Home page

Haber Menüsü


balkan şampiyonası
Şubat: Balkanlar’da 11 Türkiye rekoru
Türk atletler, 2000 yılının Şubat ayında düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda toplam 11 madalya kazanırken, 11 Türkiye rekoruna imza attılar.
Ankara
AA
    19 Aralık—  Türk atletler, Balkan Şampiyonası’nda toplam 11 madalya kazanırken, 11 Türkiye rekoru kırdı. (A) Milli Futbol Takımı, İstanbul’daki özel maçta, Norveç’e 2-0 yenildi. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda, Türk sporcular madalya kazanamadı. Türk atletler, 2000 yılının Şubat ayında düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda toplam 11 madalya kazanırken, 11 Türkiye rekoruna imza attılar ve başarılı bir performans sergilediler.  

   
 
       
    MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Ocak)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Mart)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Nisan)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Mayıs)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Haziran)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Temmuz)
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Sporda, Şubat ayında yaşanan önemli iç ve dış etkinlikler de satırbaşlarıyla şöyle:
       
JUDODA GÜMÜŞ, GÜREŞTE ALTIN
       5-6:
Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki 29. Uluslararası Sofya Judo Turnuvası’nda, Türkiye, bayanlarda 48 kiloda Neşe Şensoy ile 2.lik kazandı. Fransa’nın Clermont-Ferraine kentindeki Uluslararası Roger Coulon Grekoromen Güreş Turnuvası’nda, 85 kiloda Hamza Yerlikaya 1. oldu.
       2 ve 9: Ümit Milli Futbol Takımı, özel maçlarda Romanya’yı, Osmaniye ve Adana’da aynı sonuçla 1-0 yendi.
       8 ve 10: (A) Genç Milli Futbol Takımı, özel maçlarda Fransa’ya, Finike ve Side’de aynı sonuçla 2-0 yenildi.
       
SALONDA 6 TÜRKİYE REKORU
       12:
İstanbul’daki 2. Uluslararası TRT Cup-2000 Okçuluk Yarışması’nda, erkeklerde Tunç Küçükkayalar, Fransız ve Ukraynalı sporculara üstünlük sağlayarak birinciliği kazandı. Yunanistan’ın başkenti Atina’daki 7. Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye, 3 altın, 5 gümüş ve 3 bronz madalya kazanırken, 6 Türkiye rekoru kırıldı. Altın madalyalar, Nora Güner (2) ve Nuray Sürekli’den geldi.
       
KAMERUN, AFRİKA ŞAMPİYONU
       22-13: Gana ve Nijerya’daki 22. Afrika Futbol Şampiyonası’nda, finalde ev sahibi Nijerya’yı penaltılarla 6-5 yenen Kamerun şampiyonluğu, Tunus’u aynı sonuçlar yenen Güney Afrika Cumhuriyeti de 3.lüğü aldı.
       8-13: Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Avrupa Artistik Buz Pateni Şampiyonası’nda, Rusya, 3’er altın ve gümüşün yanı sıra 1 bronz madalyayla en başarılı ülke olurken, Fransa da 1 altın madalya elde etti.
       12-13: Slovenya’nın Celje kentindeki 27. Avrupa Ümitler ve Gençler Karate Şampiyonası’nda Türkiye, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı.
       
ALL-STAR’DA BATI ÜSTÜNLÜĞÜ
       14: ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA)’de yapılan 49. Geleneksel All Star karmalar maçını, Batı, Doğu önünde 137-126 kazandı ve 18. galibiyetini aldı. Maçta, Tim Duncan ve Shaquille O’Neal, “en değerli oyuncu” seçildiler.
       15: Basketbolda Avrupa Raimundo Saporta Kupası’nda Darüşşafaka, grupta 1. olup çıktığı 2. turda Yugoslav rakibini elemesine karşın, 3. turda Portekizli rakibine 2 maçta da yenilerek elendi.
       
TELEKOM VE BOTAŞ’TAN ÇEYREK FİNAL
       16: 5. Avrupa Bayanlar Futbol Şampiyonası Eleme Grubu’ndaki 4. maçında, milli takım, İstanbul’da Bosna-Hersek’i 3-1 yendi.
       Basketbolda Avrupa Radivoj Koraç Kupası’nda Türk Telekomspor, grupta 2. olup çıktığı 2. turda Pınar Karşıyaka’yı, 3. turda da Yunan Aris’i eledikten sonra, çeyrek finalde Fransa’nın CSP Limoges takımına sayı averajıyla elendi.
       Avrupa Bayanlar Liliana Ronchetti Kupası’nda BOTAŞ Spor, grupta 1. olup çıktığı 2. turda Litvanyalı, 3. turda da Macar rakiplerini eleyerek ilk kez çeyrek finalist oldu. Türk ekibi, çeyrek finalde İspanyol rakibine 2 maçta da yenilerek elendi.
       Basketbolda Bayanlar Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe, grupta 1 galibiyet ve 13 yenilgi alarak 7. sırada kaldı.
       15 ve 17: (A) Genç Milli Futbol Takımı, özel maçlarda Ukrayna’ya, Rize’de 2-1 yenildi, Trabzon’da 1-0 yendi.
       (C) Genç Milli Futbol Takımı, özel maçlarda Hollanda’ya Köyceğiz’de 3-1 yenildi, Dalyan’da 1-0 yendi.
       18-20: Teniste 14 Yaş Grubu Avrupa Takımlar Şampiyonası Eleme Grubu’nda Türkiye, İstanbul’da erkeklerde 3., bayanlarda da 15. olarak elendi. Norveç ve İtalya’daki 16 Yaş Grubu karşılaşmalarında da Türkiye, son sırada kalarak turnuvaya veda etti.
       Özbekistan’ın başkenti Taşkent’teki Uluslararası Bağımsızlık Kupası Grekoromen Güreş Turnuvası’nda Türkiye, 130 kiloda Fatih Bakır ile bir birincilik, 69 kiloda Mahmut Altay ile bir ikincilik kazandı.
       
TEKVONDODA 6 ALTIN, 3 BRONZ
       19-20:
Yunanistan’ın başkenti Atina’daki 4. Balkan Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye, 6 altın ve 3 bronz madalya kazanarak takım halinde erkeklerde 1., bayanlarda Yunanistan’ın ardından 2. oldu.
       20: Uluslararası 20. Trabzon Yarı Maratonu’nu, erkeklerde Moldovalı Viles Valerya, bayanlarda da Ukraynalı Rimma Dubovik kazandılar. Erkeklerde Şükrü Onat, bayanlarda da Yeşim Yetergülal, 2.liği elde etti.
       23: Voleybolda Erkekler Avrupa Şampiyon Kulüpler Ligi’nde NETAŞ Spor, grubundaki 7 maçı da yitirerek, 7 puanla sonuncu oldu ve elendi.
       (A) Milli Futbol Takımı, İstanbul’daki özel maçta, Norveç’e 2-0 yenildi.
       22 ve 24: (B) Genç Milli Futbol Takımı, özel maçlarda Avusturya’yı Mersin’de 1-0 yendi, Silifke’de 2-1 yenildi.
       (C) Genç Milli Futbol Takımı, Fransa ile bu ülkede yaptığı özel maçları 3-1 ve 1-0 yitirdi.
       
MASA TENİSİNDE İSVEÇ, ÇİN’İ YENDİ
       20-26:
Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’daki 45. Dünya Takımlar Masa Tenisi Şampiyonası’nda, erkeklerde İsveç, finalde Çin Halk Cumhuriyeti’ni 3-2 yenerek 5., bayanlarda da Çin Halk Cumhuriyeti, Tayvan’ı 3-1 yenerek 12. kez şampiyon oldu. Erkeklerde Japonya ve İtalya, bayanlarda da Romanya ve Güney Kore 3.lükleri alırken, Türkiye başarılı olamadı.
       26: Uluslararası Nations Cup Basketbol Turnuvası’nda (A) Milli Takım, ilk yarıdaki 4 maçını da yitirerek son sırada yer aldı.
       Hentbolda Erkekler Avrupa Şehirler Kupası’nda ASKİ Spor, 1. turda Macar, 2. turda da İtalyan rakiplerini eleyerek çıktığı çeyrek finalde, İsviçreli rakibine 1 gollük averaj farkıyla elendi.
       
ALTIN KUPA’DA KANADA ŞAMPİYON
       12-27:
“Altın Kupa” olarak adlandırılan ve ABD’nin Los Angeles ve Miami kentlerinde düzenlenen 5. Kuzey ve Orta Amerika Futbol Şampiyonası’nda şampiyonluğu, finalde Kolombiya’yı 2-0 yenen Kanada, ilk kez kazandı.
       19-27: Norveç’in başkenti Oslo’daki Dünya Biatlon Şampiyonası’nda, ev sahibi Norveç, 3 altın ve 1 bronz madalyayla 1., Fransa da 2 altın ve 3 bronz madalyayla 2. oldu.
       
ATLETİZMDE HAYAL KIRIKLIĞI
       25-27:
Belçika’nın Ghent kentindeki 26. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda Türk sporcular başarılı olamazken, Rusya 6 altın, 5 gümüş ve 4 bronz madalyayla 1., Çek Cumhuriyeti 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayla 2 ve Almanya da 2 altın, 6 gümüş ve 1 bronz madalyayla 3. oldu.
       26-27: İsveç’in Malmö kentindeki Uluslararası İsveç Kupası Grekoromen Güreş Turnuvası’nda, Türkiye, 69 kiloda Şeref Eroğlu ve 85 kiloda Serkan Özden ile 2 birincilik, ayrıca birer 2.lik ve 3.lük elde etti.
       
 
       
    MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Ağustos)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Eylül)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Ekim)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Kasım)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Aralık)
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları