Home page

Haber Menüsü


Atletizmde gençlerden 3 altın
32. Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası’nın ilk gününde 3 altın, 4 gümüş ve 4 bronz kazanan Türkiye, ülkeler puan sıralamasında erkek ve bayanlarda üçüncü durumda bulunuyor.
Ankara
AA
15 Eylül— Ankara’da başlayan 32. Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası’nın ilk gününde Türkiye 3 altın, 4, gümüş ve 4 bronz madalya kazandı. Türkiye, ülkeler arasındaki puan sıralamasında erkekler ve bayanlarda üçüncü durumda bulunuyor. Erkeklerde Yunanistan 78 puanla birinci, 69 puanla Romanya ikinci ve 67 puanla Türkiye üçüncü sırada yer aldı. Bayanlarda da yine Yunanistan 77 puanla ilk sırada bulunurken, bu ülkeyi 73 puanla Romanya ve 65 puanla Türkiye izledi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Naili Moran Atletizm Pisti’nde yapılan Balkan Gençler Şampiyonası, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla ABD’de yaşanan terör olaylarında hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşuyla başladı. Açılış törenine, Ankara Valisi Yahya Gür, Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Nuri Demirci, Genel Müdür Yardımcısı Sezai Bağbaşı katıldı.
       Açılış töreninde konuşma yapan Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Nuri Demirci de ABD’de yaşanan terör olayını kınadığını belirterek, tüm sporculara başarı diledi.
       
“BALKAN ÜLKELERİNİ GÖRMEKTEN MUTLUYUZ”
       Töreninde konuşan Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Yurdadön, Balkan ülkelerinin sporcularını burada görmekten mutlu olduklarını belirterek, “Ülkeler arasında dostluk ve kardeşlik köprüsü kurulmasını istiyoruz. Bunları da sizler sağlayacaksınız. Kazanan dostluk ve barış olsun” dedi.
       Şampiyonaya Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan, Yugoslavya, Arnavutluk, Moldova, Makedonya, Bulgaristan, Romanya ve Bosna-Hersek katıldı. Açılış seramonisine Moldovalı yöneticilerle sporcular alışverişe gittikleri ve geç kaldıkları için katılamadı.
       Şampiyonada, Türkiye’ye ilk altın madalyayı erkekler çekiç atmada Eşref Apak, 70.40 metrelik atışıyla getirdi. 5000 metre erkekler yarışmasında Abdurrahman Kara, 15.35.89 ile birinci oldu ve altın madalya ulaştı.
       2000 metre engelli yarışında Türkan Erişmiş, Avrupa Gençler şampiyonu Rumen atlet önünde, 6.51.32’lik derecesiyle altın madalya aldı.
       400 metre bayanlar yarışmasında Özge Gürler, Rumen atletin ardından 57.26’lık derecesiyle ikinci oldu ve gümüş madalyaya uzandı.
       
BAYANLAR CİRİTTE GÜMÜŞ
       Bayanlar cirit atmada Berna Demirci, 44.52 metreyle Rumen atletin ardından gümüş madalyanın sahibi oldu.
       Erkekler yüksek atlamada Akın Taner, 2.07’lik derecesiyle Yugoslav atletin ardından ikinciliği ve gümüş madalyayı elde etti.
       4x100 metre erkekler bayrak yarışında Türk takımı, Yunanistan’ın gerisinde kalarak, 42.09 ile gümüş madalyanın sahibi oldu.
       400 metre engelli bayanlarda İlksen İrem Güzel, 1.03.51 ile üçüncü olarak bronz madalyaya ulaştı.
       400 metre engelli erkekler yarışında 53.04’lik derecesiyle Kürşat Çalışkan bronz madalya alan Türk sporcusu oldu.
       1500 metre erkeklerde Sabri Kara, 3.56.54 ile Rumen ve Yugoslav rakiplerinin ardından üçüncülüğü kazandı.
       Bayanlar sırıkla yüksek atlamada Gülten Yörük, Yunan ve Yugoslav rakiplerinin gerisinden kalarak, 2.90 metreyle bronz madalya elde etti.
       
TÜM BRANŞLARDA BÜYÜK MÜCADELE
       Diğer branşlarda mücadele eden Türk sporcularından üç adım atlama bayanlarda Efhanim Temizsoy 12.16 ile dördüncü, erkekler gülle atmada Atabay İsmail 13.34 ile altıncı, bayanlar disk atmada Şirin Ekin 40.99 ile dördüncü, 100 metre bayanlarda Burcu Şentürk 13.00 ile yedinci oldu.
       100 metre erkeklerde Savaş Bayar 11.29 ile beşinci ve aynı yarışta 11.44 ile Hakan Karacaoğlu yedinci, 400 metre erkeklerde M.Ali Sevgi 50.57 ile beşinci, 1500 metre bayanlarda Arzu Berk 4.36.71 ile dördüncü, Erkekler uzun atlamada Cem Behar 6.62 ile beşinci, 4x100 metre bayanlar bayrak yarışında da Türk takımı 49.28 ile beşinci oldu.
       Şampiyona öncesi onarıma alınan Naili Moran Atletizm Tesisleri’nin bazı bölümlerinde çalışmaların devam ettiği gözlendi.
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları