Home page
Haber Menüsü


Dünya alarmda, uçak seferleri iptal
 
ABD’deki terörist saldırılar, tüm ülkeleri olağanüstü güvenlik tedbirleri almaya zorladı. THY, İsrail’in hava sahasını kapatması üzerine Tel Aviv uçuşlarını iptal etti.  

 
Kudüs/Roma/Frankfurt/Londra
AA
12 Eylül—  ABD ve Kanada’nın ardından, Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri de uçak seferlerini iptal ediyor. Avrupa Hava Trafik Kontrol Kuruluşu Eurocontrol, Avrupa’dan ABD’ye yapılacak tüm uçuşları askıya aldığını bildirdi. İsrail, hava sahasını yabancı uçaklara kapattı ve Hava Kuvvetleri’ni alarma geçirdi. THY, bu sebeple Tel Aviv uçuşlarını durdurdu. ABD’nin en yakın müttefiklerinden İngiltere, olağanüstü güvenlik operasyonuna girişti. Londra üzerindeki sivil uçuşlar durduruldu. Moskova ve St Petersburg’da da tüm uçak seferleri durdu. İtalyan havayolu şirketi Alitalia, Tel Aviv, Amman, Beyrut, Tahran olmak üzere tüm Ortadoğu uçuşlarını “sildiğini” açıkladı. Körfez Havayolları (Gulf Air), ABD’ye tüm uçuşları askıya aldı. İngiliz Havayolları, Pakistan ve İsrail uçuşlarını iptal etti.

   
 
       
    Slideshow Fotoğraflarla ABD'de terör dehşeti
MSNBC News AB: Pearl Harbor'dan beri en kötü saldırı
MSNBC News Bush: Sorumlular cezalandırılacak
MSNBC News Dakika dakika saldırı kronolojisi
MSNBC News Uçağın gökdelene çarpma görüntüsü
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Almanya’da Frankfurt Messeturm gökdeleni bomba tehdid üzerine tahliye edildi. Fransız havayolu şirketi Air France da, ABD’ye bugün yapılacak uçuşlarının yanısıra İsrail ve Kanada uçuşlarını da iptal etti.
       
İSRAİL’DE GÜVENLİK KABİNESİ TOPLANDI
       İsrail, ABD’de meydana gelen saldırılar nedeniyle hava sahasını yabancı uçaklara kapattı. İsrail Ulaştırma Bakanı Eprahim Sneh’in danışmanı Yerach Tal, yaptığı açıklamada, gelen yabancı uçakların diğer havaalanlarına yönlendirileceğini kaydetti. Tal, yasağın 24 saat uygulanacağını ve daha sonra yeniden gözden geçirileceğini ifade etti.
       İsrail, ABD’deki saldırıların ardından Mısır ve Ürdün’le sınırlarını kapattı. İsrail tvsi, bu kararın bu akşam acil olarak toplanan Güvenlik Kabinesi’nde Başbakan Ariel Şaron tarafından alındığını duyurdu.
ABD’de kıyamet günü

       
İTALYA’DA YOĞUN ÖNLEMLER
       İtalya’daki tüm Amerikan ve İsrail diplomatik merkezler, kurumlar, okullar ve iş yerleri de saldırı olasıklarına karşı kontrol altına alındı. İtalyan gazeteleri, ‘Amerika’da savaş’ manşetleriyle erken baskı yapıyorlar. Roma valisi Giuseppe Romano tarafından verilen emirle Hard Rock Cafe, Planet Hollywood, Blockbusters gibi Amerikan şirketleri dahil olmak üzere Roma’daki Amerikan ve İsrail şirketlerinde denetimlerin maksimuma çıkarıldığı bildirildi. Merkezi Roma’da bulunan Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Örgütü’nün (FAO) “olası hedef” olabileceği gerekçesiyle alarm verildiği, havaalanlarının maksimum kontrol ve denetime geçirildiği belirtildi.
Dehşete uluslararası tepkiler

       Ülkedeki önemli merkezlerde polis ve jandarma müdürleri ile valilerin olağanüstü toplantılar yaptığı İtalyan haber ajanslarından duyurulurken, tüm birimlerin olası saldırılara karşı hazır duruma getirildiği kaydedildi. Bu arada, İtalyan havayolu şirketi Alitalia, Tel Aviv, Amman, Beyrut, Tahran olmak üzere tüm Ortadoğu uçuşlarını “sildiğini” açıkladı.
       
ABD’NİN TÜM AVRUPA ÜSLERİNDE ALARM
       ABD’nin Avrupa’daki tüm üsleri Delta olarak adlandırılan üst düzey alarma geçirildi. ABD’nin Avrupa Kuvvetleri, bir açıklama yaparak, Avrupa’daki ABD üslerini ve bu üslerdeki personel ile ailelerinin güvenliği için acil önlemler alınacağını duyurdu. Açıklamada, üslerin, tehdit algılaması durumunda uygulanan Delta alarmı verildiği belirtildi.
       
İNGİLTERE’DE ‘KOBRA OPERASYONU’
       ABD’de gerçekleştirilen terörist saldırıların ardından borsasını tatil eden ve bütün havaalanlarında olağanüstü hal uygulamasına geçen İngiltere’de kabine de “Kobra Operasyonu” adı verilen bir acil bir güvenlik toplantısına çağrıldı. “Kobra Operasyonu” adı verilen bu güvenlik operasyonu çerçevesinde havaalanlarında olağanüstü güvenlik uygulanacağı, başta Buckingham sarayı ve parlamento binası olmak üzere çeşitli devlet binalarının da özel koruma altına alınacağı bildiriliyor.
       İngiltere, bütün dış temsilciliklerine de “en üst düzeyde güvenlik önlemi uygulamaları” talimatını verdi. Ülkenin çeşitli risk bölgelerinde yaşayan vatandaşlarının da dış temsilcilikler ve basın-yayın organları aracığıyla uyarılması kararlaştırıldı.
       Öte yandan, NATO Daimi Konseyi bu akşam, AB ise yarın acil toplantı yapıyor.
       Saldırıları “insanlığın tümüne karşı işlenmiş bir suç” olarak değerlendiren Hindistan da ülkede bulunan Amerikalı diplomatlar çevresindeki güvenlik önlemlerini artırdı.
       Körfez Havayolları (Gulf Air), ABD’deki terörist saldırıların ardından, bu ülkeye yönelik tüm uçuşları askıya aldı. Resmi Gulf haber ajansının bildirdiğine göre Körfez Havayolları’ndan bir yetkili, şirketin, yolcularının güvenliğini sağlamak için durumu incelediğini söyledi. Körfez Havayolları’nın sahipliğini, Bahreyn, Katar, Umman hükümetleriyle Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Abu Dabi emirliği yapıyor.
       
MALEZYA’DA DÜNYANIN EN YÜKSEK BİNALARI BOŞALTILDI
       Malezya‘da bulunan dünyanın en yüksek binaları olan 452 metre boyundaki Petronas İkiz Kuleleri‘nden birinin, bugün tahliye edildiği bildirildi. Başkent Kuala Lumpur‘daki binalardan birinin acil durum alarmıyla boşaltıldığı belirtildi, ancak neden acil durum ilan edildiği açıklanmadı.
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları