Home page

Haber Menüsü


Flavio Conceicao / Galatasaray
 
“Galatasaray’ın ne kadar büyük bir takım olduğunu Süper Kupa’da bizi yendikleri zaman anladım” diyor Flavio Conceicao. Öyle ya, Galatasaray, 25 Ağustos’ta Real Madrid’e karşı kazandığı Süper Kupa zaferinin üçüncü yıl dönümünü kutlayacak.  

 
Uğur Meleke
NTV-MSNBC
18 Ağustos 2004—  Hagi’nin Roberto Carlos’a attığı spektaküler çalım hala hafızalarımızda tazeliğini koruyor. O gün sahada Hagi’ye çare bulamayan Real Madrid orta sahasının önemli ismi Conceicao, bu sezon Rumen teknik adamın vereceği taktiklerle başarılı olmaya çalışacak.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       12 Haziran 1974’te Brezilya’da, Santa Maria de Serra’da dünyaya gelen Flavio Conceicao, profesyonel futbola ülkesinin Campeonato Brasilerio Liginde Palmeiras formasıyla adım attı. 1994-1996 yılları arasında Palmeiras formasını 40 maçta terletirken, defansif orta saha rolüne rağmen 5 de gol attı.
       Conceicao’nun asıl 1996 Olimpiyat Oyunları’nda yıldızı parladı. Sambacılar ancak üçüncü olarak bronz madalyayı takarken, takımının liderliğine soyunup üç de gol atan Flavio, turnuvanın ardından La Liga’nın yolunu tutuyordu.
       11 milyon Euro’ya geldiği ve 4 yıl mücadele ettiği Deportivo formasıyla son sezonunda İspanya Ligi şampiyonluğu da yaşadı. Büyük bir istikrarla 97 maçta yer aldı ve 10 kez de fileleri havalandırdı. 1997’de Copa America’da ve 1999’da ise hem Copa America’da hem de Konfederasyon Kupası’nda Brezilya Milli Takımı’nda başarıyla görev yaptı.


       2000-2001 sezonunun başında kendisini isteyen kulüpler Juventus, Inter ve Real Madrid’in arasından İspanyol ekibini tercih ederek 25 milyon Euro maliyetle ‘Yüzyılın Kulübü’nün yolunu tuttu. Bu formayla çıktığı ilk resmi maçsa Monaco’nun 2. Louis Stadı’ndaki ‘Toyota Super Cup 2001’ mücadelesiydi. Jardel ve Raul’un karşılıklı penaltı golleriyle 1-1 berabere biten normal sürenin ardından, ‘Süper Mario’nun altın golüyle şampiyon Galatasaray oluyor, maçın en çok akıllarda kalan enstantanesi ise Hagi’nin Roberto Carlos’a attığı spektaküler çalım oluyordu.
       Tecrübeli Flavio, Milliyet Gazetesi’ne verdiği bir demeçte, halen o maçtan Hasan Şaş’ı ve Galatasaray’dan henüz ayrılmış UEFA Kupası şampiyonu Hakan Şükür’ü unutmadığını söylüyor. Hatırladığı bir başka oyuncu da Real Madrid’den eski takım arkadaşı Elvir Baliç…
       Liga’da üç sezon Real Madrid formasını giyen ve bu dönemde iki lig, bir de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Conceicao, sık sık yaşadığı sakatlıklar nedeniyle Redondo’nun yerini dolduramıyor, 2003-2004 sezonu başında da Borussia Dortmund’a kiralanarak Bundesliga’nın yolunu tutuyordu.


       Kötü bir dönem geçiren ve iki sezondur üst üste Avrupa kupalarından uzak kalan Dortmund’da zaten öne çıkması zor olan Conceicao’nun henüz 23 yaşında Deportivo’dayken dizinden geçirdiği sakatlık yakasını bırakmıyor, sadece 14 maçta yer alabiliyordu. Sezon sonu bonservisi elinde olan Madrid’e dönen oyuncuyu Jose Antonio Camacho da kadrosunda düşünmeyince, Real’in önündeki tek seçenek yine kiralama alternatifi oluyordu.
       Galatasaray’a bedelsiz kiralanan Conceicao’nun Real’e getirdiği kazanç ise ödenmeyecek 4 milyon Euro’luk yıllık maaşı. 72 kez dünyanın futbolda en iyi ülkesinin milli formasını giyen, zaman zaman teknik direktörleriyle geçimsizlik de yaşayan orta saha oyuncusu, Galatasaray’da tekrar sakatlanmamayı ümit ediyor ve 30’unda yeniden doğmak istiyor. Tabii bir amacı da, İspanyol Marca Gazetesi’ne kendisi için ‘bitik’ diyen Butragueño’yu yanıltmak olacak.


       
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları