Home page

Haber Menüsü


Karatede Okay Arpa’dan bronz
Karate müsabakalarının ilk gününde Türk milli takımı sporcuları hayal kırıklığı yarattı. Voleybolda ise bayanlar yarı finale çıktı.
Tevfik Erçetin / Gökhan Akengin - Tunus
AA
9 Eylül— Tunus’ta süren 14. Akdeniz Oyunları’nda, karate müsabakaları Pazar günü başlarken, Türk milli takımı sporcuları, ilk gün karşılaşmalarında hayal kırıklığı yarattı. Bayanlar 50 kiloda Özden Gökalp, Sloven rakibine 1-0 yenilerek ilk turda elenirken, 55 kiloda Gülderen Çelik, aSloven karateciyi 2-0 yendikten sonra ikinci maçında Mısırlı rakibi karşısında sakatlanarak, maçı terk etti ve elendi. Elinden sakatlanan Çelik, maç sonrası tansiyonu düştüğü için ambulansla sağlık merkezine götürüldü ve kontrol altına alındı. 60 kiloda Leyla Coşkun, ilk maçında Fransız Leroy’a 5-3 yenildi. Daha sonra Fransız karateci finale çıkınca, Coşkun, üçüncülük için repesaj müsabakalarına katılma hakkını kazandı. Ancak ikinci maçında İspanyol sporcuya diskalifiyle yenildi ve elendi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Erkeklerde ise 60 kiloda Şevket Baştürk, Yunan karateciye yenilip elenirken, 70 kiloda milli takımın büyük madalya umudu Haldun Alagaş, ilk maçında, Kıbrıs Rum Kesimi’nden rakibini 8-0 yendi. Alagaş, ikinci maçında, Fransız rakibine 1-0 yenildi. Fransız sporcunun finale çıkmasıyla bronz madalya şansı yakalayan Alagaş, Mısırlı rakibine de 2-1 yenilince, bu şansını değerlendirememiş oldu.
       65 kiloda Bahattin Kandaz, ilk turda Bosna-Hersekli karateciyi 2-1, ikinci turda da Hırvat sporcuyu 4-2 yendi. Kandaz, üçüncü karşılaşmasında Fransız karateci karşısında başarılı olamayıp, 2-0 yenildikten sonra repesaj karşılaşmasında da Tunuslu sporcuya 1-0 mağlup oldu ve bronz madalya şansını kaybetti.
       75 kiloda Yavuz Karamollaoğlu, Faslı karateciye 8-1 mağlup olarak ilk turda elendi. Açık sıklette Okay Arpa ise ilk maçında, Yunan rakibine 2-0 yenildi. Arpa, Yunan sporcunun bu sıklette birinci olmasıyla bronz madalya müsabakasına çıkma hakkını kazandı. Okay Arpa, Mısırlı karateciyi 8-2 yenerek, bronz madalya kazandı.
       Bu arada, açık sıklet müsabakalarının başlangıcında, Faslı sporcu müsabakayı kaybetmesiyle birlikte antrenörleriyle beraber hakemlere sadırdı. Olaylar nedeniyle müsabakalara 1 saat ara verildi.
       
YELKENCİLER İYİ BAŞLADI
       
14. Akdeniz Oyunları’nda, yelken yarışmalarında, Türk sporcular başarılı bir gün geçerdi. 470 sınıfında, Selim Kakıç-Kaan Özgünenç 2 yarışta da ikinci olurken, Lazer de Ali Kemal Tüfekçi 1 birincilik, Kemal Mutlubaş yedincilik aldı. Mistral dalında Ertuğrul İçingir-Tayfun Erkoca ikilisi bugün yaptıkları 2 yarıştada ikinci oldular. Tüm Türk sporcuları madalya şanslarını sürdürürken, aynı dallarda yarışmalara devam edecekler.
       Bu arada, futbolda Türkiye, bugün Libya ile yaptığı karşılamada 1-1 berbare kalarak, yarı finale yükselme şansını sürdürdü. Hentbolda ise Bayan Milli Takımı, Yugoslavaya’ya 36-35 mağlup oldu.
       
VOLEYBOLDA YARI FİNAL
       
14. Akdeniz Oyunları’nda, bayanlar voleybolda Yunanistan’ı 3-1 yenen Türkiye, grup birincisi olarak yarı finale yükseldi. Milli takım, karşılaşmayı 25-21, 27-29, 25-21, 25-15’lik setlerle kazandı. Türkiye, yarın Fransa ile yarı finalde karşılaşacak.
       Bayanlar basketbolda ise yarı finalde Hırvatistan ile karşılaşan Türkiye, sahadan 86-72’lik yenilgiyle ayrıldı. Ay-yıldızlılar, Pazartesi günü İspanya ile üçüncülük maçı yapacaklar.
       
8. GÜNDE 6 BRANŞTA MÜCADELE
       
Oyunlarda Pazartesi gününün programı şöyle:
       Karate:
       
Erkekler 80 kiloda İsmail Hakkı Şen, artı 80 kiloda Yusuf Başer
       Bayanlar 65 kiloda Gülcihan Ustaoğlu, artı 65 kiloda Meral Ölmez, açık sıklette Yıldız Aras elemeler ve final.
       Masa Tenisi:
       
Erkekler ve bayanlarda tekler eleme maçları.
       Su Topu:
       
20.15
       Türkiye-Fransa
       Yelken:
       
14.00
       470 Sınıfı: Selim Kakış-Kaan Özgönenç
       Lazer: Ali Kemal Tüfekçi-Mustafa Muslubaş
       Mistral: Ertuğrul İçingir-Tayfun Erkoca
       Basketbol:
       
19.00
       Türkiye-İspanya (Bayanlar üçüncülük maçı)
       Voleybol:
       
18.15
       Türkiye-Fransa (Bayanlar yarı final maçı)
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları