Home page
Haber Menüsü


 
Berry, Travolta ve Jackman filmde
Kodadı Kılıçbalığı için ne dediler?
Gizli bir fonda toplanan paraları ele geçirmek isteyen gizli ajan Gabriel Shear’ın başlattığı dolandırıcılık operasyonu, hızlı, karışık ve heyecanlı sahnelerle dolu.
NTV-MSNBC
 
    3 Eylül—  Yapımcı Silver, filmdeki en çarpıcı unsur kimsenin göründüğü gibi olmadığının ortaya çıkmasıdır derken Travolta, canlandırdığı Gabriel’in aslında hiç de kötü biri olmadığını söylüyor. Yurt dışındaki gösterimlerinde ise film genelde olumlu bir hava yaratmış.  

   
 
       
    MSNBC News 'Kodadı Kılıçbalığı' özel gösterimi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Kodadı Kılıçbalığı “Swordfish” gerçekte göründüğü gibi olmayan bir dünyayı konu ediyor. Filmde katkısı bulunanlar bakın filmdeki rolleri için neler dedi:
       “Swordfish”teki en önemli soru, bu karakterlerin neyin peşinde neden olduklarıdır” diyen yapımcı Joel Silver, son yıllarda arka arkaya Oscar ödülü kazanan “The Matrix”, “House on Haunted Hill”, “Romeo Must Die” ve “Exit Wounds” gibi filmlere imza attı. “Koşullar sürekli sorgulanmaktadır. Kim iyi ve kim kötü? Gabriel, filmin kahramanı değildir ama o gerçekten kötü biri mi? Ve iyi adam olan Stanley gerçekten ne derece iyi biri? Herşey değişip yön değiştiriyor ve her karakterin gri tarafları var.”
       İki kez Oscar Ödülü adaylığına gösterilen John Travolta, bağlantıları hükümetin en gizli kanallarına dek uzanan biri olan Gabriel Shear’ı canlandırıyor. Travolta, “Gabriel’in bir tür ajan ya da eski ajan olduğu belli” diyor. “Kendisini tanıttığının dışında bir olduğunu sezersiniz. Saç kesimi ve soul rozetiyle görünüş itibariyle Avrupalı çapkınları anımsatsa da bu böyle biri olması gerektiği anlamına gelmez. Aslında düşünce olarak o, hiç de kötü biri değildir.”


       Gabriel “Kodadı Kılıçbalığı”olan para aklama işlemi çerçevesinde, toplu fona ait gizli bir yerde paranın varlığını sezince onu parayı çalmaktan hiçbir şey geri tutamaz. Travolta şöyle diyor, “Gabriel paranın gerçekten kimseye ait olmadığını düşünüyor. Temelde kötü para. O halde neden iyi bir şey için kullanılmasın?” “Gabriel bir tür vatanseverdir, uluslararası terörle başetmek için kendine özgü güçlü fikirleri vardır. Ama bunu gerçekleştirmek için paraya, çok paraya ihtiyacın var. Yolsuzluk fonlarının devreye girdiği zaman işte budur.”
       Stanley Jobson (Hugh Jackman), bilgisayarla konusunda bir dahidir. Hugh Jackman Stanley’i “bir tür isteksiz kahraman” olarak betimliyor. “Bir yönüyle sıradan biri. O yalnız yaptığıyla olağandışı biri oluyor, ki bu da bilgisayar hackerlığıdır.” Bu yalnız adamın tek yaşama nedeni kızıdır ve onu görmesi yasaklanmıştır. O nedenle filmde onunla ilk olarak karşılaştığımız zaman umutsuzdur.
       Jackman, Stanley’nin yaşamındaki diğer aşkın bilgisayarlar olduğunu söylüyor “Onlarla Mozart tarzı bir yetenekle iletişim kuruyor” diyen Jackman canlandırdığı hacker’ı bir hayli benimsediğini itiraf ediyor.
       
       
BASINDAN
Hugh Jackman'ın başı dertte
       “Sonuna kadar yürek hoplatan eğlendirici bir üçkağıt filmi. Kurnaz ve içerik dolu. Travolta adeta etrafını tutuşturuyor... ve her zamanki gibi insanı çekiyor...Yönetmen Dominic Sena filmi heyecanla donatmış.”
       Owen Gleiberman/Entertainment Weekly
       
       “Travolta geri döndü. O bir dolandırıcı. O bir planın ele başısı.”
       Joel Siegel, ABC-TV
       
       “Akılcı bir doruk ve esaslı entrika ve müthiş efektlere sahip bir yapım. Yönetmen Dominic Sena, John Travolta’dan ilgi çekici bir oyun sergilemesini istemiş. Don Cheadle’ı da sevdim.”
       Robert Ebert-Chicago Sun-Times
       
       ” ‘The French Connection’, ‘The Matrix’le buluşuyor. Her şeyi tam olarak anlayabilmek için
       iki defa izlemeniz gerekli. İlk on dakikası izlenmeye değer. Rüya gibi bir oyuncu topluluğu.
       Salonun arkasına uçurulmaya hazır olun. Yüksek etkileşim, enerji ve üstün teknolojinin
       kullanıldığı hata affetmeyen bir heyecan filmi. Biraz daha hareketli olsaydı tutuşup
       alevlenirdiniz. Uçurulmaya hazırlanın. Travolta bu oyunun elebaşısıdır. Hiperkinetik
       bir siber thriller. Şifresi: Elektriklenme.”
       Mike Sargent, WBAI
       
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları