Home page
Haber Menüsü


The Mexican
Brad Pitt ve Julia Roberts, "The Mexican"da umutsuz sevgilileri oynuyorlar
Meksikalı
Brad Pitt ve Julia Roberts’ın birlikte oynadığı “Meksikalı / The Mexican”da, bir filmde aradığınız her şey var: Romantizm, komedi, gerilim, aksiyon...
NTV-MSNBC
    6 Temmuz —  Brad Pitt ve Julia Roberts’ı belki de hiç böyle görmediniz. Biri sürekli başarısız olan ve başı belaya giren bir soyguncu, diğeri ise mutsuz ve ‘kaçık’ bir sevgili. Ne “Yedi/Seven” daki David’in karizması, ne de “Özel Bir Kadın / Pretty Woman”daki Vivian’ın çekiciliği var bu filmde. Meksika’nın ücra köşelerinde bir kasabanın tozlu sokaklarında çekilen ve 35 milyon dolara mal olan film, ilgiyi hak ediyor.  

   
 
       
    MSNBC News İlk Sevişme
MSNBC News Eleştiri: Meksikalı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
The Mexican

The Mexican
       Jerry Wellbach (Brad Pitt) kendisini pis işlerden kurtarmaya çalışan başarısız bir soyguncudur. Kendisini beladan kurtaran bir gangstere borcunu ödemek için son bir iş yapması gerekir: “Mexican” adında, lanetli olduğu söylenen el yapımı silahı çalmak. Jerry’nin pis işlerden elini ayağını çekmesini isteyen, hatta bunun için “Ya o, ya ben” diyen Samantha (Julia Roberts) sevgilisinden olumsuz yanıt alınca, bu hayata daha fazla dayanamayacağını anlar ve kendisini Las Vegas’a atar. Jerry de Mexican’ı bulmak için yola koyulur.
       Jerry, başarısız bir soyguncu olsa da kısa sürede istenen lanetli silahı bulur, ancak bu kez başka bir sorunu vardır. Eski sevgilisi silahın peşine düşen bir adam (James Gandolfini) tarafından kaçırılmıştır ve silahı ona vermesi istenir. Bundan sonra Meksika’nın tozlu sokaklarında geçen kovalama sahneleri, Jerry’nin silahı vermemek için çevirdiği dolaplar ve eski sevgililerin birbirlerine kavuşmak için verdikleri mücadele başlar.
       
PAHALI OYUNCULAR, DÜŞÜK BÜTÇE
       
       Brad Pitt ve Julia Roberts, Hollywood’un en çok aranan oyuncuları ve film başına 20 milyon dolar alıyorlar. “The Mexican”ın maliyetinin 35 milyon dolar oluşu insanı biraz düşündürüyor. “Böyle bir projeye, böyle bir ücretle imza attıklarına göre bir bildikleri vardır” diyor insan. İki oyuncunun söyledikleri de doğruluyor bunu. Roberts, bir partide geçen sıradan bir sohbet sırasında almış film teklifini. Senaryoyu çok beğenmiş ve “kader” diyerek kabul etmiş teklif edilen düşük ücreti. Zaten “filmlerimi senaryolarına göre seçiyorum, bütçelerine göre değil” diyor Julia Roberts.
Brad Pitt, projede Julia Roberts'ın olduğunu duyunca hemen teklifi kabul etmiş
The Mexican
       Brad Pitt’in rolü kabul ediş nedeni daha da ilginç. Özel hayatlarında çok iyi arkadaş olan Pitt ve Roberts yaklaşık 15 yıldır aynı filmde oynamaya çalışıyorlar. Julia Roberts’ın “The Mexican”a imza attığını duyunca hiç duraksamamış Pitt ve hemen “Tamam” demiş.
       
       “Şu sıralar düşündüğüm şey para değil. İnsanların ne kadar ödeyebileceği, kimlerle çalıştığım daha önemli. Julia da ben de bu filmde oynayabilmek için fedakarlıklar yaptık... Beni en çok etkileyen şey senaryo oldu. Özellikle de adaletle ilgili satırlar, çünkü Jerry yalnızca adil olmak ve dünyanın da kendisine karşı adil olmasını istiyor.”
       

MEKSİKA’NIN TOZLU SOKAKLARI
Julia Roberts

Julia Roberts
       
       Hem Julia Roberts hem de Brad Pitt, “The Mexican”da oynamış olmaktan mutlular. Hatta Roberts, çekimler sırasında uyumak bile istemediğini, 75 günlük işi 55 günde tamamladıklarını söylüyor. Brad Pitt ise Meksika’nın Real de Catorce kasabasında çalışmaktan oldukça memnun kalmış. İnsanların kendilerine çok sıcak davrandıklarını söyleyen Pitt, kasabadan günbatımı ve gündoğumunun muhteşem göründüğünü söylüyor.
       Brad Pitt, filmin çekimlerine iki hafta kala Real de Catorce’ye gitmiş. Kasabanın ne kadar küçük ve ücra bir köşede olduğunu anlamak çok da zor değil aslında. Cep telefonlarının çalışmadığı ve tek bir TV kanalının yayın yaptığı kasabada yaşayanların çoğu Brad Pitt’i tanımıyormuş. Pitt, iki hafta boyunca rahatça bara gidip içki içebilmiş. Mutluluğu film çekimleri başlayana kadar sürmüş, çünkü hem uluslararası basın hem de Meksika basını bölgeye hücum etmiş. Yine de Hem Julia Roberts hem de Brad Pitt, “The Mexican”ın çekimlerinden büyük keyif almışlar. Birlikte çalışmaktan da büyük zevk duyan ikili, Steven Sodergergh’in yönetmenliğini yaptığı “Ocean’s Eleven” filminde de birlikte oynayacaklar.
       
FİLMİN KÜNYESİ
       
       Yönetmen: Gore Verbinski
       Yapımcı: John Baldecchi, Lawrence Bender, William S. Beasley, Paul Hellerman
       Senaryo: J. H. Wyman
       Görüntü Yönetmeni: Dariusz Wolski
       Müzik: Alan Silvestri
       Kostüm: Collenn Atwood
       Oyuncular: Brad Pitt, Julia Roberts, James Gandolfini, David Krumholtz, Gene Hackman, Luis Felipe Tovar
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları