Home page
Haber Menüsü


Ertuğrul Tuncer
POAŞ Genel Müdürü Tuncer, şirketin yeni stratejisini anlattı.
Emine Uşaklıgil
POAŞ’a yeni yüz
Petrol Ofisi Genel Müdürü Ertuğrul Tuncer, şirketin daha verimli hale getirilmesini hedefliyor.
Emine Uşaklıgil
 
    7 Ekim—  Mart ayında Petrol Ofisi’nin yüzde 51’ini devralan İş Bankası-Doğan Holding konsorsiyumu POAŞ’ı eski şanlı günlerine geri getirme iddiasında. Genel Müdür Ertuğrul Tuncer’in verdiği bilgilere göre, yeni bir kurum imajına yakında kavuşacak olan POAŞ bünyesinde verimlilik kaygısı de artık ön plana geçiyor.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
HEDEF HABUR MOTORİNİ
       Petrol Ofisi’nde, istasyon başına verimliliğin düşük olması sıkıntı yaratıyor. Bu kaygısı ile hareket eden yeni yönetim, Habur kapısından Türkiye’ye giren motorini kendi istasyonlarına çekme kararını aldı. Ertuğrul Tuncer, yılda 900.000 tonluk bir pazar oluşturan bu trafiğin yüzde ellisine talip olduklarını belirtiyor.
       Uluslararası petrol şirketlerindeki 30 küsur yıllık profesyonel yaşamı boyunca bu uygulamanın karşı çıkmış olduğunu ekleyen Ertuğrul Bey, kararlaştırıkları bu uygulamanın asla haksız rekabete yol açmayacağını, aksine kısmen de olsa piyasaya disiplin getireceğini söylüyor. 4 ve 8000 litrelik kamyonlarla Habur kapısından Türkiye’ye giren ucuz ve düşük vasıflı Irak motorinin ithalatı, uluslararası petrol şirketlerince öteden beri kaygı ile karşılanan ve itiraz edilen bir konu.
       
DIŞ FİNANSMAN ZORLUĞU
       2000 yılı özelleştirme programının yıldızlarından POAŞ’ı devralan konsorsiyumun dış finansman bulmakta zorlanması, finansmanın sadece Türk bankalarından oluşan bir konsorsiyum ile çözümlenmesi, sonuçta POAŞ’ın yüzde 51’i için biçilen 1.260 milyar dolarlık fiyatın doğrusu fazla yüksek olduğu yorumlarına yol açmıştı. Ertuğrul Bey, ihalede en yüksek fiyatı veren İş Doğan Petrol Yatırımları AŞ şirketinin yeni bir kuruluş olmasından ötürü yabancı finansörlerin çekingen davranmış olabileceğini söylüyor.
       
BANKAMATİK MEMUR DEVRİNE SON
       Göreve geldikten sonra ilk ayını şirketin bir fotoğrafını çekmekle geçiren yeni POAŞ yönetimi, şimdi uluslararası şirketlerin modeline benzer rasyonel bir örgütlenme modeli uygulamaya sokuyor.
       Görevi aldıktan sonra, özelleştirmenin ekonomiye ne kadar yararlı olduğunu daha da iyi gördüğünü söyleyen Ertuğrul Bey, maliyetleri düşürüp kaybedilen pazar payını yeniden kazanmayı hedeflediklerini aktarıyor. “Beyaz” üründe pazar payı yüzde 30’larda kadar düşen olan POAŞ’da, iktidarların ve yönetimlerın sık sık değişmesi sonucu, “bankamatik” memur sayısı sürekli artmış ve aylık bordro 6.8 milyon dolara ulaşmış.
       6000’e yakın çalışanı ve 5500 kadar bayii ile devralınan POAŞ’da personel sayısı konusundaki çalışmasını tamamlamış ve kadrosunu belirlemiş olan POAŞ için, başlayan yeni dönemin simgesi genel müdürlüğün Istanbul’a taşınması oluyor. Hantal yapısını ve yorgun yüzünü, yeni ortaklardan beklediği sinerji ile değiştirip tazeleyecek olan Petrol Ofisi, önümüzdeki ilk baharda, yeni kurumsal kimliğine kavuşmuş olacak.
       Bu arada, toplam değeri 250 milyon dolara ulaştığı tahmin edilen ve aralarında Baltalimanındaki tesislerin de bulunduğu atıl gayrımenkuller değerlendirilecek. İstasyonların yeni makyajı bitmiş, standartlar yükseltilmiş, yeni bir hizmet anlayışı ile tüketicinin karşısına yepyeni bir zihniyet ile çıkılmış olacak.
 
       
   
MSNBC News Emine Uşaklıgil’in bugüne kadar ntvmsnbc’de yayınlanmış tüm yazıları
MSNBC News Atilla Yeşilada’nın bügüne kadar ntvmsnbc’de yayınlanan tüm yazıları
MSNBC News Oğuz Büktel’in bugüne kadar ntvmsnbc’de yayınlanmış tüm yazıları
MSNBC News Yarkın Cebeci’nin bugüne kadar ntvmsnbc’de yayınlanmış tüm yazıları
MSNBC News Bayram Başaran’ın bugüne kadar ntvmsnbc’de yayınlanmış tüm yazıları
MSNBC News Mahmut Kaya’nın bugüne kadar ntvmsnbc’de yayınlanmış tüm yazıları
MSNBC News Murat Yeşildere’ın bugüne kadar ntvmsnbc’de yayınlanmış tüm yazıları
MSNBC News Celal Pir’in bugüne kadar ntvmsnbc’de yayınlanan tüm yazıları
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları