Home page

Haber Menüsü


Mart: Fenerbahçe Türkiye Kupası’nı kazandı
 
Basketbolda 8. Bayanlar Türkiye Kupası’nı, finalde Galatasaray’ı yenen Fenerbahçe 2. kez kazandı.   Fenerbahçe'nin kupa sevinci

 
Ankara
AA
19 Aralık—  7. Salon Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda Türkiye, 2 altın, 1 bronz madalya kazandı. UEFA Kupası’nda Galatasaray önce çeyrek, ardından da yarı finale yükseldi. Derya Büyükuncu, 5. Dünya Kısa Parkur Yüzme Şampiyonası’nda 3. olarak, bu branşta ilk kez madalya kazanan sporcu oldu. Basketbolda 8. Bayanlar Türkiye Kupası’nı, finalde Galatasaray’ı yenen Fenerbahçe 2. kez kazandı.

   
 
       
    MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Ocak)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Şubat)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Nisan)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Mayıs)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Haziran)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Temmuz)
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Önemli spor olaylarının yaşandığı Mart ayındaki etkinlikler de şöyle:
       1-2:
Bursa Uludağ’daki 17. Uluslararası Çocuk Kupası Kayak Yarışmaları’nda Bulgaristan, 3 birincilik ve 2’şer 2.lik ve 3.lükle en başarılı ülke olurken, Türkiye, Tuğba Taşdemir ile 1 birincilik ve 1 de 2.lik kazandı.
       
GÜNEŞ SİGORTA 3. OLDU
       3-4: İtalya’nın Reggio Calabria kentindeki Voleybol Bayanlar Avrupa Konfederasyon Kupası “Dörtlü Final”inde, 2 İtalyan takımından Medinex Reggio Calabria, Volley Vicenza’yı 3-1 yenerek şampiyon, eleme grubunda 1. olup çıktığı 3. turda Fransız, çeyrek finalde de Rus rakibini 2 maçta da yenerek eleyen Güneş Sigorta ise Belçika’nın Isola Tongeren takımını 3-0 yenerek 3. oldu.
        Floransa’daki erkekler maçlarında ise 2 İtalyan takımından Piaggio Roma Volley, Casa Unibon Modena’yı 3-2 yenerek şampiyon, Polonya’nın Mostostal Azoty Kedzierzyn takımı da Yunan AC Orestias’ı 3-0 yenerek 3.lüğü aldı.
       1-5: Almanya’nın Münih kentindeki Avrupa Havalı Silahlar Atıcılık Şampiyonası’nda, Rusya, 4 altın ve 1’er gümüş ve bronz madalyayla en başarılı ülke olurken, Türk sporcuları dereceye giremedi.
       
OKÇULUKTA 2 ALTIN
       3-5: Polonya’nın Spala kentindeki 7. Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası’nda Türkiye, bayanlarda Natalia Nasaridze, erkeklerde de Hasan Orbay ile 2 altın, erkek milli takımıyla da 1 bronz madalya aldı. Fransa ise 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayla en başarılı ülke oldu.
       4-5: Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki 39. Uluslararası Dan Kolov Serbest Güreş Turnuvası’nda Türkiye, 76 kiloda Gökhan Yavaşer ve 130 kiloda Zekeriya Güçlü ile 2 ikincilik alırken, en başarılı ülke 3’er birincilik ve 2.lik ile 2 de 3.lük alan Rusya oldu.
       İspanya’nın Valencia kentindeki Uluslararası Büyükler İspanya Tekvando Turnuvası’nda Türkiye, 8’er birincilik ve üçüncülüğün yanı sıra 3 de 2.lik kazanarak takım halinde ev sahibi İspanya’nın ardından 2. oldu.
       
HAMZA, AMERİKA’DA ŞAMPİYON
       ABD’nin Colorado Springs kentindeki Uluslararası Büyükler Concord Grekoromen Güreş Turnuvası’nda Türkiye, 85 kiloda Hamza Yerlikaya ile 1.lik, 130 kiloda Fatih Bakır ile 2.lik ve 54 kiloda Ercan Yıldız ile 3.lük kazandı.
       5: Kırklareli’ndeki 45. Balkan Kros Şampiyonası’nda, Türkiye, 2’şer altın ve gümüş ile 3 bronz madalya kazandı. Altın madalya, orta genç erkeklerde Yusuf Zepak ve büyük bayanlardan geldi. En başarılı ülke ise 4’er altın ve gümüşün yanı sıra 1 bronz madalya alan Romanya oldu.
       8: Avrupa (B) Gençler Futbol Şampiyonası elemelerinde Türkiye, 7 puanla Hollanda’nın ardından 2. olarak elendi.
       
GALATASARAY ÇEYREK FİNALDE
       2 ve 9: Futbolda UEFA Kupası 4. turunda Galatasaray, Almanya’nın BV Borussia Dortmund takımını 2-0 ve 0-0’lık skorlarla eleyerek çeyrek finale yükseldi.
       9: Basketbolda Erkekler Avrupa Ligi’nde Ülkerspor, grupta 8 galibiyet ve 8 yenilgiyle 4. olup çıktığı 3. turda, İspanya’nın FC Barcelona takımına 2-1’lik seriyle yitirerek elendi.
       9-10: Voleybolda Erkekler Avrupa Kupa Galipleri Ligi’nde şampiyonluğu, finalde İtalyan TNT Alpitour Cuneo’ya 3-1 üstünlük sağlayan Fransız Paris Volley alırken, Yunan AEK Atina da grupta 6 galibiyet ve 1 yenilgiyle 2. olup “Final Four”a çıkan Türk temsilcisi Galatasaray’ı aynı skorla yenip 3.lüğü aldı.
       7-11: Portekiz’in Madeira Adası’ndaki Uluslararası Ümitler Futbol Turnuvası’nda milli takım, grubunda Portekiz ve İtalya’ya yenilerek dereceye giremedi.
       11: (B) Genç Milli Futbol Takımı, Brugge kentindeki özel maçta, Belçika ile 2-2 berabere kaldı.
       

ECZACIBAŞI 3. OLDU
       11-12:
Voleybolda bayanlarda Avrupa kupalarında şampiyonlukları, Şampiyon Kulüpler’de Bursa’daki finalde Rus Ouralochka Ekaterinburg’u 3-1 yenen İtalyan Foppapedretti Bergamo, üçüncülüğü ise Polonya’nın Nafta Pila takımına aynı skorla üstünlük sağlayan ve “Dörtlü Final”e gruptan 7 galibiyetle gelen Türk temsilcisi Eczacıbaşı elde etti.
       Kupa Galipleri’nde ise İtalya’nın Perugia kentindeki finalde, Yunan Panathinaikos’u 3-0 yenen İtalyan Pallavolo Sirio Perugia şampiyonluğu, gruptan 6 galibiyet ve 1 yenilgiyle “Dörtlü Final”e gelen Türk temsilcisi ENKA Spor, İspanyol Universidad Granada’yı 3-1 yenerek 3.lüğü kazandı.
       İzmir’deki 18. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası’nda Türkiye, 6 birincilik, 3 ikincilik ve 5 de 3.lük kazanarak takım halinde 1.liği aldı.
       12: Türkiye Büyükler Buz Hokeyi Ligi’nin 8. sezonunda şampiyonluğu, İzmit’teki finalde, İstanbul Paten Kulübü’nü 8-4 yenen Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor kazanırken, Gümüş Patenler de İstanbul Boğaziçi Paten Kulübü’nü 2-0 yenerek 3. oldu.
       18: Kayakta 34. Alp Disiplini Dünya Kupası’nda şampiyonlukları, Avusturyalı sporculardan, erkeklerde Hermann Maier 2. kez, bayanlarda da Michaela Dorfmeister ilk kez kazandılar.
       
DERYA BÜYÜKUNCU BRONZ ALDI
       16-19: Yunanistan’ın başkenti Atina’daki 5. Dünya Kısa Parkur Yüzme Şampiyonası’nda ABD, 9’ar altın ve bronzun yanı sıra 7 gümüş madalyayla 1., İsveç, 7 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalyayla 2. ve Almanya da 5 altın, 6 gümüş ve 2 bronz madalyayla 3. oldu. 15 dünya rekorunun kırıldığı şampiyonada, erkekler 100 metre sırtüstünde Derya Büyükuncu, bronz madalya alarak Türkiye’ye bu şampiyonalarda ilk kez madalya getirdi.
       18-19: Portekiz’in Vilamoura kentindeki 28. Dünya Kros Şampiyonası’nda, Kenya, 7 altın, 4 gümüş ve 6 bronz madalyayla 1., Etiyopya da 3 altın ve 8 gümüş madalyayla 2. oldu. Türk sporcuları ise dereceye giremedi.
       Voleybolda Erkekler Avrupa Şampiyon Kulüpler Ligi’nde şampiyonluğu, İtalya’nın Treviso kentindeki finalde, Alman VFB Friedrichshafen’i 3-1 yenen İtalyan Sisley Treviso, 2. kez üst üste kazanırken, 3.lüğü, Avusturya’dan Bayernwerk Wien’i 3-2 yenen Belçika’dan Noliko Maaseik elde etti.
       
GALATASARAY YARI FİNALDE
       16 ve 23: Futbolda UEFA Kupası çeyrek finalinde Galatasaray, İspanya’nın Real Mallorca takımını 2-1 ve 4-1’lik skorlarla eleyerek bu kupada ilk kez yarı finale yükseldi.
       22 ve 24: (C) Genç Milli Futbol Takımı, özel maçlarda Romanya’yı, Çankırı’da 4-0, Kastamonu’da da 2-0 yendi.
       24-26: Antalya’nın Kemer ilçesindeki Balkan Gençler ve Yıldızlar Eskrim Şampiyonası’nda Romanya, 18 altın, 10 gümüş ve 8 bronz madalyayla 1. olurken, Türkiye ise 2 gümüş ve 5 bronz madalya alabildi.
       
TÜRKİYE KUPASI FENERBAHÇE’NİN
       25-26: Basketbolda 8. Bayanlar Türkiye Kupası’nı, Alanya’daki finalde, Galatasaray’ı 63-57 yenen Fenerbahçe, 2. kez üst üste kazandı.
       29: Ümit Milli Futbol Takımı, başkent Prag’daki özel maçta, Çek Cumhuriyeti ile 2-2 berabere kaldı.
       Basketbolda 29. Avrupa Radivoj Koraç Kupası’nı, finalde İspanyol Unicaja Malaga’ya 80-58 ve 51-60’lık skorlarla üstünlük sağlayan Fransız CSP Limoges, 3. kez, 26. Avrupa Bayanlar Liliana Ronchetti Kupası’nı da İspanyol Sandra Gran Canaria Las Palmas’a 64-60 ve 63-56’lık skorlarla üstünlük sağlayan İtalyan Lavezzini Basket Parma, 3. kez kazandılar.
       
 
       
    MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Ağustos)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Eylül)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Ekim)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Kasım)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Aralık)
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları