Home page
Haber Menüsü


Derviş, Washington yolcusu
Türkiye, Eylül sonunda Washington’da yapılacak olan IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarında, Devlet Bakanı Derviş başkanlığında geniş bir heyetle temsil edilecek. Heyet, yatırım imkanları konusunda özel toplantılar düzenleyecek.
Ankara
AA
1 Eylül— Türkiye, 29-30 Eylül 2001 tarihlerinde Washington’da yapılacak olan IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarında, Devlet Bakanı Derviş başkanlığında geniş bir heyetle temsil edilecek. Türk heyeti, yatırım imkanları konusunda özel toplantılar düzenleyecek.

   
 
       
   
MSNBC News IMF 7 Eylül'de Ankara'da
MSNBC News IMF: Gelişmeler cesaret verici
MSNBC News IMF: Türkiye - Arjantin krizleri bulaşıcı değil
MSNBC News Karaosmanoğlu: IMF borçları yeniden yapılandırılabilir
MSNBC News 'IMF ve Türkiye yeni önlemler almalı'
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Derviş başkanlığındaki heyette, Hazine Müsteşarı Faik Öztrak ve Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti ile Maliye Bakanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, BDDK gibi kurumların yetkilileri de yer alacak.
       Türk heyeti, toplantılar başlaman bir kaç gün önceden gideceği Washington’da, toplantıların bitmesinin ardından bir kaç gün daha kalarak temaslarda bulunacak.
       Washington’da uzun kalınmasının nedeni olarak ise uluslararası mali kuruluşlar, bankacılar ve yatırımcılara, Türkiye ekonomisindeki son gelişmeler ve yatırım imkanları konusunda sunuşların yapılması gösteriliyor.
       IMF-Dünya Bankası toplantılarının öncesi ve sonrasında, Türkiye konusunda özel toplantılar gerçekleştirilerek sunuşlar yapılacak. Bu yıl yapılacak toplantılarda, Türkiye ve Arjantin’e özel bir önem gösterileceği ifade ediliyor.
       Öte yandan Devlet Bakanı Derviş’in, ekonomi bürokratlarının da yeraldığı 17-18 Eylül tarihlerinde Londra’da yapacağı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından organize edilen toplantılara, IMF Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen’in de katılabileceği belirtiliyor.
       Toplantılarda, yabancı sermaye mevzuatı alanında kabul edilen yeni düzenlemeler konusunda, yatarım bankalarına bilgi verilecek.
       
KAHKONEN 7 EYLÜL’DE GELİYOR
       IMF Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen başkanlığındaki IMF heyeti ise 7 Eylül Cuma günü Türkiye’ye gelerek, 10. gözden geçirme ziyareti çerçecesinde çalışmalarına başlayacak.
       Ekonomi birimleri, bu hafta Türkiye’ye gelecek olan IMF heyeti’nin ziyareti öncesinde, 2002 yılı bütçesi, yıl sonu ve gelecek yıl makro ekonomik tahminleri konusunda çalışmalara başladılar.
       Hazine Müsteşarlığındaki çalışmalara, Merkez Bankası, DPT, Maliye Bakanlığı yetkilileri katılıyor.
       IMF uzmanlarınca hazırlanacak makro ekonomik tahminlerle, ekonomi yetkililerinin hazırlayacağı rakamların, IMF heyetinin ziyareti sırasında karşılaştırılacağı kaydediliyor.
       Kahkonen başkanlığındaki heyetin ziyareti çerçevesinde, dokuz aylık gerçekleşmeler, yılın son çeyreğine ilişkin hedefler, 2002 yılı bütçesi ve gelecek yıla ilişkin makro ekonomik tanlerin ele alınacağı belirtiliyor.
       İç borçlanma politikası ve iç borçların çevrilebilirlik kapasitesi, iç borçlanma faizlerinin geldiği nokta, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bünyesindeki bankaların satışındaki gelişmeler, Enerji projelerine sağlanacak Hazine garantisi, KİT’lerin finansmanı durumundaki gelişmeler, 2002 yılı bütçe ön hazırlıkları ve reel sektörün durumu gibi konuların, diğer ele alınacak konular olarak sıralanıyor.
       Toplantılar ağırlıklı olarak Hazine Müsteşarlığı’nda gerçekleştirilirken, IMF heyetinin, Merkez Bankası, DPT, Maliye Bakanlığı, Özelleştirme İdaresi ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) gibi kuruluşlara da giderek bilgi alacağı ifade ediliyor.
       
KİT’LERLE İLGİLİ ÇALIŞMA BAŞLADI
       Ayrıca, KİT’lerin genel dengesiyle ilgili çalışmaların da Hazine başladığı öğrenildi. Çalışmalarda, yaklaşık 40’a yakın KİT’in, 2002 yılı yatarım ve finansman programları ele alınıyor.
       IMF heyetinin, Türkiye’de yaklaşık 10 gün kalacağı belirtilirken, IMF-Dünya Bankası yıllık toplantıları nedeniyle, IMF icra Direktörleri Kurulu’nun Türkiye’ye ilişkin onay toplantısının, Ekim ayı başında yapılmasının daha kuvvetli ihtimal olduğu vurgulanıyor. Türkiye verilecek 4. kredi diliminin tutarı 3 milyar dolar civarında bulunuyor.
       IMF’nin 11. gözden geçirme ziyareti ise Kasım ayında gerçekleştirilecek. IMF, 2002 yılındaki gözden geçirme ziyaretlerini de, Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım aylarında yapacak.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları