Home page

Haber Menüsü


Suat Kaya sahalara veda etti
 
Galatasaray’ın efsane kadrosunda yer alan Suat Kaya, sarı-kırmızılı ekibin Federasyon Karması ile yaptığı maçla yeşil sahalara veda etti.  

 
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
4 Ağustos 2004—  Ali Sami Yen Stadı’ndaki jübile maçı öncesinde, kulüp başkanı Özhan Canaydın, Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Galatasaray Altyapı Sorumlusu Ali Yavaş, Galatasaray Genel Kurul Üyesi Mustafa Akgün ve Olimpiyat Komitesi yetkilisi Suat’a plaket verdi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Futbol yaşamına Yeşilköyspor’da başlayan ve kısa bir süre sonra Galatasaray’a transfer olan Suat 1988-89, 1989-90 ve 1990-91 sezonlarında Konyaspor’da oynadıktan sonra, 1991-92 sezonundan 2002-03 sezonuna kadar Galatasaray’da futbol yaşamını sürdürdü.
       Bu süreçte toplam 239 müsabakada yer alan Suat, rakip kalelere 31 gol atarken, 8 lig şampiyonluğunu yanısıra Cumhurbaşkanlığı, Suat, saha kenarında oluşturulan platforma, antrenörlüğünü yaptığı ve İstanbul şampiyonluğunu kazanan Galatasaray Minik Takımı oyuncularıyla gelirken, taraftarlardan da büyük alkış aldı.
       
TARAFTARLARIN CANAYDIN’A TEPKİSİ
       Suat’a plaket vermek için platforma gelen kulüp başkanı Özhan Canaydın’a, kapalı tribündeki taraftarlar ilginç bir tepki gösterdi.
       Sunumu yapan spikerin, “Sevgili taraftarlar, büyük başkan tezahüratları yapmanızı istiyorum” çağrısına uymayan kapalı tribün taraftarları, Canaydın’ın konuşmasını dinlemeyip, Hakan Şükür’ü tribünlere çağırıp alkışladı. Taraftarların kendisini dinlememesi üzerine bir süre bekleyen Canaydın, konuşmasına devam etti. Taraftarlar, bu konuşma süresince de “İmparator Fatih Terim” tezahüratlarıyla stadı inletti.
       Böylece, başkan Canaydın ile taraftarlar arasındaki geçtiğimiz sezonun son haftalarında başlayan gerginlik, yeni sezon öncesi de sürmüş oldu.
       
“SİZLERLE BERABER DİMDİK AYAKTAYIZ”
       Başkan Canaydın konuşmasında, “Büyük zorluklara rağmen sizlerle beraber dimdik ayaktayız. Düne kadar Galatasaray’da büyük başarılar yaşayan Suat’ın, antrenörlük hayatında birçok Suat yetiştireceğine inanıyorum” dedi.
       Bu arada, Fatih Terim, plaket vermek için platforma davet edilmesine rağmen gelmedi. Terim, eşi ile birlikte karşılaşmayı protokol tribününde izledi. Bu arada, Suat’ın eşi Selen duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı.
       
OKAN’A KÜFÜRLÜ TEZAHÜRAT
       Jübilede, Federasyon Karması’nda yer alan Okan, Galatasaray tribünlerinden büyük tepki gördü.
       Okan, ısınmak için sahaya çıktığında taraftarlar, kendisine yönelik küfürlü tezahüratlarda bulunurken, “Bu forma kutsaldır, nasip olmaz herkese” diye bağırdı. Taraftarlar, Beşiktaş’a transferi gündemde olan Emre Belözoğlu’na ise sevgi gösterilerinde bulundu.
       
HAGİ SAHADA
       Galatasaray, 430 gün sonra yeniden Ali Sami Yen Stadı’na dönerken, teknik direktör Hagi de Suat’ın jübilesinde sarı-kırmızılı takımın ilk 11’inde sahaya çıktı. Taraftarlar, güzel hareketler yapan Hagi lehine tezahürat yaparken, top Okan’ın ayağına geldiğinde ıslıklayıp, “Okan Buruk dışarı” diye tempo tuttu.
       Suat da 40 dakikalık devrelerle oynanan maçın ilk yarısında Federasyon Karması’nın formasını giyerken, ikinci yarının ilk 5 dakikasında Galatasaray forması giydi ve daha sonra futbolcu arkadaşlarının alkışları arasında omuzlarda yeşil sahaya veda etti. Federasyon Karması’nın antrenörlüğünü Milli Takım Teknik Direktörü Ersun Yanal yaptı.
       
YENİ FORMA VE ÜRÜNLER TANITILDI
       Galatasaray’ın 2004-05 sezonu formaları ve yeni ürünleri, maçtan önce yapılan defile ile tanıtıldı. Defilenin ve jübile töreninin uzaması nedeniyle maçın başlaması yaklaşık 20 dakika gecikti. Bu nedenle karşılaşmanın hakemleri, defilenin kesilmesini istedi ve futbolcular forma tanıtımına katılmadı.
       
MAÇTAN NOTLAR
       - Suat’ı, jübilesine gelen yaklaşık 10 bin Galatasaray taraftarı uğurladı.
       - Ali Sami Yen Stadı ile de özlem gideren taraftarların kapalı tribüne astıkları “Öleceksek, Ali Sami Yen Stadı’nda ölelim” pankartı dikkat çekti.
       - Federasyon Karması formasıyla mücadele eden Hakan Şükür ve Hasan, sık sık kaleci Mondragon ile karşı karşıya kalırken, kendi takımlarına gol atmaya çalıştılar.
       - Maçın 17. dakikasında sahaya giren bir kedi, ilginç görüntü oluşturdu.
       - Beşiktaş’ın kadro dışı bıraktığı futbolculardan Ümit Aydın da Federasyon Karması’nda yer aldı.
       - Federasyon Karması, Galatasaray ve Beşiktaşlı futbolcularla eski Galatasaraylı Emre Belözoğlu’ndan oluştu.
       
STAT YENİLENDİ
       Ali Sami Yen Stadı, yeni çehresi ile 1 sezon aradan sonra taraftarıyla buluştu. Pırıl pırıl tribünleri ile taraftarının hizmetine giren stadın girişinde, “Yuvana Hoşgeldin Aslan” yazılı bir pankart yer aldı.
       
 
       
    MSNBC News Okan: Futbolun içinde küfür var
MSNBC News Galatasaray Suat'ı galibiyetle uğurladı: 2-1
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları