Home page
Haber Menüsü


Erdoğan AK Parti’nin genel başkanı  
  Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Başkanı seçildi. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 124 kişilik Kurucular Kurulu’nun oylamaya katılan 121’inin tamamı Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdi.

Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
 
   17 Ağustos—  Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 10.5 saat süren dünkü Kurucular Kurulu toplantısında, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyeleri belirlendi. AK Parti, bugün de TBMM grubunu toplayarak grup başkanı ve başkanvekillerini seçecek. 

   
 
       
    MSNBC News AK'ya ilk katılım
MSNBC News Gül: Devlet dinde tarafsız olmalı
MSNBC News AK Parti'nin programı
MSNBC News AK Parti'den Gürtüna'ya teklif
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  AK Parti Kurucular Kurulu’nun, dün Tes-İş Sendikası Genel Merkezi’nde yaptığı genel başkan seçiminde, 124 üyeden 121’i oy kullandı. Erdoğan, genel başkan seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada, üyelere teşekkür ederek, partiye ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.
       
“ÇEKİŞMELERDEN UZAK DURACAĞIZ”
       Siyasetin daraldığı ve kirlendiği bir ortamda genel başkan olarak kişi ve kişilikleri hedef alan polemiklere dayalı siyaset alanına karşı olduğunu anlatan Tayyip Erdoğan, “Kişilere yönelik kısır çekişmelerden uzak duracağız. Kişiler gelip geçicidir, fanidir. Ülkemizi kimsenin kişisel geçmişi ile meşgul etmek istemiyoruz. Biz, artık bu ülkeyi konuşmak istiyoruz” diye konuştu.
       Erdoğan, ülkede birçok siyasi partinin kurulup daha sonra değiştiğini, muhalefetin, şartların değiştiğini ifade ederek, “Ama değişmeyen bir şey var, adalet, özgürlük ve ekmeğe olan ihtiyaç. Birisi yoksa, diğerleri daima eksik kalacaktır” dedi.
       Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlüğünü, üniter yapısını, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti yapısını, sivilleşmeyi, demokratikleşmeyi ve fırsat eşitliğini esas kabul ederek, bireyi merkeze aldığını belirtti.


       
BU KEZ LAİKLİKTEN SÖZ ETTİ
       Erdoğan, AK Partisi’nin kuruluş gününde yaptığı konuşmanın aksine bu kez sözlerinde laiklik vurgusu yaptı. Erdoğan, laikliği, devletin her türlü inanç ve felsefi kanaat karşısında tarafsızlığı ve yansızlığı olarak gördüklerini belirterek, bunu demokrasinin teminatı olarak kabul ettiklerine işaret etti. Erdoğan, şunları söyledi:
       “Bu anlamıyla laiklik, aynı zamanda bir özgürlük ilkesidir. Laikliği bireyin değil, devleti düzenleyen bir ilke olduğunu düşünüyoruz. İlkeli, dürüst ve ahlaklı bir siyaset yapmayı hedefleyen partimiz, toplumun geniş bir mutabakatını sağlayacak yeni bir Anayasa’nın oluşturulmasını savunmaktadır. Bu çerçevede, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu’nun da değişmesinden yanayız.
       Milletvekili seçilme yaşının 25’e indirilmesini, bu arada da dar bölgeli ve tercihli seçim sistemini savunmaktadır.”
       
MKYK ÜYELERİ BELİRLENDİ
       Erdoğan’ın konuşmasının ardından parti üst yönetimine seçilecek adayların belirlenmesi için toplantıya ara verildi. 5’i genel başkan kontenjanı olmak üzere 50 üyeden oluşan MKYK üyeliklerine, Kurucular Kurulu tarafından seçilen 45 üye şu isimlerden oluştu:
       Sait Açba (Afyon), Abdülkadir Aksu (İstanbul), İsmail Alptekin (Bolu), Tayyar Altıkulaç, Hüseyin Arı (Konya), İlyas Aslan (Yozgat), Osman Aslan (Diyarbakır), Ahmet Nurettin Aydın (Siirt), Lokman Ayva, Ali Babacan, Nurettin Canikli, Ali Coşkun (İstanbul), Necati Çetinkaya (Manisa), Habibe Güner, Reha Dönemeç, Şaban Dişli, Nazım Ekrem, Eyüp Fatsa (Ordu), Osman Nuri Filiz, Dengir Mir Mehmet Fırat (Adıyaman), Bülent Gedikli, Mehmet Vecdi Gönül (Kocaeli), Abdullah Gül (Kayseri), Mehmet Hilmi Güler, Akif Gülle (Amasya), İrfan Gündüz (İstanbul), Zülfikar İzol (Şanlıurfa), Tevhit Karakaya (Erzincan), Mehmet Altan Karapaşaoğlu (Bursa), Sema Ramazanoğlu, Hasan Murat Mercan, İbrahim Özal, Remziye Öztoprak, Osman Pepe (Kocaeli), Belma Satır, İdris Naim Şahin, Abdüllatif Şener (Sivas), Hüseyin Tuğcu, Halil Ürün, Yaşar Yakış, Sadık Yakut (Kayseri), Ertuğrul Yalçınbayır (Bursa), Murat Yalçıntaş, Hayati Yazıcı, Hasan Cüneyt Zapsu.
       
ERDOĞAN’IN KONTENJANI
       Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın kontenjanından ise MKYK’ya İsmail Özgün (Balıkesir), Ayşe Böhürler, Mehmet Özyol (Adıyaman), İsmail Tatlıoğlu, Yahya Akman (Şanlıurfa) girdi. Buna göre, MKYK’ya 25 milletvekili girerken, 25 kurucu üye de yönetimde yer aldı. Belma Satır, Sema Ramazanoğlu, Remziye Öztoprak, Ayşe Böhürler ve Habibe Güner, MKYK’ya Kurucu Üye kadınlar oldu.
       
MERKEZ DİSİPLİN KURULU
       Merkez Disiplin Kurulu ise şu isimlerden oluştu:
       Mehmet Ali Bulut, Nimet Çubukçu, Ramazan Toprak, Selahattin Yaşar, Mustafa Ünal, Kemalettin Göktaş, Zeki Karabayır, Mevlüt Çavuşoğlu, Muharrem Karslı, Muammer Kakı. Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyeliklerine ise Prof. Dr. Burhan Kuzu, Nur Doğan Topaloğlu ve Prof. Dr. Eyyüp Sanay seçildi. Yedek üyeliklere ise Mehmet Emin Aydın, Ziyaettin Yağcı getirildi.
       
“DEMOKRASİNİN ÇİLESİ”
       AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Kurucular Kurulu’nun çalışmalarını tamamlamasının ardından yaptığı konuşmada, partinin merkez organlarını seçtiklerini belirterek, “Demokrasinin böyle çilesi de var. Buna alışacağız, çekeceğiz” dedi.
       
TBMM GRUBU TOPLANACAK
       Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yeni seçilen MKYK üyeleri ilk toplantıyı bugün TES-İŞ Sendikası Genel Merkezi’nde gerçekleştireceğini de bildirdi. AK Parti, bugün TBMM grubunu toplayarak grup başkanı ve başkanvekillerini seçecek. MKYK’da yarınki toplantısında partinin 11 genel başkan yardımcısı ile genel sekreterini belirleyecek. Böylece partinin Merkez Yürütme Kurulu’nun oluşumu tamamlanacak.
       
 
       
    MSNBC News AK Parti, Meclis'te oda bulamıyor
MSNBC News Gökçek: AK, FP'nin versiyonu
TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları