Home page
Haber Menüsü


Toyota vergi artışından rahatsız
Toyota CEO’su Sasaki, hafif ticari araçlarda vergi artışının gündeme gelmesinden rahatsız olduklarını belirtti. Avrupa’daki iş hacmini 2010 yılına kadar 1.2 milyon adet artıracaklarını kaydeden Sasaki, Türkiye’de de iş hacmini yükselteceklerini söyledi.
İstanbul
CNBC-E
29 Nisan 2005— Dünyanın ikinci büyük otomotiv şirketi Toyota’nın Avrupa Başkanı ve CEO’su Shinichi Sasaki, hafif ticari araçtaki vergi artışının gündeme gelmesinden rahatsız olduklarını belirterek, vergilerin düzeyinden çok önceden tahmin edilebilir olmasının daha önemli olduğunu söyledi. Yatırım Danışma Konseyi’ne katılan Sasaki, diğer gelişmekte olan ülkelere kıyasla Türkiye’nin daha yüksek enerji maliyetlerine sahip olduğunu kaydederek, bunun kendileri için olumsuz bir faktör olduğunu ifade etti. Sasaki, yine de hükümetten destek gördüklerini sözlerine ekledi.

   
 
       
   
MSNBC News Yabancı sermayenin rotası Türkiye
MSNBC News Sürpriz ÖTV artışı 1 Haziran'a kaldı
MSNBC News Lüks tüketime ÖTV zammı
MSNBC News Bilgin: Yabancılara Türkiye cazip
MSNBC News Bankacılıkta yabancı payı üçe katlanacak
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Dört-beş yılda bir yeni model üretmeyi planladıklarını ve Avrupa bölgesindeki iş hacmini 2010 yılına kadar 1.2 milyon adet artıracaklarını belirten Sasaki, Türkiye’de de hacim artıracaklarını kaydetti.
       Türkiye’deki yatırım olanaklarının oldukça cazip olduğunu belirten Sasaki, Türkiye’de Toyota yolcu araçlarına olan iç talebin artacağını öngördü. Sasaki, ayrıca Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne atılımını her zaman desteklediklerini ve bunun olumlu bir gelişme olacağını da dile getirdi.
       
METRO’DAN 300 MİLYON EURO’LUK YATIRIM
       Metro Group CEO’su Hans-Joachim Koerber, Türkiye’ye 300 milyon Euro’luk bir ek yatırım yapacaklarını belirterek, özellikle İstanbul ve Ankara’ya odaklandıklarını söyledi. CNBC-e canlı yayınına katılan Koerber, geçen yıl tartışılan arazi konusunda hala istedikleri aşamaya gelinmediğini, ancak önemli gelişmeler kaydedildiğini belirtti.
       Arazi konusunda hükümetten yeterli desteği gördüklerini ifade eden Koerber, konunun yerel belediyelerin de katkılarıyla çözüleceğini kaydetti. Lüks tüketim mallarında yapılan ÖTV artışına da değinen Metro Group CEO’su, şampuan gibi bazı malların lüks tüketim malı sayılamayacağını söyledi. Yatırım Danışma Konseyi toplantılarına Başbakan Erdoğan’ın katılmasının uluslararası yatırımcılar için önemli bir sinyal olduğunu kaydeden Koerber, yabancı doğrudan yatırımcıların Türkiye’ye açık bir ilgisi olduğunu belirtti.
       
INDESIT’İN YATIRIMLARI ARTACAK
       İtalyan elektirikli ev aletleri üreticisi Indesit’in CEO’su Marco Milani, Türkiye’nin yakaladığı ekonomik istikrardan memnun olduklarını ve yatırımlarını artırmayı planladıklarını söyledi. İstanbul’da düzenlenen Yatırım Danışma Konseyi’nde CNBC-e’nin canlı yayınına konuk olan Marco Milani, görüşmelerde hükümet ile karşılıklı tatmin beklediklerini ifade etti.
       Milani, Türkiye’yi maliyetler açısından rekabetçi bulduklarını; düşük enflasyon ile üretime daha rahat odaklandıklarını belirtti. Avrupa Birliği ile müzakere sürecinin ekonomide bir denetim mekanizması oluşturması açısından önemli olduğunu vurgulayan Milani, Avrupa genelinde üretimlerin Türkiye’de yapıldığını söyledi. Milani, yalnız ucuz ürünlerin değil; pahalı ürünlerin de Türkiye’de üretildiğini ifade etti.
       
CORUS, ERDEMİR İHALESİNE GİRECEK
       İngiliz-Hollanda ortak girişimi niteliğindeki demir-çelik şirketi Corus’un CEO’su Philippe Varin de, özelleştirme sürecindeki Türkiye’nin en büyük yassı mamül üreticisi Ereğli Demir Çelik’in satışıyla ilgilendiklerini, ihaleye gireceklerini söyledi. NTVMSNBC’nin sorularını yanıtlayan Varin, ihale süreciyle ilgili herhangi bir endişeleri bulunmadığını belirterek, “Şeffaf ve öngörülebilir bir ihale söz konusu olacak” dedi. Bu arada Avrupa’nın çelik devi Arcelor da, Erdemir özelleştirmesine ilgilerinin sürdüğünü belirtti.
       

II. Yatırım Danışma Konseyi’ni CNBC-e’den Açıl Sezen, Gülay Afşar, Naime Sert, NTV’den Hilmi Hacaloğlu, Heves Atasoy ve NTVMSNBC’den Murat Başboğa izledi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları