Home page
Haber Menüsü


Telekom ve THY’nin ihale duyurusu yayınlandı
THY’nin yüzde 51 oranındaki hissesinin blok satış yöntemi ile özelleştirilmesine ilişkin ihale duyurusu bugünkü gazetelerde yayınlandı
Ankara
AA
14 Aralık— THY’nin yüzde 51 oranındaki hissesinin blok satış yöntemi ile özelleştirilmesine ilişkin ihale duyurusu Resmi Gazete’nin yanısıra bugünkü gazetelerde yayınlandı. Türk Telekom’un ihale duyurusu da Resmi Gazete’de yayınlandı.

   
 
       
    MSNBC News THY'de yabancıya yüzde 24 hisse
MSNBC News 'Özelleştirme yetmez, sürpriz reformlar yapılmalı'
MSNBC News Telekom'da yönetim stratejik ortağa verildi
MSNBC News THY, iç ve dış yatırımcının gözdesi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Buna göre, Türk Hava Yolları A.O’nın (THY) satış ihalesi, kapalı zarf içinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usülü gerçekleştirilecek. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), THY’nin yüzde 51’lik kısmını blok satış yöntemiyle özelleştirecek.
       Duyuruya göre ihale, kapalı zarf içinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usülü gerçekleştirilecek. İhale komisyonu gerekli görmesi halinde ihaleyi, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla, açık artırma suretiyle sonuçlandırabilecek.
       Şirket hakkında hazırlanan tanıtım dökümanı ve ihale şartları belgesi, itimat taahhütnamesinin teklif sahiplerince imzalanması ve Özelleştirme İdaresi’ne tesliminden sonra, Ziraat Bankası’na yatırılacak 10 bin ABD Doları karşılığında, gerçek ve/veya tüzel kişinin isminin de açıkça belirtildiği dekont ile birlikte, 18 Aralık 2000 tarihinden itibaren ÖİB’den temin edilebilecek.
       Bu arada, itimat taahhütnamesi bugünden itibaren Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan alınabilecek. Teklifler ise en geç 28 Şubat 2001 günü, saat 16.00’ya kadar aynı adrese elden teslim edilecek. İhaleye gerçek veya tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. Yabancılar ihaleye, İhale Şartları Belgesi’nde yer alan koşullar ve sınırlamalar çerçevesinde katılabilecekler.
       Duyuruda, ihalenin 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’na tabi olmadığı, ÖİB’nin ihaleyi yapıp yapmamakta, dilediğine yapmak ve teklif verme süresini uzatmakta serbest olduğu da belirtildi.
       
THY İLE İLGİLİ BİLGİLER
       
Türk Hava Yolları’nın özelleştirilmesi amacıyla çıkılan ilanda, işletme ile ilgili bilgiler de verildi. İlanda, THY’nin faaliyet alanları yolcu taşımacılığı, kargo taşımacılığı, yer hizmetleri, ikram hizmetleri, teknik bakım-onarım, havaalanı işletmeciliği olarak belirtildi.
       THY’nin uçak sayısının 73, koltuk sayısının 11 bin 917 olduğu bildirilen ilanda, THY tarafından taşınan yolcu sayısının 12 milyon, uçuş noktalarının 35 yurtiçi, 78 yurtdışı olmak üzere toplam 113 nokta olduğu da kaydedildi. THY’nin pazar payı ise iç hatlarda yüzde 97, dış hatlarda ise yüzde 30 olarak belirtildi.
       
TELEKOM DUYURUSU RESMİ GAZETE’DE
       Özelleştirme İdaresi’nin satışı ilişkin duyurusu, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre Özelleştirme İdaresi, 4000, 4107, 4161 ve 4502 Sayılı Kanunlarla değişik 406 sayılı Telgraf ve Telefon Kanunu (406 sayılı kanun) çerçevesinde ÖİB (idare), Türk Telekomünikasyon A.Ş. İhale Komisyonu adına, şirketin azınlık hissesinin blok satış yoluyla özelleştirme sürecinin başladığını duyurdu.
       Duyuruya göre, ödenmiş sermayesi 350 trilyon lira olan Türk Telekomünikasyon A.Ş’nin, mevcut çıkarılmış sermayesinin yüzde 33.5’lik kısmı, “blok satış” yöntemiyle stratejik bir yatırımcıya satılacak.
       Bağımsız ihale komisyonu tarafından kapalı teklif usulü ile yapılacak olan ihalede, komisyon adına İdare, Türk Telekom hisselerinin satışına ilişkin usuli işlemleri 4046 Sayılı Kanun uyarınca yürütecek.
       Söz konusu stratejik yatırımcı, altyapı sahibi uluslararası temel telekomünikasyon İşletmecisi veya alt yapı sahibi uluslararası temel telekomünikasyon işletmecisinin ağırlıkta olduğu işletmecilerden müteşekkil stratejik bir ortaklık ya da altyapı sahibi uluslararası temel telekomüniksayon işletmecisinin veya ağırlıkta olduğu yerli/yabancı sermayedarları da içine alan bir ortaklık olacak. Buna göre yatırımcıya uygun yönetsel haklar verilecek.
       
STRATEJİK YATIRIMCIYA VERİLECEK YÖNETSEL HAKLAR
       
Satış çerçevesinde, stratejik yatırımcı uygun yönetsel haklar kapsamında, Yönetim Kurulu’na bağlı faaliyet gösterecek ve şirketi idare edecek bir Stratejik Hizmetler Komitesi (icra komitesi) kurulacak. Bu komitenin çoğunluğu, stratejik yatırımcı temsilcisine verilecek.
       Ayrıca şirketler hukukuna ilişkin imzalanacak anlaşmalarda belirlenecek startejik konulara ilişkin Yönetim Kurulu kararlarında, stratejik yatırımcıya onay hakkı verilecek.
       Genel Müdür olarak, stratejik yatırımcı tarafından gösterilecek aday da atanabilecek.
       
İHALE ŞARTLARI
       
Bu arada Türk Telekom hakkında tanıtım dökümanı ve ihale şartnamesini almak isteyenler, İtimat Taahütnamesini 18 Aralık 2000 tarihinden itibaren 15 bin ABD doları bedelle, Ziraat Bankası Merkez şubesinden temin edebilecekler.
       Şirket hakkındaki tanıtım dökümanları ve ihale şartnamesini almak isteyenler, itimat taahütnamesini 18 aralık 2000 tarihinden itibaren idareden temin edebilecekler. İhaleye katılacak gerçek ve tüzel kişiler, isimlerinin açıkça belirtildiği dekontu da ekleyerek imzaladıkları İtimat Taahütnamesini ÖİB’e verecekler.
       Tanıtım dökümanları ve ihaleye ilişkin tüm detaylar, 10 Ocak 2001 tarinden itibaren aynı yerden temin edilebilecek.
       
RAKAMLARLA TÜRK TELEKOM
       Yüzde 33.5 ‘lik kısmı blok satış yöntemiyle özelleştirilecek olan Türk Telekom’un ödenmiş sermayesi 350 trilyon lira. Türkiye’de sabit hatlar üzerinden hizmet vermekle yükümlü telekomünikasyon işletmecisi ve hisselerinin tamamı Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’na ait bulunuyor.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları