Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 10:07 TS 30 Kas., 2000
Basında Sabah’ın satışı

105 yıllık gazeteci bir aileden gelen Dinç Bilgin’in Sabah, Yeni Binyıl, atv ve dergilerini MTM Haber Yatırım A.Ş’ye satması, basın organlarında geniş bir şekilde yer aldı.

Hürriyet
       Ceketini alıp gitti
       Medyada bir dönemin sonu
       105 yıllık bir aileden gelen Dinç Bilgin, Sabah, Yeni Binyıl, gazeteleri ile atv’deki hisselerinin tamamını MTM adıyla kurulan şirkete sattı.
       
Milliyet
       Ceketini alıp gitti
       15 YIL önce borçla Sabah’ı kuran Dinç Bilgin, yine borçla büyüdü. Bu sürede birçok gazete, dergi ve TV kurdu. Etibank’ı da aldı ve holdingleşti. Ancak borçla büyümenin faturası ağır oldu. Krizden çıkmak için önce Turgay Ciner’le ortaklık kurdu.
       
Star
       Dinç Bilgin bıraktı
       Kasırga operasyonu, Türk medyasında bir dönemi sona erdirdi. Devletin el koyduğu Etibank’ın sahibi Dinç Bilgin, borçlarını karşılayabilmek için sahibi olduğu tüm gazete, televizyon, dergi ve radyoları sattı... Dinç Bilgin’in, Sabah ve atv’nin başı çektiği tüm yayınları, MTM isimli konsorsiyuma geçti...
       
Radikal
       Dinç Bilgin medyadan çekildi
       Dinç Bilgin, atv, Yeni Asır ve Sabah dahil medyadaki hisselerini Mehmet Emin Karamehmet, Murat Vargı ve Turgay Ciner’in kurduğu MTM’ye (Mehmet-Turgay-Murat) devretti. MTM, Bilgin’in Etibank kaynaklı 400 milyon dolarlık borçları için BDDK’ya tasfiye planı sundu. Onay gelmeden satış kesinleşemese de Sabah dahil tüm kuruluşların künyeleri değişti.
       
Cumhuriyet
       Dinç Bilgin basından çekildi
       Devletin el koyduğu Etibank’ın eski sahibi Dinç Bilgin, Medya Holding’deki hisselerinin tamamını Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, Turkcell’in ortaklarından Murat Vargı ve daha önce A grubu hisselerinin yüzde 40’ın satın alan Park Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner ortaklığına sattı. Yeni kurulan “MTM AŞ” aracılığıyla devralınan şirketin yönetim kurulu başkanlığını Karamehmet üstlendi.
       
Posta
       Sabah satıldı
       Dinç Bilgin dönemi bitti
       Bankası Etibank’a el konmadan önce Sabah ve atv’deki hissesinin yüzde 50’sini Turgay Ciner’e satan Dinç Bilgin, kalan hisselerini Mehmet Emin Karamehmet’in Çukurova Holding’i ile Murat Vargı’nin MV Holding’ine devretti. Dinç Bilgin bu satışı gazetenin 1 milyar dolarlık borcuna karşılık yaptı ve hiç para almadı.
       
Türkiye
       Sabah’ın yönetimi Karamehmet’e geçti
       Ve Dinç Bilgin medya dünyasından çekildi. Sabah grubu ile bağlı gazetelerin çoğunluk hisseleri ve yönetimi, Akşam gazetesi ile Show TV’nin sahibi Mehmet Emin Karamehmet’e geçti. Yönetimde Turgay Ciner, Murat Vargı ve Osman Berkmen de yer alıyor.
       
Yeni Şafak
       Sabah ve atv satıldı
       Sonun başlangıcı
       Kendisini “Dedesi de babası da gazete sahibi olan Türkiye’nin tek gazete sahibi” diye tanıtan Dinç Bilgin, dün geç saatlere kadar süren pazarlıklar sonunda Sabah Yayıncılık, Bilgin Yayıncılık ve Medya Holding’i satmak zorunda kaldı.
       
Zaman
       Bilgin’den medyaya veda
       Dinç Bilgin, banka operasyonunun ardından sahibi olduğu Sabah grubundaki hisselerinin tamamını M. Emin Karamehmet’e devretti. “Ceketimi alıp çıkıyorum” diyen Bilgin, medya dünyasından çekildi.
       
Akit
       Sabah satıldı
       Sabah’ın yüzde 50 hissesini daha önce Turgay Ciner’e satan Dinç Bilgin, geri kalan hisseyi de Akşam’ın sahibi M. Emin Karamehmet’e sattı. Böylece Sabah gazetesi, Dinç Bilgin’in elinden tamamen çıktı.
       
Dünya
       Medya dünyasında dev operasyon
       Bilgin çekildi dengeler değişti
       1 milyar dolarlık alışveriş
       Sahibi olduğu Etibank’a el konulmadan bir süre önce Sabah Yayıncılık’ın A grubu hisselerini Turgay Ciner’e satan Dinç Bilgin, başta Sabah ve atv olmak üzere tüm medya şirketlerindeki hisselerinin tamamını, Etibank’a olan borçları başta olmak üzere, tüm borçları karşılığında elden çıkararak medyadan çekildi. Bilgin’in üstlenilen borçlarının toplamının 1 milyar doları bulduğu öğrenildi.

 

       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları