Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 11:39 TS 8 Ara., 2000
Okur yorumları 4

EVLET KENDİNE KARŞI İŞLŞ SUÇLARI
       AFETMESİ GEREKİ ( DÜŞÜNCE VE ONA KARŞI HERTÜR SUÇ)AMA BAŞKASININ IRZINA
       GEÇMİŞ ADAM ÖLDÜRMÜŞ ,GASP ETMİŞ, DEVLET İMKANLARINI KULLANARAK ÇETE
       OLUŞTURMIŞ V.S....... ASLA KABÜL ETMİYORUM
       Sayim Özer
       

Merhaba,
  OKUR YORUMLARI
Af taslağı için görüşler
Yorumlarınızı gönderin
Okur yorumları 1
Okur yorumları 2
Okur yorumları 3
Okur yorumları 4
Okur yorumları 5
Okur yorumları 6

       Eğer bu af dayıları bol olupta yolsuzluk yaptıkları için ( nasıl oldu da bu yolsuzluklar ortaya çıktı hayret ettim.Ülkemizde bu pek doğal değilçBu arada Sayın Tantan ve ekibine teşekkürler.)kurtarma operasyonu ise ki bu ihtimal yüksek görünüyor.Diğer seçimlerde sayın siyasiler sonucunu iyi bir şekilde görürler.
       Yapılan yolsuzlukları vergi ve zamlarla yine halktan almaya çalışan sayın siyasiler utanmadan çeteleri, bakan enişteleri olan, cumhurbaşkanı yeğeni olan insanları dışarı bıraktıracaksa yani yanlarına kalacak ise halkın parası yemek o zaman bu halktan da fazla bir şey beklememek gerek.Ne de olsa rüşvet yiyen halkın parasını çalan itibar görüyor hapis yatmıyor o zaman bizde çalalım demezler mi.
       Devletin malı deniz ise yemeyen ...... olmak istemez kimse.Yapılmak istenen bu mantığı iyice yerleştirmek mi?
       Osmanlı Devleti’nin çöküşü rüşvetten yolsuzluktan disiplinsizlikten değil mi?
       Tarih sayın siyasileri nasıl anacak sanıyorlar.Halkı yolsuzluğa sürükleyenler olarak değil mi?
       Koltuk kavgası ile bugünü kurtarmaya çalışanlar bugünün yarınını da düşünmeliler.
       Hakkı ile kazanan insanların parasını yiyenler lüks yaşayacak ve bu halk yine zamlarla vergilerle boğuşacak.İlk önce vergi kaçakçılığını önlesinler,Vergileri tahsil etsinler, ağır cezalar getirsinler,KDV iadesini kaldırsınlar, Anayasadaki boşlukları kapatsınlar, yolsuzluk yolu ile giden paraları geri alsınlar.Sonra milletten vergi istesinler.
       DAHA DOĞRU OLMAZ MI?
       Mesude Sarı
       

Baklava caldigi icin 36 yil hapis yiyen cocuk mu kader kurbani, yoksa banka soygunculari mi ???!!?!?!?!
       Boyle kader kurbanlarini sevsinler !!!
       Mehmet Şimşek
       

1-Affa esasta karşıyım,ille yapılacaksa her kesinleşmiş ceza miktarının en fazla yüzde onu kadar bir indirim yapılmalıdır
       2-Ölüm cezaları en kısa zamanda infaz edilmelidir.
       3-Aşırı af,affedilenleri belki sevindirir,ancak yeni suçlar, yeni cinayetler ve de devletimize karşı güven duygusunun yitirilmesi kanısını doğurursa büyük felaketlere yol açabilir,belkide bu felaketlerin önü alınamaz
       4-Af tartışmaları en kısa zamanda bitmeli ve devletimize yakışır bir adalet yasası ile genel huzur sağlanmalıdır.Fertler arasında oluşan birçok anlaşmazlık mahkemelere gitmeden ya da bir iki celsede ve en fazla bir ay içinde çözümlenmelidir,
       İbrahim Savaş
       

Af konusunun siyasi bir tartışma haline getirilmiş olmasını şiddetle kınarken, bu durumdan da, politikacıları doğrudan sorumlu tutuyorum. Bu nasıl bir zihniyettirdir ki, kişiye karşı işlenmiş suçu devlet affetme sözü vermektedir. Ben bu uygulamay ve yaklaşıma ve pazarlık konusu haline dönüştürülmesine, adalete ve hukuka güven açısından karşı çıkmaktayım. Kişiye yapılan suçlar devlet tarafından cezasını çekmeden affedilirse, ben ülkemde adalete güven duyamam.İşte esas tehdit bu güven eksikliğidir. Ve eğer, toplumun büyük bir kesimi bunu hisseder ise, ipler kopar.
       Sedef İzler
       

Sayın Milletvekilim;
       Kendim hukuk fakültesi öğrencisi olmama rağmen bir insan öldürenin (adına kaza dense bile) ceza almasına rağmen af adı altında serbest kalmasına bir anlam veremezken sade bir vatandaş bunu nasıl anlar. Sayın Milletvekilim siz den tek isteğim var Lütfen TRAFİK CEZALARININ AF KAPSAMI DIŞINA ALINMASI KONUSUNDA DİĞER MİLLETVEKİLİ ARKADAŞLARINIZA TELKİNDE BULUNURMUSUNUZ. Hem bu şekilde daha çok vatandaşın sempatisini kazanacak ve herkesi bir bakıma mutlu edecek benim gibi binlerce kişininde acısını bir nebze azaltmış olacaksınız. Şimdiden ilginize teşekkür ederim.
       KAZIM SÖNMEZ
       

Bütün mektupları okudum ve şaştım kaldım doğrusu. Bu ne kin ve nefret, bu ne acımasızlık ve araştırmadan bilmeden konuşma hevesi. Ama sizde haklısınız bu kadar popüler kültür yoğunluğu içinde eriyip gitmeniz sizin de kabahatiniz değil.Bir banka müdürü arkadaş diyor ki; ülkemden nefret ediyorum, banka batıranlardan iğreniyorum, peki onu anlamaya çalışıyorum ama ben neden banka müdürlerinden nefret etmiyorum. Bende el konan bankalardan birinin yönetiminde bulunan yöneticilerden birinin oğluyum. Şu anda cezaevindeler ve ben eminim bunu haketmediler. Bozuk bir ekonomi içinde gayretlerini sonuca bağlayamadılar. Detaylarına girmiyorum çünkü sizler bu kin ve nefretle o kadarına tahammül edemezsiniz. Ama şunu söylemeliyim ki bu insanlar DGM düzeyinde bir yargılamayı ve sorgulanmayı haketmediler. Kanun istiyorsanız, hukuk ve adalet istiyorsanız ben de istiyorum. Ben kamu yönetimi okudum, yolsuzluk mücadelesi nasıl yapılır az çok fikrim var, şu an benim durumumu paylaşan gençler tanıyorum, çocuklar tanıyorum ve emin olun çok huzursuzlar. Hala yakınlarımızı göremedik ve hala ne durumda olduklarını bilmiyoruz. Ne iş bulabiliyoruz, ne de kamuda anıldığı miktarlarda paralardan haberimiz var. Bankacı arkadaş! birçok yöneticinin iyi günlerde yüzüne gülen müdürlerin ifade verirken attığı iftiralar kendilerini ve ailelerini korumaktı. Bu yüzden onlara kızamıyorum belki, ama doğruları söyleyemeyecek kadar yüreksiz oldukları için bu şube müdürlerine acıyorum, bu affı istiyorum, çıkmasa bile adaletin yerini bulacağına inanıyorum ama şimdilerde değil, uzun zaman sonra . Sizleri adaletinizle başbaşa bırakıyorum.
       Cumhur Ekiz
       

Affa kesinlikle karşıyım. Hükümet bizi drust birer vatandaş olarak kimseyi dolandırmadığımız, bogaza nazır imarsız arsalara villa dikmediğimiz, banka soymadığımız, vergilerimizi eksiksiz ödediğimiz için bizi “enayi” yerine koyuyor.
       Kendilerine güveniyorlarsa referanduma gitsinler!
       Behçet Tolga
       

Uzun sureden beri affa karsi olan vatandaslari dinliyor ve seyrediyoruz. Tabii ki de kasten adam oldurmus yada milleti soyup sogana cevirmis insanlarin affedilmesi hazmedilmesi kolay bir sey degil. Ama sunu da dusumek lazim ki bu kisilerin yanisira hayatlarinda yaptiklari bir hatadan dolayi gerktiginden uzun ve agir cezalara carptirilmis insanlar var. trafik suclari denilen sey basimiza geldiginde feryat ediyoruz. Acaba hayatinizda hic mi kirmizi isikta gecmediniz? Hic mi surat yapmadiniz? Hic mi biraz alkol alip araba kullanmadiniz. Adi ustunde kaza onunuze bir cocuk firladi tamamen sucsuzsunuz. Acaba ceza almasaniz da her arabaya binisinizde o cocugu dusunmez vicdan azabi cekmezmisiniz?
       Affa karsi olan bu insanlar acaba hayatlarinda bir gun cezaevine girseler zannetmiyorum ki bu affa bu kadar karsi olmazlardi. Hayat surprizlerle dolu ve Turkiye gibi bir ulkede de basiniza gelecek seyleri tahmin etmeniz mumkun degil. Bu yuzden insanlara kan kusup kin gutmek yerine bir kere de karsinizdaki insanlarin yerine kendinizi koyun. Insanlari bir anlik hatalarinda dolayi hapislerde curutmek yerine onlari egitip, rehabilite edip, bir sans daha vererek topluma kazandirmaliyiz. herkese sevgiler.
       Bulent Kas
       

1) TÜRKİYE HERKESİN YAPTIĞININ YANINA KALDIĞI YAĞMA TOPLUMU. BELLİ PERİYODLARLA DÜZENLİ OLARAK AF ÇIKARILIYOR. TBMM’NİN, CUMHURİYETİN 75, 80,85,90,95 VE 100NCÜ YILLARINDA DA AF ÇIKIYOR. TÜM DİNİ VE MİLLİ OLAYLARDA AF ÇIKIYOR.
       2) DEVLET SUÇLULARIN ÇOK AZINI YAKALIYOR, YAKALADIKLARIN ÇOK AZINI CEZAEVİNE KOYUYOR, CEZA SÜRESİDE ÇOK AZ OLUYOR. SUÇLU CEZASININ ÜÇTE BİRİNİ YATIYOR.. BÜYÜK İHTİMALLE DE AF ÇIKIYOR..
       3) BUNDAN SONRA KİMSE ADELETE VE YARGIYA VE KOLLUK KUVVETLERİNE GÜVENEMEYECEK. HERKESE KENDİ İŞİNİ KENDİ GÖRMEYE ÇALIŞACAK.. VE GÜÇLÜ OLANLAR KAZANACAK. ZAYIFLAR, MAĞDURLAR ÜZERİNE BİR BARDAK SOĞUK SU İÇECEK...
       4) MEDYA VE SİYASETTEKİ HERKES İSE YA SUÇ İŞLEMİŞ YA DA SUÇ ORTAĞI OLMUŞ. BU SEBEPLE AF ONLARA NORMAL GÖZÜKÜYOR... HATTA KÖŞEYAZARLARI BİLE SUS PUS...
       5) DAHA DA VAHİMİ: NEREDEYSE SUÇLU VE MAĞDURU AÇIK OTURUMDA TARTIŞTIRIP SONRA DA SANKİ İKİ TARAF EŞİTMİŞ GİBİ OYLAMA YAPTIRACAKLAR VAR. OYSA BİR TARAF SUÇ İŞLEMİŞ, DİĞERİ MARUZ KALMIŞ....
       Alper Akgül
       

Türkiye cumhuriyeti af yasa tasarısı ile ne kadar aciz bir durumda olduğunu bir kez daha doğdu. Devlet kendine suç işleyenleri af etsin. Trafik suçundan, Tecavüzden, adam öldürmekten yatanları çıkarmak için mağdur olmuş kişilere veya ailelere sordunuz mu? Peki ne hakla çıkarıyorsunuz. Şimdi soruyorum bu insanları bıraktığın zaman iş mi vereceksin.? Aş mı vereceksin.?Ceza evlerini yakıp yıktılar, esir aldılar birde açlık grevine başladırlar. Niye içeri girerken haksızlığıma uğradınız.? hiç sanmıyorum. İnşallah hepiniz geberirsiniz.Yüce Türk adeletine inaniyorum Ama bügün affetmek isteyenlere inanmıyorum.
        Adalet bakanıda çıkmış istifa ederim. Etmezsen yazıklar olsun. Sankş Senden başka yapacak kimse yok. Kamer Genç’i koysalar senden iyi yapar. En azından fısıltı ile konuşmaz. Mertce çıkar söyler. masanın altından konuşmaz. Birde osmanlı torunları olacaksınız. iki kelime ile “YAZIKLAR OLSUN!!!”
       Bekir Özdil
       

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti sosyal bir hukuk devletidir” dendi bize okul sıralarında,gazetelerde,televizyonlarda. Af tasarısı ile ilgili gelişmeleri medya kanalıyla takip ettikçe,bize hergün nasıl yalan söylendiğini ibret içinde görüyorum. Çevremde mevcut tasarıyı destekleyen bir kişi bile yok iken, bu uygulamanın sosyal adalet için yapıldığını tabii ki düşünemiyorum. Bu tasarının hazırlanmasında,geliştirilmesinde çalışan ve yasalaşması için çalışan kişilere birkaç sorum var: Af çıktığında, bu insanlar kendilerinin,eşlerinin,çocuklarının sokakta güvende olduğunu düşünecekler mi? Trafikte her geçen gün daha fazla vatandaşımızı kaybettikçe içleri sızlayacak mı? Soygun,gasp,tecavüz ve benzeri suçlar nedeniyle mağdur durumda kalan vatandaşlar aynı suçu işlemek için kinle dolmuyorlar mı? Bunun gibi daha çok şeyler yazılabilir ancak umursayacak bir muhattab olacağını düşünmediğim için burada kesiyorum.
       Saygılarımla
       Deniz Kayalı
       

merhaba
       Ben 24 yasinda yurtdisinda yasayan sade bir Turk vatandasim. Calmadim, cirpmadim. Hayatimda karakol yuzu bile gormedim. Ama aldigim Devlet bursunun- dikkatinizi cekerim devlet kredisi degil- karsiligini devlet baba kendi para birimini bir kenara itip ABD dolari olarak tahsil ediyor. Ama obur tarafta yetimin malini calip cirpan ac gozlu banka soygunculari, cete kuranlar, kacakcilar, vurucular, kiricilar bir cirpida affediliyor. Oh ne guzel. Bazen dusunuyorum biz durustler mi hata yapiyoruz, yoksa devlet babami? Biz sucluya bu kadar comert oldukca, bu ulkede daha coook banka batar, cooook hayali ihracaat olur. Olanda yapanin yanina kar kalir, oteki kesim her zamanki gibi zorunlu rejimine devam eder.
       Umarim devlet baba bu buyuk hatadan doner, yoksa ben durust vatandaslarin devlete karsi durustlugunun daha fazla devam edecegi konusunda hic kimseye garanti vermiyorum. Bizler degil, bizi bu dusunceye zorlayanlar utansin.
       saygilar
       ISA KOT
       

Bu nasıl kepazeliktir ? adam hırsızlık yapıyor, adam öldürüyor muhtelif suçları işliyor cezasını çekeceği yerde birileri çıkıp biz seni af ediyoruz diyor. Af yasası gecikince suçlu güçlü duruma geçiyor ve hapisanede ayaklanıyor. Böyle bir şey var mı ? Adam kalksın ev soysun, adam öldürsün muhtelif suçları işlesin hapisanelerde en ağır şekilde cezalandırılmak yerine af ediliyor. Acaba evi soyulan, bir yakını öldürülen kişi de bu adamı af ediyor mu ? Bu kadar da büyük bir siyasi saçmalık olamaz !
       Nedim Işık

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları