Home page
Haber Menüsü


Af konusunda okur yorumları
Koalisyonu oluşturan partilerin genel başkanları af konusunda görüşme üzerine görüşme yapıyorlar. Ancak uzlaşmanın önünü tıkayan 4 ana konu var.
ANKARA
NTV-MSNBC
20 Kasım — Koalisyonu oluşturan siyasi partiler af konusunda görüş ayrılığı içinde. Görüş ayrılıklarının giderilmesi ve bir orta yol bulunması için çabalar sürüyor. Ne var ki uzlaşmayı engeleyen 4 temel pürüzün üstesinden gelinmesi ise oldukça güç görünüyor. Okurlarımız, konu hakkındaki görüşleri için okurmektuplari@ntvmsnbc.com adresine e-mail gönderebilirler.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Pürüzlü konular şöyle sıralanıyor: 1-Banka boşaltanlar 2-312. madde ve Erbakan 3-İdam ve Öcalan 4- Kırcı ve toplu cinayette af.
       
PARTİLERİN GÖRÜŞLERİ
Live Vote is temporarily unavailable.

       
  YAKIN PLAN METİNLERİ
Af konusundaki görüşler
Rıdvan Budak
Yasin Hatipoğlu / Uğur Alacakaptan
Banka boşaltanlar konusunda DSP/ANAP ve MHP arasında görüş ayrılığı var. DSP ve ANAP “ekonomik suça ekonomik ceza” görüşündeler ve banka boşaltanlar eğer parayı öderlerse, cezadan kurtulmaları isteniyor. MHP ise bu görüşe şimdilik karşı. Ancak dün MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici Yolsuzluk Panelinde Türk Ceza sisteminin bir caydırıcılığı bulunmamasından yakınırken, yolsuzluk yapan kişilerin cezalarını çektikten sonra, tekrar muteber kişiler halinde topluma katıldıklarını anlattı. Yahnici’nin bankada yolsuzluk yapanlara kayıp paraların ödetilmesi konusunda vurgu yapması, MHP’nin de “ekonomik suça parasal ödetme” formülüne yakınlaşabileceği mesajını verdi.
       
MHP: AFFI KISA SÜREDE ÇIKARTMAK İSTİYORUZ
       MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise dün yaptığı açıklamada, af ile ilgili yasa taslağının koalisyonu oluşturan partilere verildiğini ve partilerin taslakla ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek,”Bu çalışmaları süratle sonuçlandırıp affı kısa sürede çıkartmak istiyoruz” dedi.
       
Yücaoğlu: Borçlarını faizi ile öderse belki affa uygun noktaya gelebilirler
Live Vote is temporarily unavailable.

       Şandır affın çıkartılması konusunda taahhütle bulunulduğunu, konunun basında da tartışıldığını anımsatarak, bankaların içini boşaltanların affına karşı olduklarını söyledi.
  OKUR YORUMLARI
Af taslağı için görüşler
Yorumlarınızı gönderin
Okur yorumları 1
Okur yorumları 2
Okur yorumları 3
Okur yorumları 4
Okur yorumları 5
Okur yorumları 6
Mehmet Şandır “Ekonomik suça ekonomik ceza” mantığına karşı olduklarını, bunun, toplumdaki adalet duygusunu zedeleyeceğini, parası olanın affedileceği gibi bir durum yaratacağını kaydetti. Konunun ceza indirimi mi yoksa af şeklinde mi geleceğinin de henüz netleşmediğini bildiren Şandır, Anayasa Mahkemesi’nin 1974 yılında çıkartılan affı genişletmesi nedeniyle hassas davrandıklarını, böyle bir duruma yol açmayacak yasa çıkarmak için çalıştıklarını anlattı. Şandır, Anayasa’nın afla ilgili olarak bazı sınırlamalar getirdiğini de belirterek, bunun tasarı hazırlanırken dikkate alınacağını ifade etti.
       
ERBAKAN VE 312
       Afla ilgili diğer bir önemli tartışma 312. madde. Erbakan’a bu maddeden verilen hapis cezası konuyu yeniden gündeme getiriyor. Koalisyon ortakları Erbakan’ın hapse girmesini önleme konusunda hemfikir. Ancak MHP 312’nin “bölücü beyanları” serbest bırakacak şekilde değiştirilmesine karşı. ANAP ise 312’de değişiklik yaparak AB standartları ve Kopenhag kriterleri ölçüsüne getirilmesini istiyor.
Af konusundaki görüşlerinizi okurmektuplari @ntvmsnbc.com adresinden e-mail yoluyla bize bildirebilirsiniz

       
Ecevit MHP’yi iknaya çalışıyor

        MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır dünkü açıklamasında bu konuya da değindi ve “Erbakan’ın cezaevine girmesini kimse istemiyor” dedi. Şandır, düzenlemenin ceza indirimi şeklinde olması halinde Erbakan’ın bundan yararlanacağını, başka türlü bir düzenlemede de Erbakan için cezanın teciline ilişkin bir düzenlemeye gidileceğini kaydetti.
       
ÖCALAN’A AF VE İDAM KONUSU


Konya'da vücudunu hortumla dolayan bir kişi "Türkiye'de hortum düzenine son" eylemi yaptı.
       MHP Öcalan’ın idam cezasının affına da kesinlikle karşı çıkıyor. İdam cezasının kaldırılmasını öngören bir düzenleme yapılsa bile bunun Öcalan’ı dışarda bırakarak yapılmasını istiyor. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır açıklamasında bu konuya da değinerek, taslağın 23 Nisan 1999 tarihine kadar işlenen suçları kapsadığını, bu nedenle terör örgütü başı Abdullah Öcalan’ın af kapsamında olmayacağını, bunun için af düzenlemesine ayrıca özel bir hüküm de konacağını anlattı. Şandır, “Abdullah Öcalan’ı bu toplum affedemez, hiç kimse affedemez” diye konuştu.
       
Bahçeli’nin af konusundaki görüşü

       DSP’lilerin de Öcalan’ı dışında bırakan bir formüle sıcak baktığı öne sürülüyor. ANAP ise Öcalan konusunu Avrupa ile ilişkilerde bi koz olarak kullanma eğiliminde.
       
KIRCI VE SERİ CİNAYET
       
  BAHÇELİEVLER DAVASI
Yargıtay kararı
Dava başlıyor
Davanın seyri
DSP, Bahçelievler sanığı Haluk Kırcı’nın aftan yararlanmaması için bastırırken MHP ise bu konuya çekinceli yaklaşıyor. Medyada “Haluk Kırcı bir isimdir. Partimizi ilgilendirmemektedir” şeklinde açıklama yapan MHP’li yöneticiler konuya politik yaklaşıldığını iddia ediyorlar. MHP Kırcı ve benzeri suçlardan cezaevinde bulunan pekçok mahkumun olduğunu, bu kişilerin hukukçular tarafından adaletsiz değerlendirildiğini iddia ediyorlar. Parti tabanının ise Kırcı’ya da af konusunda ısrarcı olduğu biliniyor.
       
GÖRÜŞLERİNİZİ BİLDİRİN
       Af konusundaki görüşlerinizi bize okurmektuplari@ntvmsnbc.com adresinden e-mail yoluyla bildirebilirsiniz.
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları