Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 10:04 TS 4 Eki., 2000
Festivalde Kadir İnanır’a eleştiri
Bu yıl, “Yaşam Boyu Onur Ödülü”ne değer bulunan sanatçılar arasında olan Kadir İnanır’ın gelmemesi tepkiye neden oldu.
AA
3 Ekim— Maddi sıkıntı çeken festivale, Kültür Bakanlığı 7 dalda para ödülü koyarak katkıda bulunuyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul, İnanır’ın ödülü almaya gelmemesi için “Bu ödül, Kadir Bey’e ağır gelmiş olabilir” dedi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul, Kültür Bakanlığı’nın, Altın Portakal Film Festivali’ne maddi katkıda bulunma kararıyla ilgili olarak, “Biz, Kültür Bakanlığı’na bağlı kuruluşların Antalya’daki etkinlikleri için salonlarımızı kiralarız. Bakanlık, kira bedelini, festivale 7 dalda para ödülü koyarak ödemeyi tercih etti. Bu da sinemaya önemli bir katkıdır” dedi. Başkan Kumbul, Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi’nde festivalle ilgili düzenlediği basınla sohbet toplantısında, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Festivalin maddi sıkıntı yaşadığını belirten Kumbul, Kültür Bakanlığı’nın 7 dalda para ödülü koyması konusundaki bir soru üzerine de, Antalya’da bakanlığa bağlı kuruluşlara, belediyeye ait salonları tahsis ettiklerini, bakanlığın da kira bedelini bu şekilde ödediğini söyledi. Kumbul, bakanlığın, kira bedeline karşılık, ayrıca Altın Portakal Film Festivali’nin gala gecesinde Antik Aspendos Tiyatrosu’nu kullanıma açtığını bildirdi.
       
CÜNEYT ARKIN’IN ELEŞTİRLERİ
       
       Festivale katılan Cüneyt Arkın’ın, “Festival miadını doldurmuştur, kaldırılmalı ve bu işi sinema dernekleri üstlenmeli” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, Başkan Bekir Kumbul, Arkın’ın, festivale her yıl katılan bir sanatçı olarak yeni yetişen sinemacılara farklı bir mesaj vermek istediği söyledi.
       Kumbul, Altın Portakal’ın Antalya’ya malolduğunu ve Türk sinemasının bayramı olduğunu vurgulayarak, “Sinema dernekleri farklı bir adım atarlarsa bizler de seviniriz” dedi. Sanatçıların çeşitli otellere yerleştirilmeleri konusundaki eleştirileri de yanıtlayan Kumbul, “festival organizasyonunda Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği ve Sinema Oyuncuları Derneği üyelerine ayrıcalık tanındığı ve taviz verildiği” yolundaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi.
       Kumbul, her iki sinema derneğiyle, festival hazırlık aşamasında doğal olarak ilişkileri bulunduğunu, ancak konaklama konusunda bir ayrımcılık yapılmadığını, otellerin doluluk oranı nedeniyle bazı sanatçıların 4 yıldızlı, bazılarının da 5 yıldızlı otellerde ağırlandığını kaydetti. Kumbul, bu otellerin de diğerlerinden hiçbir farkı olmadığını vurguladı.
       
KEMAL SUNAL’IN HEYKELİ
       
       Bir süre önce hayatını kaybeden ünlü sanatçı Kemal Sunal anısına yerel bir sanatçı tarafından yapılan balmumu heykelin, Sunal’a benzemediği için sergilenemediğini belirten Kumbul, ileride oluşturulması düşünülen Antalya Sanat Müzesi için heykel konusunda profesyonel bir çalışma içine girebileceklerini bildirdi.
       Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Türk sinemasında çok önemli bir yere sahip olduğunu anımsatan Bekir Kumbul, Dünya ve Avrupa sinemalarına damga vuran Hollywood, Cannes gibi kentler arasına, Antalya olarak katılmak ve ileride uluslararası saygınlığa sahip bir festival olmak istediklerini söyledi.
       
İNANIR’A SİTEM
       
       Bu yıl, “Yaşam Boyu Onur Ödülü”ne değer bulunan sanatçılar arasında olan Kadir İnanır’ın, işlerini gerekçe gösterek bu akşamki ödül törenine katılamayacağını bildirdiğini kaydeden Kumbul, şöyle devam etti: “Sinemanın bayramına katılmamak, ancak hastalık mazeretiyle olabilirdi. Yaşam Boyu Onur Ödülü almak, bir sanatçının alacağı en önemli ödüldür, diye düşünüyorum. Bu ödül, Kadir Bey’e ağır gelmiş olabilir. Ne olursa olsun son anda da gelebilirdi. Biz de gelmediği için ödül töreninde onun isminin sunumunu yapmayı düşünmüyoruz” şeklinde konuştu.
       
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları