Home page

Haber Menüsü


Ata Aksu: Federasyon şeffaftır
Ata Aksu, havuz sistemini yaratanlar olarak, yarattıkları esere onu kendi lehlerine delegeler üzerinde baskı unsuru olarak kullanmaya yeltenmeyecek kadar saygıları olduğunu ifade etti.
İstanbul
AA
15 Temmuz 2004— Futbol Federasyonu Başkanvekili Ata Aksu, Birinci Süper Futbol Ligi maçlarının televizyondan naklen yayın haklarıyla ilgili ihalenin, federasyonun 22-23 Temmuz’daki olağan genel kurul toplantısından sonra yapılması düşüncesinin kulüpler açısından zarar doğurucu mahiyet kazanması düşüncesinin ağırlık kazandığını belirterek, “Bu nedenle ihalenin ivedilikle yapılması kararı alınmıştır” dedi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Futbol Federasyonu’nun Levent’teki binasında gerçekleştirilen naklen yayın ihalesi öncesi konuşan Ata Aksu, 3.5 yıllık bir aradan sonra yenilenmiş şartname ile birlikte milletin huzurunda Birinci Süper Lig maçlarının naklen yayın haklarının ihalesini yaptıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
       “Önceki ihalelerde ve her konuda olduğu gibi açıklık ve rekabet ilkeleri çerçevesinde kulüplerimiz için elde edilebilecek en yüksek devir bedeline ulaşmak temel amacımızdır. Bu maçların yayın haklarının devrine ilişkin dördünce ihaledir. Havuz sistemi ve faydaları artık herkes tarafından kabul edilmiş, bu husustaki tartışmalar sona ermiştir. Sistemin uygulandığı üç dönem boyunca Türk futboluna sağladığı gelir ve maç yayınlarına getirdiği düzen sistem için verilen emeği helal ettirmiştir.”
       İhalenin daha önce genel kurul toplantısı sonrası yapılmasının planlandığını hatırlatan Aksu, şöyle konuştu:
       “Herkes tarafından bilindiği üzere federasyonumuzun kuruluş ve görevlerine ilişkin 3813 sayılı yasada önemli değişiklikler öngören 5175 sayılı yasa 10 Haziran’da yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tasarının kanunlaşmasının beklenmesi de hiç şüphesiz hukuka ve yasama organının iradesine saygının bir şartıdır. 26-27 Haziran tarihlerinde toplanması planlanan genel kurul, Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen tedbir kararı gereği yapılamamıştır. Aynı gün toplanan yönetim kurulumuz, genel kurulun toplanabileceği en erken tarih olarak 22-23 Temmuz tarihlerini belirlemiştir. Sayın Başbakan Yardımcımız Mehmet Ali Şahin ve Kulüpler Birliği’nin hemfikir olduğu hem bekleme, hem de ihale yapma kararlarının açık ve somut gerekçelerine rağmen bazı çevrelerce yayın hakları ihalesinin tarafımızdan seçim kozu olarak kullanıldığı iddialarını üzülerek duyuyoruz. İhalenin planlanan ilk genel kurul toplantısından önce yapılmaması kararımız ile genel kurulun mahkemece verilen tedbir kararı gereği geri kalması üzerine, genel kuruldan önce yapılması kararlarımız birbirine taban tabana zıtken, genel kurul delegelerine baskı aracı olarak kullanma art niyetimiz aynı şekilde hizmet ettiği iddialarını anlamak mantıken mümkün değildir.”
       
“HAVUZ SİSTEMİNİ BASKI UNSURU OLARAK KULLANMAYIZ”
       
Ata Aksu, havuz sistemini yaratanlar olarak, yarattıkları esere onu kendi lehlerine delegeler üzerinde baskı unsuru olarak kullanmaya yeltenmeyecek kadar saygıları olduğunu ifade etti.
       Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’un havuz sisteminin var edilmesi çabalarını yürütmek için çok sıkıntılı bir dönemde göreve geldiğini belirten başkanvekili Aksu, “Ulusoy bu dönemde olağanüstü başarılı olmuştur. Sadece sisteme değil, kendimize ve delegelere olan saygımızda iddiaların altında yatan niyetin aklımızdan dahi geçmesine dahi manidir. Yine de uğrunda bunca emek verdiğimiz birşeyin bizim varlık sebebimiz olarak gösterilerek de olsa hakkının teslim edilmesini yaptıklarımıza takdirin bir göstergesi olarak kabul ediyoruz” diye konuştu.
       
“VEREMEYECEĞİMİZ HİÇBİR HESABIMIZ YOKTUR”
       Aksu, Futbol Federasyonu’nun her işleminin şeffaf olduğunu vurgulayarak, “Yaptığı görevle ilgili yönetimimizin veremeyeceği hiçbir hesabı yoktur. Buna fikren ve vicdanen hazır olduğumuz bilinmelidir” dedi.
       3813 sayılı yasanın kendilerine yüklediği görev ve yetkileri kanunlar çerçevesinde ve kanuna uygun olarak kullandıklarını kaydeden Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü:
       “Yönetimde bulunduğumuz dönemde sponsorluk gelirleri 600 bin dolardan 12 milyon dolara, bütçemiz 11 milyon dolardan 59 milyon dolara yükselmiştir. Bunun yanında sportif açıdan milli takımımız dünya 39.’luğundan dünya 3.’lüğüne yükselmiştir. O tarihten bu tarihe gelinen başarılı süreçte hiçbir katkısı olmayanların hatta zor dönemlerde bırakıp kaçanların, bugün kurumun uluslararası alanlarda saygınlığını sağlayacağını ve şeffaflığı uygulayacaklarını ifade etmelerini de kurumun saygınlığının, başarılarının ve büyüklüğünün bir göstergesi olarak görüyorum. Özerkliğin karşısında olan, ancak bunu doğrudan ifade edemeyen ve bu düşüncelerini şahıslarımıza ve kurumumuza leke sürme gayretleri içerisinde gerçekleştirmek isteyen kişi ve kuruluşlara da meydan vermeyeceğiz. Yönetim olarak kurumumuzun özerkliğini ve saygınlığını genel kurulumuz, kulüplerimiz ve hepsinden de önemlisi Türk futbolu adına korumakla yükümlü olduğumuzu biliyoruz ve bunu da en iyi şekilde yaptığımıza inanıyoruz.”
       
“BAŞARILAR ARTACAKTIR”
       Başkanvekili Aksu, Türk futboluna geçmişte yaşattıkları ve yaşatmayı alışkanlık haline getirdikleri başarıları önümüzdeki dönemde de yaşatacaklarına yürekten inandığını söyledi.
       Aksu, hizmetlerinin bundan sonra da artarak devam edeceğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
       “Milli takımların ve kulüplerimizin uluslararası alanda rekabet ve mücadele gücü, havuz gelirlerinde sağlanan gelirle paralel olarak artacak, ulusumuz futbol takımlarının başarıları ile geçmişte olduğu gibi gurur duymaya devam edecektir. Bu başarılar dolambaçlı yollarla engellenmemelidir. Geriye dönüş sözkonusu bile olmamalıdır. Başarılar artarak devam edebilsin. Kimler yönetimde olursa olsun bu katkı ve hizmetleri sunabilme imkanına sahip olsun.”
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları