Home page
Haber Menüsü


Bilişim 01’den beklentiler
 
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Haluk Maga, ekonomik krizde, bilişimin, verimlilik ekonomisinin temel taşı olduğunu söyledi.  

 
İstanbul
NTV-MSNBC
3 Eylül—  NTV Bilişim 01 Özel Yayını’na katılan Maga, Türkiye’nin yapılacak teşvik ve yatırımlarla, bilişim sektöründe Romanya, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerle rakip olabilecek hale gelebilmesi gerektiğini söyledi.

   
 
       
    Internet Sites Bilişim'01 A Cebit Event web sitesi
Internet Sites Bilişim Zirvesi 01 web sitesi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  NTV, kapılarını bugün açan Bilişim 01 Fuarı’nda, bugünkü özel yayınlarıyla “Türkiye bilişim yarışında nerede?” sorusuna yanıt arıyor. NTV özel yayınına katılan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Haluk Maga da bu sorunun cevabı ve Bilişim 01’den beklentilerini anlattı.
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Haluk Maga
       Bilişim sektörünün PC sistemlerinin ortaya çıkmasıyla daha sonra da internetin günlük hayata girmesiyle korkunç bir ivmeyle gelişmeye başladığını söyleyen Maga, Microsoft’un temel felsefesinin, kullanıcılara bilgiyi her an, her şekilde ve her yerde ulaşabilmelerini sağlayabilmek olduğunu ifade etti. Maga, Türkiye’deki gelişimin bazı zamanlarda dünyadaki gelişimi takip etmekte geri kaldığını işaret etti.
       Haluk Maga, 7-8 sene önce bilgi teknolojileri kullanımında Hindistan’la İsrail’le aynı liglerde olan Türkiye’nin bugün bu ülkelerin gerisinde kaldığını belirtti. Türkiye’de, kendi içinde değerlendirildiğinde belirli bir ilerleme olduğunu kaydeden Microsoft Türkiye Genel Müdürü, yeni rakiplerin Romanya, Ürdün ve BAE olduğunu savundu. Maga, 2001’de hükümetin alacağı kararlar ve teşvikler çerçevesinde Türkiye’nin bu ülkelerle rakip olabilecek hale gelebilmesi gerektiğini kaydetti.
       
BİLİŞİM İÇİN BİLİŞİM 01’İN ÖNEMİ
       Haluk Maga, Bilişim 01’in sektörün kurumsal oyuncusundan, aynı zamanda tamamen ev bilgisayarı ya da oyun sağlayan kişilere kadar herkesin bir araya geldiği, çözümlerini katma değer servislerini ortaya koyduğu bir etkinlik olarak değerlendirdi. Maga, son 3 seneden beri hem internet servis sağlayıcılarının ve içerik sağlayıcılarının hem de GSM operatörlerinin de katkısıyla fuarın gerçek manada bilişim etkinliği haline geldiğini ifade etti.
       
MİCROSOFT’UN YENİLİKLERİ

       Microsoft Türkiye Genle Müdürü Haluk Maga, fuarda odaklandıkları en önemli konunun yeni teknolojileri XP olduğunu belirtti. XP kelimesinini deneyim anlamına gelen İngilizce experience kelimesinden geldiğini belirten Maga, Windows XP ve Office XP ile kullanıcılara yeni bir işletim sistemi, yeni bir uygulama ve yeni bir deneyim sunmayı amaçladıklarını belirtti. Windows XP’nin 25 Ekim’de bütün dünyayla birlikte Türkiye’de de aynı gün pazara sunulacağını duyurdu. Windows XP’nin getirdiği en önemli özelliğin kullanıcıya Windows 95’ten bu yana değişmeyen bilgisayar ara yüzünü daha da geliştirmesi, daha da değiştirmesi imkan ve kolaylığı sunduğunu belirtti. Maga, kullanıcı arayüzünün yanısıra güçlü güvenilir bir işletim sistemi sunulduğunu sözlerine ekledi.
       Haluk Maga, XP’yle birlikte önemli bir momentum yaratılacağını düşündüklerini de söyledi.
       Microsoft Türkiye Genel Müdürü, Microsoft standı içerisinde hem Microsoft iş ortaklarının çözümlerini, hem Microsoft’un ev ve eğlence dünyası için hazırladığı oyunları da görebilme imkanın sunulduğunu da hatırlattı.
       
MOBİLİŞİM
       Microsoft’un temel vizyonunun kullanıcıya gücü ya da bilgiyi her ortamda her noktada nerede olursa olsun hem cihazdan hem mekandan hem de zamandan bağımsız bir şekilde sunabilmek olduğunu belirten Maga, bu amacı gerçekleştirebilmek için de zaten mobil iletişim teknolojisiyle iç içe çalışmak zorunda olduklarını söyledi. 2001 Bilişim zirvesinin içeriğinin mobil iletişim olması sebebiyle GSM altyapısıyla geliştirilen Microsoft ürünleri için Türkiye’de pilot çalışmalara başladıklarını söyledi.
       
VERİMLİLİK EKONOMİSİNİN TEMEL TAŞI
       Microsoft Türkiye Genel Müdürü Haluk Maga, ekonomik kriz ortamında bilişimin, verimlilik ekonomisinin temel taşı olarak ortaya çıktığını söyledi. Maga, bu sebeple, Bilişim 01 Fuarı’nı daha kişilerin ve şirketlerin daha verimli nasıl çalışabileceklerini, daha başarılı neler yapabileceklerini göreceği bir ortam olarak değerlendirdi.
       
       
 
       
    TOP5 Türk Telekom’dan ücretsiz masal ve müzik servisi  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları