların Saati / The Clock of Ages” adında, elde edildiğinde sahibinin zamanda yolculuk yapmasını sağlayan bir antikanın peşindedir.
       
       
SANAL ALEMİN SERT KADIN KAHRAMANI
       Video oyunları severler şimdiye dek pek çok iri yapılı, kaslı kahraman gördü ama ilk kez iri göğüslü
       ve muntazam çizilmiş bacaklarını cesurca sergileyen bir kadın savaşçıyla tanıştığı sanal alemde onu hemen benimsedi. Erkekleri zekasıyla ve korkusuzluğuyla olduğu kadar çekiciliğiyle de etkileyen Lara Croft, 21. yüzyılın en popüler interaktif video oyunu kahramanı olarak biliniyor. Video oyunları pazarında büyük ilgi gören ve dünyada yaklaşık bir milyon insan tarafından oynanan “Tomb Raider” tabii ki Hollywood yapımcılarının gözünden kaçmamış.

       “Su Dünyası / Waterworld”, “Zor Ölüm / Die Hard”, “K-9” ve “48 Saat /48 Hours” gibi aksiyon filmlerinin yapımcısı Lawrence Gordon, projeyi ilk gözüne kestiren isim olmuş. Paramount Pictures ve Mutual Film Company ile anlaşan Gordon, Lara Croft’un sanal dünyasını beyazperdeye taşımak için yönetmen aramaya başlamış. Sonunda “Generalin Kızı / The General’s Daughter” ve “Con Air” gibi aksiyon filmlerinin altından başarıyla kalkan Simon West’le anlaşmışlar.
       Lara Croft; güçlü, çekici, sert, başına buyruk... Hem erkekler hem de kadınlar için bir model. Böyle bir film için biçilmiş kaftan için Angelina Jolie adı geçince, West’in prodüksüyonun başarısı konusunda hiç şüphesi kalmamış.
       Filmde Lara Croft rolünü üstlenen Angelina Jolie ise portresini çizdiği bu karekter için şunları söylüyor: “Lara çok güçlü ve güzel bir kadın... Bu özellikleriyle hem erkeklere hem kızlara çekici geliyor. Bunların yanısıra kendi doğruları doğrultusunda hareket etmeyi seven sert mizaçlı bir kadın... Bu rol hayatımın en zor işi oldu. Bu filmde rol almak, orduya katılmak gibiydi. Sigarayı, içkiyi bırakmak zorunda kaldım. Çekimler başladığından itibaren askerler gibi sıkı bir rejim içine girdim.”
       
       
NERELERDE ÇEKİLDİ?
Kamboçya, yıllar sonra ilk kez Batılı bir filmin çekimine izin verdi.

       “Tomb Raider”ın çekimleri Kamboçya, Londra ve İzlanda’da yapıldı. Lara’nın yolculuk yaptığı gizemli
       yeraltı şehirleri Kamboçya’da; hem laboratuvar hem de ev olarak kullandığı malikanesi Londra’da, buz ve
       soğuk gerektiren sahneler ise İzlanda’da çekildi. Teknik ekip, çekimler başlamadan önce oldukça detaylı
       bir çalışma yaparak, yeraltı şehirlerini nasıl oluşturacaklarına karar vermişler. Çeşitli kültürleri
       detaylı biçimde inceleyerek, aykırı bir şey olmamasına özen göstermişler. Çekimlerin yapıldığı mekanları simgeleyen tarihi özellikler ve değerlerle, çağımızın teknolojisi ve değerlerinin yanyana yer almalarını sağlamışlar. Özellikler Lara Croft’un üs olarak kullandığı, labratuvar ve antreman odalarının bulunduğu
       Londra’daki evi ve yaşam tarzı, teknolojik ögelerin yanında, tamamen İngiliz usulüne göre tasarlanmış.


       
       
FİLMİN KÜNYESİ:
       Yönetmen: Simon West
       Senaryo: Simon West, Patrick Massett, Laeta Kalogridis, John Zinman
       Oyuncular: Angelina Jolie (Lara Croft), Daniel Craig (Alex Mars), Leslie Philips (Wilson), Mark Colie
       (Larson), Iain Glen (Powell), Noah Taylor (Bryce), Chris Barrie (Hillary), Julian Rhind-Tutt (Pimms), Jon
       Voight (Lord Croft)
       Yapımcı: Lloyd Levin, Colin Wilson, Bobby Klein
       Kurgu: Glen Scantlebury
       Görüntü Yönetmeni: Peter Menzies Jr.
       Kostüm: Lindy Hemming
       Müzik: Michael Kamen
       
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları