Home page
Haber Menüsü


ABD Dışişleri Bakanı, Pakistan'dan işbirliği sözü aldı.
Powell: Baş zanlı Usame Bin Ladin
Washington yönetiminden ilk kez bir bakan katliamın baş sorumlusu olarak Suudi teröristi işaret etti.
Washington
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    14 Eylül —  ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, Afganistan’da gizlendiği sanılan Usame bin Ladin’i salı günü düzenlenen terörist saldırıların başlıca zanlısı olarak ilan etti. Pakistan Devlet Başkanı Müşerref’le de bir görüşme yapan Powell, bu ülkeye bir işbirliği listesi iletti. Powell, listenin ayrıntılarını açıklamazken, üst düzey bir Amerikalı yetkili Washington’un Pakistan’dan hava sahasını kullanma izni istediğini söyledi. Taliban ise kanıt gösterilmesi durumunda Bin Ladin’i şeriat mahkemesinde yargılanmak üzere teslim edebileceklerini söyledi.  

   
 
       
    MSNBC News Usame Bin Ladin: Dolar milyarderi terörist
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, düzenlediği basın toplantısında, “Bu saldırıları düzenlemiş olabilecek terörist örgütlerle ilgili olarak, bölgedeki hükümetlerle yakın temas içindeyiz” dedi. Powell, Taliban’a yakın Pakistan hükümetiyle de bu temasların yoğunlaştırıldığını kaydederek, “Pakistan, gündemimizde en tepede bulunuyor. Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ile de temastayız” dedi.
Bin Ladin yer değiştirdi iddiası
Powell, gazetecilerin Pakistan isminin neden gündeme geldiğine ilişkin soruları şöyle yanıtladı:
       “Bu tür bir saldırıyı gerçekleştirmiş kapasitedeki terörist organizasyonlar üstünde duruyoruz. Sorumluları tam olarak belirleyemedik, ama adaylara baktığınızda birinin bu bölgede olduğunu görüyoruz.”
       ABD’li bakan “Bin Ladin’i mi ima ediyorsunuz?” sorusuna da “Evet” cevabını verdi.
       
MÜŞERREF’LE GÖRÜŞTÜ
       Basın toplantısından sonra Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref’le telefonda konuşan Powell, iki ülkenin üzerinde işbirliği yapabileceği bir liste sundu. 10 dakika süren görüşmenin olumlu geçtiği, Pakistan liderinin işbirliği sözü verdiği belirtildi. Amerikan televizyonlarına göre de ABD Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan Pakistan büyükelçisine, “ABD’nin yapılmasını istediği işlerin listesi” verildi. Pervez Müşerref, ABD’deki terörist saldırıların ardından, “Pakistan, terörle mücadelesinde ABD’nin yanındadır” şeklinde bir açıklama yapmıştı. ABD Başkanı George W. Bush ise Pakistan’ın gerçekten samimi olup olmadığının zaman içinde anlaşılacağı yönünde karşılık vermişti.
Pakistan sokaklarında, Bin Ladin'i destekleyen mesajların üzerinde yazılı bulunduğu tişörtler satılıyor.

       
       
Pakistan: Yardıma hazırız

TALİBAN TESLİM ETMEYE HAZIR
       Afganistan’da Taliban kontrolündeki Şeriat’ın Sesi Radyosu, suçluluğunun kanıtlanması durumunda, Taliban’ın Bin Ladin’i İslami bir mahkemeye çıkarmaya hazır olduğunu duyurdu. BBC’nin tespitine göre Mezar-ı Şerif bölgesindeki radyonun yayınladığı duyuruda, “Afganistan İslam Emirliği ABD’ye dürüstçe, Ladin hakkında kesin kanıt bulunup bulunmadığını sormuştur. Eğer suçluluğu kanıtlanırsa Bin Ladin’i yargılanmak üzere dünyanın herhangi bir yerindeki İslami mahkemeye teslim etmeye hazırız” denildi. Taliban yetkilileri, “gerçekler ortaya çıkmadan ABD’nin telafisi mümkün olmayan hareketlere girişmesini beklemediklerini” de ifade ettiler. Şeriat’ın Sesi Radyosu, “Afganistan’ın terörist eylemleri bir kez daha kınadığını ve Amerikan halkının acılarını paylaştığını” belirtti.
       Dünya Ticaret Merkezi’nin ikiz kulelerinin tamamen ve Savunma Bakanlığı’nın kısmen çökmesine neden olan Salı günkü saldırıların ardından, ABD Başkanı George W. Bush, bunu bir savaş ilanı addederek, sorumluların en kısa sürede bulunduktan sonra cezalandırılmasının yanı sıra, bu eylemin faillerini barındıran ve finansman sağlayan ülkelerin de aynı şekilde muamele göreceğini ifade etmişti. ABD’nin Kenya ve Tanzanya büyükelçiliklerine 1998 yılında düzenlenen bombalı saldırılardan sorumlu tutulan Bin Ladin’in Afganistan’da barındığı sanılıyor.
       
       
 
       
    TOP5 İsrail hücum botu Gazze kıyısını vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları