Home page
Haber Menüsü


Moğultay da CHP’den istifa etti
CHP’de Erdal İnönü’nün partiden, Murat Karayalçın’ın ise parti meclisinden istifasının ardından, kesin ihraç talebiyle YDK’ya sevkedilen Parti Meclisi üyesi Mehmet Moğultay da partiden istifa etti.
Ankara
AA
16 Mart— Moğultay, kesin ihraç istemiyle sevk edildiği Yüksek Disiplin Kurulu’nun bugünkü toplantısından önce istifasını CHP Genel Sekreterliğine iletti. Mehmet Moğultay, istifa dilekçesinde YDK tarafından adresine gönderilen iki paragraflık bir yazıyla savunmasının istendiğini ancak bu yazıda ne ile suçlandığının somut bir olay ya da konu gösterilerek belirtilmediğini kaydetti.

   
 
       
    MSNBC News Erdal İnönü CHP'den koptu
MSNBC News Fikri Sağlar CHP'den ihraç edildi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  CHP Parti Meclisi Üyesi Mehmet Moğultay partisinden istifa etti. Moğultay, kesin ihraç istemiyle sevk edildiği Yüksek Disiplin Kurulu’nun bugünkü toplantısından önce istifasını CHP Genel Sekreterliğine iletti.
       Mehmet Moğultay, istifa dilekçesinde YDK tarafından adresine gönderilen iki paragraflık yazıyla savunmasının istendiğini ancak bu yazıda ne ile suçlandığının somut bir olay ya da konu gösterilerek belirtilmediğini ifade ederek şunları kaydetti: “Hukukun en temel kurallarını çiğneyen suç olmadan ceza vermeye çalışan bir zihniyet karşısında savunma yapmayı yararlı ve gerekli görmüyorum. Suçum CHP tüzüğünü çiğnemek değil parti tüzüğüne ve üyelik hakkına sahip çıkmaktır. Parti meclisi beni disipline sevk etmekle üye yazımı ve parti içi seçimleri fiile karıştıranları korumaya çalışmaktadır.
       CHP’nin tarihsel kimliğine duyduğum saygı gereği böyle bir sürüklenişe teslim olmak ve susarak da olsa bu vebali paylaşmak istemediğimden işgal altındaki partimden istifa etmek zorunda kaldığımı derin bir üzüntüyle bilgilerinize sunuyorum.”
       
“SUÇ OLMADAN CEZA VERMEYE ÇALIŞAN ZİHNİYET”
       Moğultay istifasının ardından, Kartal Serenat Düğün Salonu’nda, İstanbul’daki bazı ilçe teşkilatı yöneticileri ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Yüksek Disiplin Kurulu’nca kendisine, istifasını içeren bir yazı gönderildiğini belirterek, yazıda ne ile suçlandığının somut bir şekilde belirtilmediğini ifade etti.
       “Suç olmadan ceza vermeye çalışan bir zihniyet” karşısında savunma yapmayı gerekli görmediğini kaydeden Moğultay, Disiplin Kurulu’na kendisi ve diğer partililerin suç işledikleri gerekçesiyle değil, parti hukukunu ve tüzüğünü çiğneyenlere karşı mücadele ettikleri için sevkedildiklerini savundu.
       Parti Genel Merkezi’nin, “üye yazımına ve parti içi seçimlere hile karıştıranları” korumaya çalıştığını ileri süren Moğultay, yönetimin, bu yöntemle parti içi iktidarı önümüzdeki kurultayda her ne pahasına olursa olsun elinde tutmak istediğini söyledi. Moğultay, yenilenmeye çalışılan üye yapılarının, yığma kayıtlarla tahrip edilmeye çalışıldığını, delege ve temsilci seçimleri ile il ve ilçe kongrelerinin kağıt üzerinde kapalı kapılar ardında yapılmaya çalışıldığını ileri sürdü.
       
“CHP İŞGAL ALTINDADIR”
       Kendisinin 1968 yılından itibaren partiye hizmet verdiğini anlatan Moğultay, şöyle konuştu: “CHP’yi iki genel seçimde tarihinin en büyük başarısızlığına uğratan bir zihniyet, partide kişisel egemenliğini sürdürmek amacıyla CHP’yi bir ‘biat’ partisi haline getirmek için bizi cezalandırmak istiyor. Bu zihniyet, partiyi ‘Kapıkulu dergahı’ haline getirmek istiyor. Bu zihniyet, solun, sosyal demokrasinin ve halkın düşmanıdır. Bu zihniyetin adı ‘Baykalcılık’tır. CHP, bugün bu anlayışın işgali altındadır. CHP’nin tarihsel kimliğine duyduğum saygı gereği böyle bir sürüklenişe teslim olmak ve susarak da olsa bu vebali paylaşmak istemediğimden işgal altındaki partimden istifa etmek zorunda kaldığımı derin bir üzüntüyle bilgilerinize sunuyorum”
       Bu arada, toplantıya katılan partililerin, Mehmet Moğultay’ın istifasını açıklamasının ardından “Moğultay nerede, biz oradayız” şeklinde slogan attılar.
       
SAĞLAR: İSTİFA ETMEYECEĞİM
       CHP eski PM üyesi Fikri Sağlar da dün yaptığı açıklamada parti genel merkezinde yapılacak Yüksek Disiplin Kurulu toplantısına katılmayacağını ve partiden istifa etmeyeceğini belirterek, “CHP’ye ihanet edenlerin, CHP’yi savunanlara ne yapacağını görmek istiyorum. Bir hizip paranoyasının, ülkenin umudu olması gereken CHP’yi nasıl yok ettiğini görmek istiyorum” diye konuşmuştu. Sağlar, İçel İl Disiplin Kurulu’ndan bir üyenin kendisine “Sizin hiçbir suçunuz yok. Partide genel başkana rakip olacağınız düşünülerek, genel talimat doğrultusunda atılıyorsunuz” dediğini ileri sürerek, “Beni yargılayamazlar, çünkü ortada bir iddia yok. Partiye ihanet edenler, beni atmaya çalışıyor. Ben CHP’nin misyonuna ve temel ilkelerine sahip çıkan birisiyim, ama ihanet edenler ve atanmışlar, böyle bir senaryo hazırladılar” dedi.
       Öte yandan CHP’nin eski PM üyelerinden Ercan Karakaş’ın da hafta başında partinden istifa edeceği öğrenilirken, Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan’ın da İl Disiplin Kurulu kararını beklediği ve alınacak karar doğrultusunda istifa edip etmemeye karar vereceği kaydedildi.
       
       
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları