Home page
Haber Menüsü


 
‘Türkiye’de İnternet’ konferansı başladı
 
Türkiye’de internetle ilgili tüm kesimleri bir araya getiren Konferansın amacı, tecrübe ve bilgi paylaşımı, sorunlara ortak çözüm aramak ve toplumun dikkatini bu yöne çekmek
 
AA
 
10 Kasım —  İnternetle ilgili tüm konuların enine boyuna tartışılacağı Türkiye internet konferansı ‘inet-tr 2000’, dün başladı. Cumartesi günü saat 16:00’ya kadar devam edecek olan konferansın ana konusu, ‘E-Türkiye...Türkiye’yi İnternete Taşımak.’

   
 
       
    MSNBC News 'İnternet ucuzlayacak'
MSNBC News İnternet hizmetlerine fiyat sınırlaması
MSNBC News Superonline'dan ayaküstü internet servisi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  İnternet Teknolojileri Derneği öncülüğünde düzenlenen ve konusu “E-Türkiye...Türkiye’yi İnternete Taşımak” olarak belirlenen “6. Türkiye’de İnternet Konferansı Harbiye Kültür Sitesi’nde başladı.
       Türkiye’de internetle ilgili tüm kesimleri bir araya getirip, tecrübe ve bilgi paylaşımı, sorunlara ortak çözüm aramak ve toplumun dikkatini bu yöne çekmeye yönelik olarak düzenlenen Türkiye’de İnternet Konferansı yarın sona eriyor.
       inet-tr Yürütme Kurulu Başkanı Doç Dr. Mustafa Akgül, yaptığı açılış konuşmasında Türkiye internetinin dünya üzerinde ancak binde birlik bir paya sahip olduğuna dikkat çekerek “Türkiye’de internet, tüm diğer alanlarda olduğu gibi kafasını gözünü yararak gelişti. gelişti. Ancak çağı yakalamak isteyen Türkiye’nin bu duruma tahammülü olamaz. e-Türkiye hedefi için bir ortak akla ve eylem planına ihtiyaç duyuluyor” dedi
       
‘ÖZEL SEKTÖR ÖNEMİNİ FARKETTİ’
       
Son yıllarda özel sektörün internet stratejisinin önemini kavradığını, internete ciddi para yatırmaya başladığını, kullanıcı sayısı ve toplumdaki ilgide önemli bir sıçrama yaptığnı vurgulayan Mustafa Akgül, Türkiye’de internet konusundaki eksiklikleri şöyle sıraladı:
       “Dünya ile bütünleşme bağlamında temsil ettiği potansiyel ile ülkenin gündeminde internet yok. Söylenenlere değil de dökümanlara ve yapılan işlere baktığımızda, internete yönelik ülke boyutunda sahiplenme, dişe dokunur eylem planı ve proje yok. Esas olarak okullar, kütüphaneler, KOBİ’ler ve kamuda sınıfta kalmış durumdayız. İnsan gücü açığımız had safhada. Interneti üretim için kullanmada pek başarılı değiliz. Altyapı ve işletim sorunlarımız da hala devam ediyor.”
       İnsan gücü açığı konusunda radikal önlemler alınması tavsiyesinde bulunan Akgül, “İntereneti katılımcı yönetim, toplumsal denetim ve saydamlık için öncelikle kullanmaya başlamalıyız” diye konuştu.
       
KAÇINILMAZ ZORUNLULUK
       Akgül, internetin bir tercih meselesi değil, dünyayla rekabet etmek isteyen, AB’ye girmek isteyen Türkiye için kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu kaydetti. Akgül, dünyada halen yaklaşık 400 milyon internet kullanıcısı, 30 milyonu aşkın alan adı, 20 milyon civarında web, 100 milyon civarında internete sürekli bağlı bilgisayar, 2.5 milyar civarında da web sayfası bulunduğunu söyledi.
       Türkiye’de ise 1 milyona yakın abone, 2 milyon kullanıcı, internete sürekli bağlı olan yaklaşık 100 bin bilgisayar, 25 bin civarında alan adı ve 15 bin civarında web olduğunu tahmin ettiklerini ifade eden Akgül, Türkiye’nin dünya internetinin yüzde 0.5’inden daha küçük bir pay aldığını kaydetti.
       
İNTERNET DEVRİMİNİ KAÇIRMAMALIYIZ
       Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof Dr. Sabih Tansal da internetin sanayi devrimine eşdeğer bir devrim yarattığına dikkat çekerek, “Sanayi devrimini kaçıran ülkemizin internet devrimini de kaçırmaya tahammülü yoktur” dedi. Prof. Tansal, bu konuda bir ulusal eylem planına da ihtiyaç bulunduğunu vurguladı.
       AB Komisyonu Temsilcisi Horst Forster da Türkiye’nin bir E-Türkiye Projesi oluşturması gerektiğini söyledi. Avrupa’da uygulamaya konulan E-Avrupa Eylem Planı çerçevesinin daha ucuz, hızlı ve güvenli internet ortamını hedeflediğini kaydeden Forster, AB’de bilgi ve iletişim teknolojileri alanında 3.6 milyar euroluk bir Ar-ge programının başlatıldığını da bildirdi.
       Forster, Türkiye’ye yönelik önerilerinde sadece teknolojiye değil insanlara da yatırım yapılmasının gerekliliğine dikkat çekerek, aşama aşama tüm okullara internet bağlantısının yapılması gerektiğini kaydetti.
       
       
 
       
    TOP5 Türk Telekom’dan ücretsiz masal ve müzik servisi  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları