Home page
Haber Menüsü


Bülent Ecevit
Başbakan Bülent Ecevit
 
Yabancı yatırımcıya kolaylık geliyor
 
Başbakan Ecevit, reel ekonomiyi yeniden canlandırmak amacıyla, yurtdışındaki Türk girişimcilere ve yabancı yatırımcılara her türlü yatırım kolaylığı sağlayacaklarını bildirdi.
 
Ankara
NTV-MSNBC
 
25 Ağustos—  Başbakan Bülent Ecevit, yaptığı basın toplantısında, başta Türk Lirası’na yeniden geri dönüş olmak üzere reel ekonomiyi yeniden canlandırmak, istihdamı artırmak ve yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çekmek konusunda açıklamalarda bulundu.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Ecevit, sözlerine Türk parasına yeniden değer kazandırmak ve dövize kaçışı önlemek için iş çevrelerinin bir kampanya başlatmış olmalarını överek başladı.
       Bu kampanyaya halktan da büyük destek geleceğine inandığını belirten Ecevit, şöyle dedi:
       “Bir devletin parası o devletin onurudur. Zayıf parayla güçlü ekonomi kurulamaz. Paramıza yeniden saygınlık kazandırmak zorlayıcı önlemlere de gerek yoktur. Alışverişlerde ve mali işlemlerde Türk parasına ağırlık vermek başlı başına etkili bir önlemdir. Ancak şu gerçeği de kabul etmeliyiz. Paramızın değer yitirişini ekonomideki sorunlarımızın nedeni değil sonucudur. Onun için bir yandan Türk Lirasına işlerlik ve saygınlık kazandırırken, bir yandan da reel ekonomiyi, üreten ekonomiyi güçlendirme çabalarına hız kazandırmalıyız”
       
YATIRIMLARI ARTTIRMAK
       Etkili parasal politikalar uygulanmaya başladığını ifade eden Başbakan Ecevit, “ancak sadece parasal politikalarla ekonomik sorunlar çözülemez. Aynı zamanlarda yatırımları arttırmak ve kapanan işyerlerini yeniden canlandırmak gerekir. Bunun için gerek iç gerek dış kaynaklarımızı daha etkili olarak devreye sokmalıyız. Bu bakımdan elimizde geniş olanaklar vardır. O arada Hazine’nin elindeki taşınmazları hızla değerlendirmek için bir yasa çıkarttık. Doğal kaynaklarımızı da daha verimli olarak değerlendirmeye kararlıyız” dedi.
       
TÜRKLERE VE YABANCILARA ÇAĞRI
       Başbakan Bülent Ecevit, yabancı yatırımcıların ve özellikle de yurtdışındaki Türk yatırımcıları Türkiye’ye yatırm yapmaları için gerekli kolaylıkları sğlayacaklarını bildirdi. Ecevit, şöyle konuştu:
       “Dış sermaye yatırımları önündeki bürokratik önlemleri kaldırmak için hazırlık yapıyoruz. AB ülkelerinden bazılarında yurttaşlarımızın büyük birikimleri vardır. Üstelik binlerce yurttaşımız yurtdışında girişimcilik deneyimi kazanmıştır. Onları birikim ve deneyimlerini Türkiye’de değerlendirmeye çağırıyoruz. Yurt dışındaki yurttaşlarımızdan borç değil, bağış değil, yatırım bekliyoruz”
       
İLLERDE SANAYİNİN DURUMU
       Ben dün bütün valiliklere bir mektup göndererek, illerindeki kapanan veya üretimlerini kısmak zorunda kalan sanayi kuruluşları hakkında bilgi istedim. Bu bilgileri Türkiye’de yatırım yapmayı düşünenlere sunacağız. Kapanan fabrikaları devralmak veya bunlarla ortaklıklar kurmak için o bilgilerden yararlanabileceklerdir.
       Kısacası bir yandan Türk Parasına yeniden saygınlık kazandırmak için gerekli etkinlikleri arttırırken, bir yandan da iç veya dış kaynakları yatırımları özendirmeye kararlıyız. İş çevrelerimizin ve geniş halk kesimlerinin başlattıkları Türk Lirası’nı destekleme kampanyası, hem ekonomiyi canlandırmamıza güç katacaktır. Hem de devletimize ve ulusumuza dünyada bir saygınlık kazandıracaktır.”
       
BÜROKRATİK ENGELLER KALKIYOR
       Başbakan Ecevit, kişisel birikimleri ekonomik sisteme kazandırmak için bazı özendiri terbirler alacaklarını bildirdi. Ecevit, bo konuda şunları söyledi:
       “Yastık altında döviz olarak, altın olarak saklanan paraların, birikimlerin yatırıma yönelmesini kolaylaştırmak ve özendirmek için elimizden geleni yapacağız. Sadece dışarıdaki yurttaşlarımızın değil, içerideki yurttaşlarımızın da birikimlerini Türkiye’de verimli olarak değerlendirebilmeleri için elden gelen her çabayı, her kolaylığı göstereceğiz.
       Bu arada Türkiye’de yatırımlar önünde, özellikle dış kaynaklı yatırımlar önünde çok ağır bürokratik engeller vardır. Bu bürokratik engelleri ortadan kaldırmak için bir yasa tasarısı hazırladık. İmzaya açılmış durumda. Meclis açılır açılmaz bunu da devreye sokmaya çalışacağız.”
       
“MGK’DA DEĞİŞMEYEN SİYASİLER
       Ecevit, daha sonra soruları yanıtladı.
       Bir gazetecinin, “MGK toplantısında Genelkurmay Başkanı’nın, ‘bizim taraf değişiyor, ama siyasiler hiç değişmiyor’ şeklinde sözleri basına yansıyan sözleri hakkında ne düşündüğü sorusuna Başbakan Ecevit, “Ben böyle bir söz işitmedim. MGK toplantısında doğal olarak ben de vardım. Sayın Genelkurmay Başkanı’nın ağzından bunu ima bile edecek bir söz duymadım. Nasıl dışarıda söyleniyor. Sızdırıldı demiyorum, ki böyle bir konuşma olmadı. Onun için ben de şaşırdım” diye yanıt verdi.
       
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları