Home page
Haber Menüsü


21 Ağustos haftasının kitapları  
  21 - 27 Ağustos haftasında elimize ulaşan kitaplardan yaptığımız derleme...

Evin Doğu
NTV-MSNBC
 
   21 Ağustos—  Bu hafta romanlar, hikayeler ağırlıkta. Tek araştırma kitabı, sanat tarihi ve arkeoloji alanında bir derleme. Son yılların önde gelen yazarlarından Hanif Kureishi’nin kendi yaşamöyküsünden yola çıkarak yazdığı roman hemen dikkat çekiyor. Öykülerden ise Pakistan-Hindistan’dan seçmeler ile erkeklerin başrolde olduğu, erkek dünyasını aralayan hikayelerin toplandığı kitaplar öne çıkıyor. 

   
 
       
    MSNBC News Geçen Haftanın Kitapları
MSNBC News 7 Ağustos haftasının kitapları
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 



       
YILDIZ DEMİRİZ’E ARMAĞAN
       Başarılı bir hoca için
       Sanat tarihi araştırma ve çalışmalarında büyük emeği geçen Prof. Dr. Yıldız Demiriz’e adanan kitapta, Anadolu’nun erken döneminden modern -öncesi çağa kadar uzanan bir dilimde çeşitli konular ele alınıyor. İlk bulunan Tunç Çağı fırın malzemelerinden İstanbul Deniz Surlarına, Van Gogh’tan sanatın tuzaklarına kadar sanat tarihindeki değişik konular okuyucuya ulaştırılıyor. Muhibbe Darga, Semra Ögel, Semavi Eyice, Deniz Esemenli, Tarkan Okçuoğlu yazarlardan bazıları...
       Hazırlayanlar: M. Baha Tanman - Uşun Tükel
       (Araştırma)
       Simurg Yayınları, 250 sayfa
       



       
PAKİSTAN-HİNDİSTAN ÖYKÜLERİ
       Uzak diyarların yakın hikayeleri
       Doğu dünyasının hem gizemini hem zenginliğini barındıran iki ülkenin önde gelen yazarlarından yapılan bir derleme. Urdu (Pakistan ve Hindistan) dünyası, bir çok etnik dil, din ve kültürün iç içe yaşadığı iki ülkeyi barındırıyor. Sıcakkanlı insanlarının yanı sıra farklı kültürlerin üst üste yığılmasıyla elde edilen zenginlik bu öykülerde öne çıkıyor.
       Derleyen ve Çeviren: Celal Soydan
       (Öyküler)
       İletişim Yayınları, 236 sayfa
       



       
VAROŞLARIN BUDA’SI
       İkiyüzlü bir dünyanın perdesi aralanınca...
       İngiltere’de Thatcherizmin yükseldiği günler (80’lerin başı). İzlenilen politika yüzünden hayat özellikle göçmenler için zorlaşmaktadır. Hindistan göçmeni bir baba ve İngiliz bir annenin oğlu olan Karim’in (aslında yazarın kendisi de denilebilir), bu zor dönemde başından geçenler iğneleyici ve eğelenceli bir dille anlatılıyor. Demokrasinin beşiği sayılan İngiltere’de ırkçılığı, din ve cins ayrımcılığını acımasızca okurlara yansıtıyor başarılı yazar. (Not: Benim Güzel Çamaşırhanem’in yazarı olurlar kendileri)
       Hanif Kureishi
       (Roman)
       Çeviren: Alev Bulut Kerimoğlu
       Can Yayınları, 311 sayfa
       



       
EREKLERİN AKLINDAN GEÇEN ÖYKÜLER
       ...Neler anlatır acaba?
       Türk ve yabancı ünlü yazarların öykülerinden derlenen kitap, erkeklerin başkahraman olduğu 22 öyküden oluşuyor. Onların düşüncelerini, arzularını, dünyaya bakışlarını, ruhlarını tanımak için bir parça ipucu verebilir umuduyla yola çıkılmış. Henry Miller, Giovanni Boccacio, Alberto Moravia, Julio Cortazar, Necati Cumalı, Ferit Edgü, Roald Dahl, Marquis de Sade, Demir Özlü, Woody Allen kitaba alınan yazarlardan bazıları.
       Hazırlayanlar: Enver Ercan-İdil Önemli
       (Öyküler)
       Everest Yayınları, 236 sayfa
       



       
SIFIR TRENİ
       Umutlar tükenmez
       Rusya’da kimsesiz, ıssız bir yerde bir istasyon. Ve her gece buradan aynı saatte geçen esrarengiz bir tren. Kimse trenin nereden gelip nereye gittiğini, ne taşıdığını bilmez. Bu kısa roman, unutulmuş bu tohraklardaki insanları anlatıyor. Onların da umutları, sevgileri, hırsları vardır. Yeni kuşak Rus edebiyatının parlak isimlerinden sayılan yazar, insanların trajik yazgısını, toprağın, demirin, etin ve kanın çarpıcı dünyası içinde anlatıyor.
       Yuri Buyda
       (Roman)
       Çeviren: Mehmet Özgül
       Doğan Kitap, 105 sayfa
       



       
DAVA
       Yasal olan her şey doğru mu?
       Avukat Jan Schlichtman’a kan kanserine yakalamnış bir çocuğun annesi gelir. Çocuğunun evde kullandıkları musluk suyundan hasta olduğunu, zaten aynı yörede başka çocukların da hastalandığını söyler. Böylece ABD’de 9 yıl süren büyük bir dava başlar. Tehditler, rüşvetler, ölümcül tuzaklar karşısında avukat ciddi tehlike altındadır. Şimdilerde kimi okullarda ‘örnek dava’ olarak okutulan davanın öyküsü filme de çekilmiş, John Travolta başrolde oynamıştı.
       Jonathan Harr
       (Roman)
       Çeviren: Hüdaya Esbet Ezgin
       İnkılap Yayınevi, 588 sayfa
       



       
ÇAPRAZ ATEŞ
       Türk profesörden bir polisiye
       Hemen her yerde olduğu gibi üniversitede de çıkar çatışmaları, çekememezlikler vardır. Art arda işlenen iki cinayet, ünlü hocaları, eşlerini zan altında bırakır. Cinayetleri çözen emniyet teşkilatından emekli, gerçek bir beyefendi olan Haldun Bey’dir. Bu zor işi yaparken de olaya karışan herkesin psikolojik çözümlemesini yaparak amacına ulaşır.
       Yıldırım Üçtuğ
       (Polisiye)
       Epsilon, 296 sayfa
       



       
KAFADANBACAKLILAR
       Farklı bir kültür, farklı bir tarih
       Şaşırtıcı ritüelleri, hayat felsefeleri, zaman anlayışları, dinleri ve cinsel hayatları ile kafadanbacaklılar, yüzyıllardır bilinse de ilk kez böylesine kapsamlı bir çalışmada ele alınıyorlar. Çevrenize şöyle bir dikkatle bakın; onların ne kadar fazla olduğunu göreceksiniz. Mizahi bir dille sosyoloji, bilim-kurgu, toplum psikolojisi, arkeoloji ve diğer bilimdalları ile birlikte insanoğlunun farklı bir bölgesine dokunuyor çizerimiz...
       Mehmet Ulusel
       (Mizah)
       Okuyanus Yayınları, 150 sayfa
       



       
KÜÇÜK AĞAÇ’IN EĞİTİMİ
       Özgürlüğün yoluna giderken
       Unutulan/ unutturulan Kızılderili dünyasının keşfine hazır mısınız? Beyaz adamın acımasızca yok ettiği Çeroki’lere ithaf edilen bir kitap. İnsanı umursayan, acılarını paylaşan, yaşamın bütünselliğini savunan bir kültürün mesajı anlatılıyor. Bir yerde otobiyografik bir roman. kimi yerde Şeker Portakalı, kimi yerde Küçük Prens’in tadını bulacaksınız.
       Forrest Carter
       (Roman)
       Çeviren: Şen Süer Kaya
       Say Yayınları, 272 sayfa
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları