Home page

Haber Menüsü


Ocak: İlk Grand Slam Agassi’nin  
Agassi   Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda zafer tek erkeklerde Andre Agassi’nin, tek bayanlarda Lindsay Davenport’un oldu.

Ankara
AA
 
   19 Aralık—  1. Dünya Kulüplerarası Futbol Şampiyonluğunu, Brezilya’nın Corinthians takımı kazandı. Türkiye Güreş Birinci Ligi’nde şampiyonluğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi 5. kez elde etti. 88. Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nı, erkeklerde Agassi, bayanlarda da Davenport kazandılar. 

   
 
       
    Slideshow Fotoğraflarla 2000 yılı
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Şubat)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Mart)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Nisan)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Mayıs)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Haziran)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Temmuz)
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Türk sporu açısından fazla önemli etkinliklere sahne olmayan Ocak ayında yaşanan önemli spor olayları ise satırbaşları itibariyle şöyle:
       5: Türkiye Güreş Birinci Ligi’nde şampiyonluğu, finalde Gebze Belediyesi’ne averajla üstünlük sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 5. kez kazandı. TEDAŞ Spor, 3.lüğü elde etti.
       
CORİNTHİANS ŞAMPİYON
       5-14:
Brezilya’nın Rio De Janeiro ve Sao Paolo kentlerindeki 1. Dünya Kulüplerarası Futbol Şampiyonası’nda şampiyonluğu, finalde 2 Brezilya takımından Corinthians, Vasco De Gama’yı penaltılarla 4-3 yenerek kazanırken, 3.lüğü ise İspanyol Real Madrid CF’yi yine penaltılarla 5-4 yenen Meksika’nın Necaxa takımı elde etti.
       19: Voleybolda Erkekler Avrupa Konfederasyon Kupası’nda Arçelik, eleme grubunda 1. olup çıktığı 3. turda, İtalya’nın Piaggio Roma Volley takımına 2 maçta da yenilerek elendi.
        Basketbolda Avrupa Radivoj Koraç Kupası’nda Galatasaray, grupta yenilgisiz 1. olup çıktığı 2. turda, İsviçreli rakibini 2 maçta da yenerek elemesine karşın, 3. turda İspanyol rakibine sayı averajıyla elendi.
       Avrupa Bayanlar Liliana Ronchetti Kupası’nda da BRİSA Spor, grupta 1. olup çıktığı 2. turda Beşiktaş’ı 2 maçta da yenerek eledi, 3. turda ise İspanyol rakibine 2 maçta da yenilerek elendi.
       17-21: İzmir ve Aydın’daki 2. Uluslararası Bora Öztürk Gençler Futbol Turnuvası’nda Türkiye, 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 7 puanla yenilgisiz şampiyon olurken, Rusya 2.liği ve Yunanistan 3.lüğü aldı.
       
DAKAR-KAHİRE RALLİSİ SCHLESSER’İN
       6-23:
22. Uluslararası Dakar-Kahire Rallisi’nde şampiyonlukları, otomobilde Fransız Jean Louis Schlesser, motosiklette de aynı ülkeden Richard Sainct, 2. kez üst üste kazandılar.
       23: 16. Dünya Erkekler Hentbol Şampiyonası elemelerinde, Türkiye, grupta 4 galibiyet, 2 yenilgi aldı ve 8 puanla 2. olarak elendi.
       
JUDODA 2 BRONZ
       22-23:
Rusya’daki Uluslararası Moskova Judo Turnuvası’nda, erkeklerde 66 kiloda Hüseyin Özkan ile bayanlarda 63 kiloda İlknur Kobaş, 3.lük aldılar.
       22-23: İtalya’nın Faenza kentindeki Uluslararası Milone Trophy Büyükler Grekoromen Güreş Turnuvası’nda, Türkiye, 54 kiloda Ercan Yıldız ile birincilik, 130 kiloda da Fatih Bakır ile üçüncülük kazanarak, takım halinde Belarus ve Rusya’nın ardından 3. oldu.
       25 ve 27: (B) Genç Milli Futbol Takımı, özel maçlarda Belçika’yı, Alanya’da 3-1, Serik’te ise 2-1 yendi.
       
AVUSTRALYA’DA ZAFER ABD’Lİ RAKETLERİN
       17-30:
Sezonun ilk “Grand Slam” mücadelesi olan 88. Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda şampiyonlukları, tek erkeklerde ABD’li Andre Agassi 2. kez, tek bayanlarda da yine ABD’li Lindsay Davenport, ilk kez kazandılar.
       21-30: Hırvatistan’ın Rijeka ve Zagreb kentlerindeki 4. Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası’nda, finalde Rusya’yı 2. uzatmada 32-31 yenen İsveç, 3. kez şampiyon, İspanya da Fransa’yı 24-23 yenerek 3. oldu.
       30: İspanya’nın San Sebastian kentindeki 19. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Yarışmaları’nda, Portekiz ekipleri ilk sıraları alırken, erkeklerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi 15. olabildi. Salamanca kentindeki bayanlarda müsabakalarında da Fenerbahçe, 8. sırada yer aldı.
       
 
       
    MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Ağustos)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Eylül)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Ekim)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Kasım)
MSNBC News Sporda 2000 yılının olayları (Aralık)
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları