Home page

Haber Menüsü


Fatih Terim, Zaccheroni’ye karşı
İtalyan basın, Fiorentina-AC Milan maçının her iki takımın teknik direktörünün de geleceğini etkileyeceği konusunda hem fikir. Salı günü Milan’la tekrar masaya oturması beklenen Zaccheroni’nin maçı kaybederse işi zor olacak.
Lütfullah GÖKTAŞ / Roma
NTV-MSNBC
13 Ocak— Fiorentina-Milan karşılaşması öncesinde, Terim kavgası devam ediyor. Türkiye saatiyle bu akşam 21.30’da Artemio Franchi Stadı’nda oynanacak olan karşılaşma, Terim ve Zaccheroni’nin istikbalini de yakından ilgilendiriyor. Cecchi Gori, beklentilerin aksine Cuma akşamı da Floransa’ya gitmedi. Cecchi Gori maç öncesinde Terim’le görüşse de, mukavelenin uzatılmasına ilişkin pazarlık önümüzdeki haftaya sarktı. Terim maç sonunda İstanbul’a gidecek. Cecchi Gori ile Terim’in masa başına oturmaları, önümüzdeki Salı veya Çarşamba günü gerçekleşecek.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Fiorentina yetkilileri, maç öncesinde yaptıkları açıklamalarda, Milan’ı dürüst davranmayıp kargaşa yaratmakla suçluyor. Corrire dello Sport, “Fiorentina-Milan, sataşmalı karşılaşma” diyor. İç sayfadaki haber başlığıyla, “Floransa, Milan’a ateş püskürüyor”. Cecchi Gori Şirketler Grubu’nun Genel Müdürü Sconcerti, mevcut mukavelede Terim’in sözleşmesini 1 yıl uzatmasını öngören bir madde bulunduğunu hatırlatarak, “Bu hakkımızı kullanacağız” diyor. Sconcerti, Milan’ı ortalığı karıştırmakla suçluyor.
       La Gazzetta dello Sport, Türkiye saatiyle bu akşam 21.30’da oynanacak maçın her iki teknik direktörün istikbalinin de belirleyicisi olacağını vurgulayan bir başlık kullanarak, “Terim ve Zac’ın istikbali sallantıda” diyor. İç sayfadaki haber başlığında ise “Zac’tan Türk hayaletine meydan okuma” denilmekte. Tuttosport’un manşetinde “Milan, kendi istikbaliyle karşı karşıya” başlığı yeralıyor. Alt başlıkta ise “Siyah-kırmızılılar bu akşam, Zac’ın yerine geçme ihtimali bulunan Terim’e karşı oynayacak” denilmekte. İç sayfadaki haber başlığıyla, “Zac, Terim’i silmek istiyor”.
       Her iki teknik direktör de, bu maçta kendisini göstermeyi amaçlıyor. Zaccheroni’nin de Salı günü Milan’la yeniden masa başına oturması bekleniyor. Kimin hangi takımın başında kalacağı ise, önümüzdeki hafta yapılacak görüşmeler sonunda belli olacak.
       
SCONCERTİ: “TERİM‘İ İSTİYORUZ“
       
Öte yandan Cecchi Gori Şirketler Grubu‘nun genel müdürlüğü görevine getirilen Mario Sconcerti, “Biz Terim‘i istiyoruz ve onun isteklerini yerine getirmek için herşeyi yapacağız“ dedi. AC Fiorentina Kulübü Başkanı Vittorio Cecchi Gori‘nin sağ kolu olarak bilinen Mario Sconcerti, AC Milan Kulübü‘nü “kaba“ hareket etmekle suçlarken, gazetelerde yer alan AC Milanlı yöneticilerin ifadelerinin centilmenliğe yakışmadığını savundu.
       Sconcerti, “Varolmayan şeyleri duymaktan ve okumaktan yorulduk“ dedi. Türk teknik direktörün bu zamana dek AC Milan Kulübü‘ne karşı her zaman iyi davranış sergilediğini de belirten Sconcerti, “Uygar bir davranış izlemedi. İşte, bundan dolayı bizim tarafımızdan açıklık getirmek doğruydu“ diye konuştu.
       “Fiorentina‘nın Terim üzerinde bir opsiyonu var. Başkan ile Terim karşılaşır karşılaşmaz bunu kullanacak“ diyen Sconcerti, Türk teknik direktöre layık olduğu değerde bir ücret vereceklerini de kaydetti.
       
TARAFTARDAN ÇAĞRI: FATİH TERİM İLE ÖMÜR BOYU
       
AC Fiorentinalı taraftarlar da, teknik direktör Fatih Terim‘e olan desteklerini sürdürüyor. Artemio Franchi Stadı girişine bu sabah “Terim ile ömür boyu“ yazılı pankart asan taraftarlar, kulüp başkanı Vittorio Cecchi Gori ile Fatih Terim arasında 2 kez ertelenen ve haftaya yapılacağı söylenen görüşme öncesi Cecchi Gori‘ye ve yöneticilere acele etmeleri için çağrıda bulundu. AC Fiorentina Taraftarlar Derneği‘nden yapılan açıklamalarda, AC Milan‘ın Fatih Terim ile ilgilenmesinden rahatsızlık duyulduğu, mor-menekşeli taraftarlar arasında, Terim‘in gideceği yönünde çıkan söylentiler üzerine büyük endişe olduğu kaydedildi.
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları