Home page

Haber Menüsü


A Milliler ilk kez çeyrek finalde  
Temmuz: Euro 2000’de çeyrek final
Avrupa Futbol Şampiyonası’na ikinci kez katılan A Milli Futbol Takımı, kupaya çeyrek finalde Portekiz’e yenilerek veda etti.
Ankara
AA
 
    19 Aralık—  Türkiye (A) Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda ilk kez çeyrek finale yükseldi. Derya Büyükuncu da, Türkiye’ye yüzme branşında bir Avrupa Şampiyonası’nda madalya kazandıran ilk sporcu oldu. Genç yelkenci Güray Zümbül de, ilk kez Dünya Şampiyonu olan yelkenci olarak tarihteki yerini aldı.  

   
 
       
    MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Ocak)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Şubat)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Mart)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Nisan)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Mayıs)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Haziran)
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Temmuz ayının önemli olayları da şöyle:
       1-2: İstanbul’daki 14. Uluslararası Boğaziçi Judo Turnuvası’nda Türkiye, 9 birincilik, 7’şer de 2.lik ve 3.lük kazanarak takım halinde erkeklerde ve bayanlarda birinci oldu.
       Edirne Sarayiçi’ndeki 639. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı, Karamürselli Ahmet Taşçı, 9. kez kazandı.
       
TÜRKİYE İLK KEZ ÇEYREK FİNALDE
       10 Haziran-2 Temmuz: Belçika ve Hollanda’daki 11. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda şampiyonluğu, Rotterdam’daki finalde uzatmada İtalya’yı 2-1 yenen Dünya Şampiyonu Fransa, 2. kez kazandı. İkinci kez bu şampiyonaya katılan Türkiye, grupta İtalya’ya 2-1 (tek gol Okan’dan) yenildikten sonra, İsveç ile golsüz berabere kaldı, son maçında ise Belçika’yı Hakan Şükür’ün golleriyle 2-0 yenerek tarihinde ilk kez çeyrek finale yükseldi. Milli takım, çeyrek finalde Portekiz’e 2-0 yenilerek kupaya veda etti.
       29 Haziran-2 Temmuz: Fransa’nın Nantes kentindeki 17. Dünya Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda Türkiye, 2 gümüş madalya kazanarak takım halinde 8. olurken, Ukrayna, 3 altın ve 1’er gümüş ile bronz madalyayla 1. oldu.
       2-4: Denizli’deki 14 Yaşaltı Avrupa Tenis Takım Şampiyonası Eleme Grubu’nda Türkiye, 4. sırayı alarak elendi.
       4 - 6: (A) Genç Milli Futbol Takımı, Azerbaycan ile başkent Bakü’de yaptığı özel maçlarda, 1-1 berabere kaldı ve 4-1 kazandı.
       
2006 ALMANYA’DA DÜZENLENECEK
       6: 2006 yılında düzenlenecek 18. Dünya Futbol Şampiyonası’nın organizasyonu, FIFA tarafından Almanya’ya verildi.
       4-8: İtalya’nın Montecatini kentindeki Avrupa Trap-Skeet ve Double Trap Atıcılık Şampiyonası’nda Türkiye, trap genç erkeklerde ev sahibi İtalya’nın ardından 2.liği elde etti.
       6-8: Japonya’nın Kyoto kentindeki Dünya Üniversiteler Karate Şampiyonası’nda Türkiye, 1’er gümüş (60 kilo Yıldız Aras) ve bronz madalya (açık sıklet Meral Dönmez) kazandı ve bayanlarda takım halinde 3. oldu.
       
WİMBELDON’DA AMERİKALILAR ŞAMPİYON
       26 Haziran-9 Temmuz: Sezonun 3. “Grand Slam” mücadelesi olan 114. Wimbledon Tenis Turnuvası’nda şampiyonlukları, ABD’li raketlerden tek erkeklerde Pete Sampras 7., tek bayanlarda da Venus Williams, ilk kez kazandılar.
       28 Haziran-9 Temmuz: Finlandiya’nın başkenti Helsinki’deki 25. Avrupa Yüzme Atlama ve Senkronize Yüzme Şampiyonası’nda, Türk yüzücü Derya Büyükuncu, 100 metre sırtüstünde 3., 50 metre sırtüstünde de 5. oldu. Büyükuncu, böylece 50 metrelik havuzda Avrupa’da Türkiye’ye büyüklerde madalya kazandıran ilk sporcu unvanını kazandı. Şampiyonada Rusya, 16 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalyayla 1., Almanya da 7 altın, 12 gümüş ve 2 bronz madalyayla 2. oldu.
       2-9: Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’daki Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nda Türkiye, 3 altın (69 kiloda Ekrem Celil), 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.
       6-9: Fransa’nın Nantes kentindeki 17. Dünya Gençler Serbest Güreş Şampiyonası’nda Türkiye, 3 gümüş madalya kazanarak takım halinde 7. oldu. Rusya, 4 altın ve 2 bronz madalyayla birinciliği elde etti.
       
TED YARI FİNALDE ELENDİ
       7-9: Lüksemburg’daki Bayanlar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Tenis müsabakalarında, İstanbul TED Kulübü, yarı finalde İtalyan rakibine yenilerek elendi.
       8-9: Slovakya’nın Banska Bystrica kentindeki Avrupa Uluslar Kupası (B) Grubu Atletizm Yarışmaları’nda Türkiye, erkeklerde 132 puanla 3., bayanlarda da 149 puanla 1. oldu.
       Norveç’in başkenti Oslo’daki (A) Grubu yarışmalarında ise bayanlarda Çek Cumhuriyeti 108, erkeklerde İspanya, 116 puanla şampiyonluğu kazandı.
       9: Binicilikte 35. Atatürk Kupası’nı, Kara Kuvvetleri Binicilik Ekibi’nden Astsubay Kadir Kartal, Domino isimli atıyla kazandı. (İstanbul)
       8-10: 2. Uluslararası İstanbul Ümit Bayanlar Basketbol Turnuvası’nda Rusya 1., Macaristan 2. ve Türkiye de 3. oldu.
       13: 2005 yılında düzenlenecek Dünya Üniversite Yaz Spor Oyunları’nın organizasyonu, FISU tarafından İzmir’e verildi.
       6-16: Antalya’daki 17. Avrupa Gençler Briç Şampiyonası’nda, Türkiye 7. olurken, Norveç, Hollanda ve İsrail, ilk 3 sırada yer aldılar.
       
İTALYA VOLEYBOLA ŞAMPİYON
       10-16: Voleybolda Hollanda’nın Rotterdam kentindeki 11. Erkekler Dünya Süper Ligi müsabakalarında şampiyonluğu, 8. kez İtalya kazanırken, Rusya 2., Yugoslavya da 3. oldu.
       16-20: İstanbul’daki 6. Uluslararası Turgut Atakol Ümitler Basketbol Turnuvası’nda Yugoslavya, Yunanistan ve Slovenya, ilk 3 sırayı alırken, Türkiye, averajla 4. olabildi.
       
GÜRAY ZÜMBÜL DÜNYA ŞAMPİYONU
       16-21: İzmir’in Çeşme ilçesindeki Dünya Laser Radyal Gençler Yelken Şampiyonası’nda Güray Zümbül, altın madalya kazanarak Türkiye’ye bu daldaki ilk dünya şampiyonluğunu getirdi.
       
FRANSA BİSİKLET TURU AMSTRONG’UN
       3-23: 87. Uluslararası Fransa Bisiklet Turu’nda şampiyonluğu 2. kez üst üste ABD’li pedal Lance Amstrong kazandı. Turda, Alman Jan Ullrich 2.liği, İspanyol Jesoba Beloki de 3.lüğü aldı.
       18-23: Slovakya’nın başkenti Bratislava’daki 3. Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda Türkiye, serbestte 2 altın, 1 gümüş ve 4 bronz, grekoromende de 2’şer altın, gümüş ve bronz madalyayla takım halinde 2 kategoride de Rusya’nın ardından 2. oldu.
       20-23: Romanya’nın Oradea kentindeki Avrupa Ümitler Judo Şampiyonası’nda Belkıs Zehra Kaya, bayanlar artı 71 kiloda altın madalya kazandı, Türkiye de takım halinde 6.lığı aldı. İlk 3 sıra ise Rusya, Azerbaycan ve Romanya’nın oldu.
       21-23: Teniste Davis Kupası Avrupa-Afrika 2. Grup baraj müsabakasında Türkiye, İzmir’de Litvanya’yı 4-1 yenerek ligde kaldı.
       
YASEMİN DALKILIÇ’TAN DÜNYA REKORU
       23: Yasemin Dalkılıç, sualtı sporları limitsiz dalışta 120, limitli değişken ağırlıkla serbest dalışta ise 100 metreyle 2 yeni dünya rekoru kırdı. (Bodrum-Muğla)
       Türkiye Deplasmanlı Büyükler Sutopu Ligi’nde 1999-2000 sezonu şampiyonluğunu, Galatasaray, finalde İYİK’e üstünlük sağlayarak son 10 yılda 8. kez kazandı.
       
FİGO, EN PAHALI TRANSFER
       24: Portekizli futbolcu Louis Figo, İspanya’da FC Barcelona’dan Real Madrid CF’ye 120 milyon dolara transfer olarak futbol tarihinin en pahalı transferini gerçekleştirdi.
       20-25: Ankara’daki 33. Dünya Ordulararası Atıcılık Şampiyonası’nda Türkiye, Sağ.Kıd.Ütğm. Ayşe Kil ile 2 birincilik, bunun yanı sıra 2 2.lik ve 3 de 3.lük kazandı.
       24-29: İzmir’in Çeşme ilçesindeki Dünya Laser Radyal Açık ve Bayanlar Yelken Şampiyonası’nda birincilikleri İsveç ve Polonyalı sporcular aldı. Türk sporcular ilk 3’e giremezken, Türkiye, takım halinde 1. oldu.
       Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’taki Uluslararası Süt Kupası Gençler Futbol Turnuvası’nda (A) Genç Milli Takım, şampiyonluğu kazandı.
       
GALATASARAY SUTOPUNDA KUPAYI KAZANDI
       29: Sutopunda Türkiye Kupası’nı, finalde lig 3.sü ASSK’yı 7-4 yenen lig şampiyonu Galatasaray kazandı.
       24-30: İstanbul’daki 52. Uluslararası TED Open Tenis Turnuvası’nda şampiyonluğu Zimbabweli Wayne Black kazandı.
       27-30: İstanbul’daki Avrupa Gençler Atlama Şampiyonası’nda Ukrayna, 4 altın, 2’şer gümüş ve bronz madalyayla 1., Rusya da 2’şer altın ve bronzun yanı sıra 3 de gümüş madalyayla 2. oldu. Türk sporcuları ise dereceye giremedi.
       
 
       
    MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Ağustos)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Eylül)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Ekim)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Kasım)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Aralık)
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları