Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 10:15 TS 19 Eyl., 2000
Eğitimde devrim: Akademedia
 
Ar-Ge aşamasında Tübitak tarafından desteklenen Talim Terbiye kurulu onaylı interaktif eğitim setinin ünü Çin’e kadar yayıldı   Akademedia

 
NTV-MSNBC
12 Eylül —  Teknoloji de yaşanan hızlı değişim eğitim dünyasını da değiştiriyor. Dershaneler, bir yandan dijital televizyon yayınları ve uydu antenleriyle televizyon ekranlarından, diğer yandan hazırlanan kapsamlı eğitim paketleriyle PC monitörlerinden evlerimize giriyor. Bu ürünler arasında en kapsamlısı 40 CD- ROM’dan oluşan Akademia eğitim paketi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Akademedia, greçekte lise müfredatının değil, bu müfredatın işleniş şeklinin sıkıcı olduğunu kanıtlıyor. Akademedia içindeki interaktif, görsel ve işitsel kavram anlatma teknikleri sayesinde öğrenmeyi daha zevkli ve kolay hâle getiriyor. Konular; videolar, resimler, ses ve metinlerle kullanıcıya aktarılıyor ve bu bilgi örnekler ve etkileşimli alıştırmalar ile destekleniyor. Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için önemli bir diğer özellik ise işlenen konular ile ilgili daha önceki yıllarda çıkan üniversite sınav sorularına ve çözümlerine de anında ulaşabilmesi.


       
NELER YAPABİLİRSİNİZ?
       Tüm lise müfredatını ve üniversite sınavlarına hazırlığı evinize getiren Akademedia ile:
* Okuldaki derslerinize hazırlanabilirsiniz,
* Okuldaki derslerinizi tekrar edebilirsiniz,
* Üniversite sınavına hazırlanabilirsiniz,
       Okuma hızınızı artırabilirsiniz,
* ÖSYM tarafından kabul edilmiş üniversiteler hakkında yazılı ve görsel bilgi alabilirsiniz,
       Kendinizi çalıştığınız konuda test edebilirsiniz,
* Akademedia Deneme Sınavlarına girebilir ve başarınızı geçmiş seneki ÖSS sınavına göre inceleyebilirsiniz. Nereleri kazanabileceğinize bakabilirsiniz,
* Geçmiş çalışmalarınızdaki performansınızı inceleyebilirsiniz,
* Bir konuyu çalışırken, o konuya ait eski senelerde sorulmuş ÖSS sorularını çözebilir veya nasıl çözüldüğünü inceleyebilirsiniz,
* Yetenek ve İlgi alanı testini uygulayıp, ilgi alanınızı ve yeteneğinizi tespit edebilirsiniz,
       Kriterlerinizi belirleyip bu kriterlere uyan üniversiteleri ve bölümleri inceleyebilirsiniz.
       
NASIL TEST EDİYOR?
       Öğrenciler genel gelişimlerini Akademedia’da konu anlatımı içindeki örnekler ve soruların dışında, ünitelere yönelik izleme sınavları ve derslere yönelik ara sınavları alarak test edebiliyorlar. Ayrıca tüm derslere yönelik üniversite deneme sınavları da mevcut. Öğrenciler bu kademeli test sistemi sayesinde eksiklerini daha kolay bulup, anında sorulardan konuya dönüp çalışma şansına sahipler. Bu testlere dağılmış 15 bini aşkın özgün çoktan seçmeli soru ve çözüm dev bir soru dağarcığını da beraberinde getiriyor.
       
NELER VAR?
       Akademedia’daki konu başlıkları Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türkçe - Edebiyat, Tarih, Coğrafya, Felsefe Grubu (Felsefe, Mantık, Psikoloji, Sosyoloji) derslerinden oluşuyor. Bu başlıklar altında toplam,
* 108 ÜNİTE, 400 konu, binlerce kavram,
* 200’den fazla etkileşimli deney ve alıştırma,
* 300’den fazla 3 boyutlu animasyon,
* 1000’den fazla illüstrasyon ve 2 boyutlu animasyon,
* binlerce fotoğraf
* 1999 yılında yapılan ÖSS de dahil olmak üzere geçmiş yıllarda sorulmuş bütün ÖSS-ÖYS sorularını ve çözümleri yer alıyor.
       Tamamen Türkçe hazırlanmış özgün bir paket olan Akademedia programlarının alt yapısı, TÜBİTAK Bilten Multimedia Lâboratuvarları’ndaki yaklaşık 10 senelik bilgisayar ve eğitim teknolojileri araştırma-geliştirme çalışması sonucunda, devlet-sanayi işbirliğiyle Sebit çatısı altında oluşturulmuş. Akademedia, eğitim teknolojisi uzmanları, konu uzmanı editörler, ürün tasarımcıları, yazılım mühendisleri, uygulama programcıları, animatörler, grafikerler, kompozitörler ve ses teknisyenlerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik yetkin bir ekibin, 2 yıllık geceli gündüzlü yoğun çalışmaları sonucunda ortaya çıkmış.
       Ortaya çıkan bu eğitim paketi, Tübitak - BİTAV tarafından koordine edilen bir test sürecinde, çeşitli üniversitelerin ilgili bölümlerinde profesör ve doçent seviyesinde konu alanı uzmanları, lise öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nden eğitim yazılımları konusunda tecrübeli bir grup ve çeşitli lise 2 ve lise son sınıf öğrencileri tarafından test edilmiş.
       Bu testte, konu alanı uzmanı öğretim üyeleri derslerin bilimsel kontrollerini yaparken, öğretmenler pedagojik yönden yeterliliğini, eğitim yazılımı uzmanları programın içerik ve kullanım kolaylığı özelliklerini, öğrenciler de paketin kullanım kolaylığını test etmişler.
       
HIZLI OKUMADA DA İDDALI
       Eğer okumanızı geliştirmek için herhangi bir çabanız olmamışsa yaklaşık olarak dakikada 150-200 kelime okuyorsunuz demektir. Bir öğrencinin, bir öğretmenin, bir gazetecinin veya iş adamının gününün büyük bir kısmı okuma ile geçer. Aslında hepimiz, okumaya ayrılmış zaman dilimi içinde daha fazla metin okuyabilmeyi isteriz. Bu sayede öğrenciler daha kısa zamanda derslerini çalışabilir, hatta etkin okuma teknikleri sayesinde okudukları metni daha iyi anlayabilirler. Akademedia içindeki Hızlı Okuma bölümü size, etkin bir okuyucu olmanın tekniklerini öğretiyor, interaktif alıştırmalar ile anında sınıyor ve değerlendiriyor. Akademedia Hızlı Okuma sayesinde okuma hızınızı dakikada 700 kelimeye, hatta 1000 kelime ve üstüne bile çıkartabilirsiniz. Bu 4-5 kat hızlı çalışma, anlama ve öğrenme demektir.
       
       Akademedia internet adresi: http:www.akademedia.net
       
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları