Home page
Haber Menüsü


Emine Uşaklıgil
 
Nas: Hep beraber yozlaştık
 
Bankacılık sistemi işlemeyen bir ekonominin asla düzgün işleyemeyeceğini söyleyen ANAP Milletvekili Nesrin Nas, “Devlet finans sektöründen derhal çekilmeli” diyor. Nas, hukukun Türkiye’de anlam taşımadığını söylüyor ve ekliyor: Hep beraber yozlaştık”.
 
Emine Uşaklıgil
 
21 Kasım—  ANAP İstanbul milletvekili Nesrin Nas, yüksek gelir elde etme kaygısı ile yeniden yapılanmayı feda etmiş devletin bir an önce mali sektörden çekilmesi gereğini savunuyor. Gerçekten de, özelleştirilen bankaların büyük zararlarla teker teker devlete döndüğü ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından tekrar satılmak üzere yeniden yapılandırıldığı şu dönem, özelleştirmedeki hatalı yaklaşımın mali sektörü zayıflattığı görüş giderek yaygınlaşıyor.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Nesrin Nas

ANAP İstanbul Milletvekili Nesrin Nas
       Nas, Bank Kapital ve Etibank’da yaşananları bu hatalı anlayışın son örneği olarak gösteriyor. “Kamu bankaları bir an önce özelleştirilmeli, özerkleştirme adı altında gereksiz yerde üç ile dört buçuk yıl gibi uzunca bir süre daha devletin denetiminde kalmamalı” diyor.
        Bugün ticari kredi veren, uluslararası işlemler yapan kamu bankalarının kredi yapısına bakıldığında, kuruluş amaçlarından iyice uzaklaştıklarına da işaret ediyor.
       Hükümetin kamu bankaları özelleştirmekteki yaklaşımını eleştiren Nas: “Keşke Kanun Hükmünde Kararname’ye gidilmeden yasa doğrudan Haziran’da çıksaydı” diyor.
       
HEP BERABER YOZLAŞTIK
       Liberallizmin, istenileni istenildiği şekilde yapmak asla olmadığını belirten Nas, yeni dünyanın paragdimalarını şöyle sıralıyor: İnsan hakları ve demokrasi, serbest piyasa ekonomisi, saydamlık, etkinlik, verimlilik ve öngörülebilirlik.
       Hukuk devletin üstünlük kavramının ülkemizde pek anlam taşımadığını söylüyor ve “Hep beraber yozlaştık” diyor.
       
AHBAP-ÇAVUŞ EKONOMİSİ
       Nas, Türkiye, yasalar oyunun kurallarını kalıcı ve tarafsız bir şekilde saptamadıkça, “arkadaşlık” veya “akrabalık” ilişkileri öne çıktıkça, yolsuzluk endeksinde rüşvet, kayırmacılık ve yolsuzluğun en yaygın olduğu ülkelerden biri olarak anılmaya mahkum olur.
       
ENFLASYONUN YIPRATICI ETKİSİ
       Ekim ayında ANAP Başkanı Mesut Yılmaz’a verdiği notda, mali sektöründeki sorunların hızla büyüdüğüne, bir kamu bankası ile iki özel bankanın Bankalar Birliğine bilgi vermekten kaçındıklarına dikkat çektiğini söyleyen Nas, “Bugün sistemdeki kötüler iyileri aşağı çekiyor. Hataların örtüldüğü bu haksız rekabet ortamına acilen son verilmesi gerekiyor ” diyor.
       
BANKACILIK DÜZGÜN İŞLEMEZSE
       Nas, yaşananların bankacılık sistemi düzgün işlemeyen bir ülkenin ekonomisinin asla düzgün işleyemeyeceğini kanıtladığını söylüyor.
       Yirmi beş yıldır ekonomiyi kemiren müzmin enflasyonun, mali piyasaları ve piyasa davranışlarını bozduğunu, enflasyon-yüksek kamu açıkları ikilisi sonucu, mali sektörün reel sektörden koptuğunu belirtiyor.
       
TELEKOM DEĞERİ SIFIRLANABİLİR
       “20. yüzyılı ıskaladık, 21. yüzyılı da ıskalarsa, tam bir felakete gömülürüz” diyen Nas için, Türk Telekom’un özelleşmesi bir dönüm noktası. Sorunun oranlarda olmayıp, yönetim haklarında yattığını belirtiyor ve “Bir yıl daha satmazsak, değerini sıfırlarız” diyor.
       Hükümetin istikrar programını kararlı bir şekilde savunması önem arz ettiğini savunan Nas, “Meclis bahane edilmemeli. Bakınız, iç tüzük konusunda zemin genişledi. Hükümetin istikrar programı konusundaki kararlı duruşu Meclis’in desteğini sağlayacaktır” diyor.
 
       
   
MSNBC News Oğuz Büktel’in tüm yazıları
MSNBC News Turgut Tokgöz'ün tüm yazıları
MSNBC News Levent Gürses'in tüm yazıları
MSNBC News Kerem Alkin’in tüm yazıları
MSNBC News Murat Arın’ın tüm yazıları
MSNBC News Emine Uşaklıgil’in tüm yazıları
MSNBC News Atilla Yeşilada’nın tüm yazıları
MSNBC News Yarkın Cebeci’nin tüm yazıları
MSNBC News Bayram Başaran’ın tüm yazıları
MSNBC News Mahmut Kaya’nın tüm yazıları
MSNBC News Murat Yeşildere’ın tüm yazıları
MSNBC News Celal Pir’in tüm yazıları
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları