Home page
Haber Menüsü


Susurluk çetesi davasının sanıkları bir duruşmada.
Susurluk sanıkları
Susurluk perdesi hala aralanmadı
Susurluk skandalı 4 yılı geride bıraktı. Ancak TBMM’de kurulan Susurluk Komisyonu, Başbakanlık’ın hazırladığı Susurluk Raporu, İstanbul DGM’de açılan Susurluk çetesi davası, olayı aydınlatamadı.
İstanbul
NTV
    03 Kasım—  Bugün, Susurluk skandalının yıldönümü. 3 Kasım 1996’da Balıkesir’in Susurluk ilçesinde DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Edip Bucak, İnterpol tarafından aranan ve Bahçelievler katliamı zanlısı ülkücü Abdullah Çatlı, Çatlı’nın arkadaşı Gonca Us ve polis okulu müdürü Hüseyin Kocadağ’ın içinde bulunduğu Mercedes ile bir kamyonun çarpışmasıyla ortaya çıkan “polis-politikacı-mafya” bağlantısı ve skandallar zinciri hala gündemde.  

   
 
       
    MSNBC News Susurluk'un yükü Göçke'nin sırtında
MSNBC News 'Susuruluk'la yolsuzluklar aleni hale geldi'
MSNBC News Çatlı'nın kızından Susurluk kitabı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Mehmet Ağar

Elazığ bamısız milletvekili Mehmet Ağar.
       Aradan geçen zaman içinde Susurluk olayını aydınlatmak amaçıyla TBMM’de özel komisyon kuruldu. Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş, Susurluk Raporu hazırladı. Susurluk çetesi davası İstanbul DGM’de açıldı. Susurluk üzerine çok sayıda araştırma yapıldı. Birçok ipucu elde edildi. Ancak bunlara rağmen, Susurluk çetesi davasında ilerleme sağlanamadı.
       İşte, Susurluk skandalına adı karışanlar ve bugüne kadar yaşanan gelişmeler.
       Mehmet Ağar: Elazığ bağımsız milletvekili. Eski emniyet genel müdürü, eski adalet ve içişleri bakanı. Abdullah Çatlı’ya, Yaşar Öz’e, Nurettin Güven’e ve Tarık Ümit’e yeşil pasaport ve uzman silah taşıma belgesi vermekle suçlanıyor.
Sedat Edip Bucak

DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Edip Bucak.
       TBMM Adalet Komisyonunda aklandı. Ancak, dokunulmazlık dosyası yeniden komisyona gönderildi.
       Sedat Edip Bucak: Susurlukta meydana gelen trafik kazasında arabasından sağ olarak kurtulan tek kişi. DYP’den Şanlıurfa milletvekili olarak yeniden meclise girince dokunulmazlık zırhına yine kavuştu. Yargılama için dokunulmazlığının kalkması bekleniyor.
       İbrahim Şahin: Özel harekat dairesi eski başkanvekili. 28 Mart 2000’de geçirdiği trafik kazası nedeniyle tedavi görüyor. Sol kulağının duymadığı ve hafızası yerinde olmadığı gerekçesiyle son savunmasını yapmıyor. Bu nedenle Susurluk davasında karar verilemiyor. Şahin’in çetede emir ve talimat veren yönetici olması suçundan 10 yıla kadar hapsi isteniyor.
       Korkut Eken: Emekli yarbay, eski MİT’çi, Özel Harekat Dairesi danışmanı. Şu anda işsiz.
Korkut Eken-Yaşar Öz

Korkut Eken ve Yaşar Öz.
       Eken, MİT muhbiri Tarık Ümit’in öldürülmesinden birinci derecede sorumlu tutuluyor.
       Korkut Eken’in de çetede yönetici olmak suçundan 10 yıla kadar hapsi isteniyor.
       Ayhan Çarkın, Ercan Ersoy, Oğuz Yorulmaz, Mustafa Altunok, Enver Ulu, Ayhan Akca ve Ziya Bandırmalıoğlu: Özel timci polislerin tümü tutuksuz.
       Çarkın, Ersoy, Yorulmaz ve Altunok, kumarhaneler kralı Ömer Lütfi Topal cinayetine iştirak suçundan idam istemiyle de yargılanıyorlar.
       Yaşar Öz: Susurluk kazası sonrası açılan davalar nedeniyle ceza alan tek kişi oldu. Teslim olduktan sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne uyuşturucu satmak suçundan mahkum oldu. Ancak cezası az bulunan Yaşar Öz halen bu suçtan tutuklu bulunuyor.
       Haluk Kırcı: Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı’nın sağ kolu. Bahçelievler katliamı nedeniyle yanlışlıkla tahliye edildiği için bu suçtan halen cezaevinde. Topal cinayetine iştirak suçundan da yargılanıyor.
       Ali Fevzi Bir ve Sami Hoştan: Topal’ın eski ortakları. Çete suçundan ve Topal cinayetine azmettirmekten yargılanıyorlar. Sami Hoştan Hollanda’da 8 yıl önce ele geçirilen 100 kilo eroinin sahibi olmak suçundan da yargılanıyor.
       “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım: Susurluk çetesi adına tahsilat yapmak suçundan gıyabi tutuklu olarak aranan
Mahmut Yıldırım

Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım.
       Yıldırım’ın yaşayıp yaşamadığı bilinmiyor. Eski İHD Genel Başkanı Akın Birdal’a düzenlenen silahlı saldırıyı azmettirmekten de aranıyor. Astsubay Ahmet Altuntaş: MİT muhbiri Tarık Ümit’in kaçırılması olayını soruşturdu. Cep telefonu incelemeleri sonucu Ümit’i Kadıköy’deki bir pastanden alan kişilerin İbrahim Şahin’in koruması ve şoförü Ayhan Akca ve Ziya Bandırmalıoğlu olduğunu belirledi. Tarık Ümit cinayetini çözmek üzereyken Gazi olayları başladı. Soruşturmaya ara veren Altuntaş buraya kaydırıldı. Olayların ardından da görevden alınarak Diyarbakır’a tayin edildi.
       Dilek Örnek: Atatürk Havalimanı’nda 28 milyar lira değerinde dövizle yakalandı. Dövizleri İbrahim Şahin’in şoförü Ayhan Akça vasıtasıyla aklanmak üzere Kapalıçarşı’daki Azer Döviz’e getirdiği belirlendi. Halen uyuşturucu parası aklamaktan yargılanıyor.
       Tuğgeneral Veli Küçük: Abdullah Çatlı, yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ve mafya lideri Hadi Özcan’la ilişkisi oluduğu ileri sürülüyor. Çatlı ile yaptığı telefon görüşmeleri nedeniyle yargılanması istenmiş ancak izin alınamamıştı. Tuğgeneralliğe yükseltilen Veli Küçük bu yıl emekli oldu.
       Kemal Yazıcıoğlu: Susurluk skandalının kilit olaylarından Ömer Lütfi Topal cinayetini soruşturdu. Cinayet sanığı 3 özel timciyi gözaltına aldı. Ancak Ağar’ın talimatıyla bu polislerin Ankara’ya gönderilip serbest bırakılmasına direnemedi. Halen Ordu valisi.
       Mehmet Eymür: Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı. Susurluk skandalını ortaya çıkartan 2. MİT raporunu yazan kişi.
Mehmet Eymür

Eski MİT'çi Mehmet Eymür
       Eski görevlisi Tarık Ümit’in Abdullah Çatlı ve arkadaşlarınca kaçırılıp sorgulandığını DGM’de anlattı. Susurluk sanıklarının uyuşturucu kaçakçılarıyla işbirliği yaptıklarını ileri sürdü. Kızak bir göreve atanmak isteyen Eymür emekliye ayrılıp ABD’ye yerleşti. Kurduğu internette kurduğu “www.atin.org” adlı sitesiyle açıklamalarını sürüdürüyor.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları