Home page

Haber Menüsü


Yazara mail atmak için resmin üzerine tıklayın.
 
Hiçbirimiz sanal değiliz
 
Her kulübe, her spora aynı mesafede durup, tarafsız yayın yapmaya çalışırken, internet sitesinde yazıyor olmanın kendilerini sanal hale getirmediğinin bilincinde olan NTVMSNBC yazarlarından da ciddi destek aldık.
 
İstanbul
 
14 Mayıs 2004—  Tam 4 yıl önce, 15 Mayıs 2000 tarihinde, “Spor Hayattır” sloganını NTVMSNBC Spor sayfalarına taşımaya çalışarak ilk haberimizi yayına hazırlamıştık. Aynen eski günlerdeki gibi “güzel söz söylemek için değil, kararlı bir tarafsızlığı yakalamak ve okura inandırıcı bir ses hediye edebilmek” amacıyla çıkmıştık yola.

   
 
       
    MSNBC News 26 bin 280 saatlik bir kısa yolculuk
MSNBC News 'Respected'
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  “Spor hayattır” diyorduk; çünkü inanıyorduk ki, hayatta da, spor sahasındaki gibi iyi pozisyon alıp gol yiyebilir, kötü oynayıp gol atabilirsiniz; attığınız gol ofsayt gerekçesiyle sayılmayabilir; hatalı hakem kararları nedeniyle kaybedip, rüzgarın yardımıyla maç kazanabilir, her şeyi doğru yapıp direklere takılabilirsiniz...
       
SPOR CİDDİ İŞTİR
       
Sporun ciddi bir iş olduğunu düşünmeme karşın, -daha önce de belirttiğim gibi- NTVMSNBC’nin kuruluş aşamasında “ciddi haberlerle dolu bir site” hedefi, bana biraz ‘anlamsız’ gelmiş, “İnternette habere, hem de ciddi olanına kimin ihtiyacı var ki...” demiştim. 4 yıl sonra geldiğimiz noktada, bu ülkede de birilerinin ciddi spor okuma ihtiyacı olduğunu kabul etmek zorunda kaldım... Artık, “Demek ki bizim gibi düşünen, sporun ciddi bir iş olduğunu kabul edenler de varmış” diyorum...
       Aslında NTVMSNBC Spor Servisi olarak ‘evrensel spor basınına benzemeye çalışmak’ dışında, farklı bir yol izlemedik. Her kulübe, her spora aynı mesafede durup, tarafsız yayın yapmaya çalıştık... Amaçlarımızdan biri de belli bir istikrarı yakalamaktı tabii ki...
       Çünkü spor hayattır, diyoruz; çünkü hayatta da sadece tek bir karşılaşmayı kazanmak için değil, şampiyon olmak, şampiyon olduktan sonra bir kez, bir kez, bir kez daha şampiyon olmak için mücadele edersiniz. Çünkü biliyoruz ki, ilk yıl kazandığınız başarı, ikinci, üçüncü ya da dördüncü yılda da başarılı olacağınız anlamına gelmiyor.
       
SPOR YAZARI OLMAK
       
Her kulübe, her spora aynı mesafede durup, tarafsız yayın yapmaya çalışırken, NTVMSNBC yazarlarından da ciddi destek aldık.
       İnternet sitesinde yazıyor olmanın kendilerini sanal hale getirmediğinin bilincinde olarak, yazılı basında çıkan örneklerin pek çoğundan daha iyisinin altına imza atmak gibi bir misyon edinen NTVMSNBC yazarları, spor yazarlarının nasıl olması gerektiğinin tartışıldığı şu günlerde, polemikten uzak yazıların da okunabileceğini kanıtladılar.
       Tabii NTVMSNBC okurlarının da kanıtladığı bir şey vardı: TV ekranlarında boy göstermiyor bile olsalar, bazı kişilerin yazdığı yazılar okunmaya değer...
       
HİÇBİRİSİ SANAL DEĞİL
       Yazdığı yazılarla sanal olmadıklarını kanıtlayan yazarların yanı sıra, 4 yılda 270 binin üzerinde haber yapılan bir internet sitesinin spor servisinin tüm yükünü omuzlayan kişiler de vardı tabii ki... Genç ama deneyimli Mehmet Ertaş ve Ali Er‘in spor bölümünde çıkan her haberin altında imzaları olmasa bile, her haberde emekleri bulunan iki kişi olduğunu belirterek, yazarlarımızın bazılarının kısa özgeçmişine geçelim:
       Ali Erim: Önce Bursa Erkek Lisesi’nden, daha sonra İstanbul Üniversitesi, Radyo TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Askerlik görevini yaptıktan sonra ‘ofis boy’ olarak kendi matbaasında çalışmaya başladıktan sonra, iki yılda tam bir başarı öyküsü gerçekleştirerek yönetim kademesine yükseldi. 1997 yılında Desporto Dergisi’yle yazı yazmanın çok zevkli bir iş olduğunu farketti, halen yazıyor...
       Bülent Akyıldız: 1967, İstanbul doğumlu ve bekar. İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunu. Telekomünikasyon, enerji ve otomotiv sektörlerinde; çeşitli ulusal ve uluslararası firmalarda farklı pozisyonlarda çalıştı. Halen uluslararası bir firmada proje ve satış yöneticisi olarak çalışıyor.
       Cent Öztunalı: 1971, İstanbul doğumlu. Marmara Üniversitesi, Ekonomi mezunu ve 1994 yılından bu yana hayatını yazarak kazanıyor. Önceleri televizyon kanalları için küçük skeçler, ardından müzik dergilerine caz yazıları ve 1997 yılından bu yana da reklam yazarlığı yapıyor. Halen Link/McCann-Erickson’da reklam yazarlığı yapan Öztunalı, evil ve 3 yaşında bir kızı var.
       Cüneyt Soydaş: 1971, Ankara doğumlu olan Soydaş, 1.5 yaşında İstanbul’a transfer oldu. Robert Kolej’den mezun olduktan sonra, üniversite için ABD’ye gitti; kendi deyimiyle “İowa Üniversitesi’nden ekonomi ve işletme çift diploması ile mezun olurken, Chicago’ya yakınlığı nedeniyle Michael Jordan ve NBA sevdasına tutuldu”. Önce Garanti Bankası, daha sonra BNP Ak Dresdner ile devam eden bankacılık kariyeri, son bir yılda BNP Ak Dresdner Leasing ile finansal kiralama dünyasına kaydı. Evli, futbol ve NBA fanatiği...
       Hakan Dilek: 1962, Samsun doğumlu. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Resim Eğitimi Heykel Bölümü’nden mezun olan Dilek, 1978-1991 yıllarında Samsunspor, Ankarademirspor, Zeytinburnuspor, Çarşambaspor, Ünyespor, Bafraspor, Gaziosmanpaşaspor, Silivrispor kulüplerinde profesyonel futbol oynadı. 1996-2004 yıllarında 8 kişisel, 2 karma resim sergisi açtı; NTV’de yayınlanan Kartalın Yüzyılı adlı belgeseli hazırladı.
       Mahallenin En Şık Abileri, İşte Böyle Bir Şey, O Gol Kaçmazdı, Maçı Kaybettik Ama Zemin Futbol Oynamaya Müsait Değildi adlı dört kitabı var. Kendi deyimiyle ‘elinin kalem tuttuğunu anladığından beri yazıyor-çiziyor; çeşitli gazetelerde, dergilerde spor yazıları yazdı, halen yazıyor’.
       Hakan Kulaçoğlu: Kendi deyimiyle “Hekim, futbol yazarı”. 1963’te Trabzon’da doğan Kulaçoğlu, 1986’da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi; 1991’de Genel Cerrahi Uzmanı, 2000’de doçent oldu. 1995 yılında başladığı spor yazarlığına çeşitli gazete ve dergilerde devam etti. Trabzonspor yazılarını, Fotomaç ve Fanatik’teki köşelerinin başlığı olan Ameliyat Masası adıyla kitaplaştırdı. Kulaçoğlu’nun son kitabı ise bir Trabzonspor derlemesi olan “Fırtına, Efsane, İhtilal, Trabzonspor” ismini taşıyor.
       Hakan Yaman:
Tarsus Amerikan Lisesi sonrası Boğaziçi Üniversitesi’nde Ekonomi öğrenimi gördü. İş hayatına yiyecek-içecek ve otelcilik ile başladı. Daha sonra müşteri ilişkileri ve memnuniyeti, satış, pazar araştırmaları ve dağıtım ağı konularında çalıştı. Çeşitli internet sitelerinde ve dergilerde ekonomi, satış, pazarlama ve spor yazıları yazdı. Ahmet Şerif İzgören’le kaleme aldığı “Eyvah, İş Görüşmesi” isimli bir kitabı var.
       Kaan Tunçbilek: 1973, Adapazarı doğumlu. 7 yaşında geldiği İstanbul’da, kendi deyimiyle “24 yılı aynı mahallede, aynı komşularla bayramlaşarak, aynı arkadaşlarla oynayarak, hatta aynı berbere giderek geçirdi”. İTÜ Endüstri Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra, kısa bir sure Akmerkez’de, uzun bir süre Garanti Bankası’nda çalıştı; 2002 yılından sonra ise Siemens’te Endüstriyel Hizmetler ve Çözümler Bölümü’nde yaşamına devam ediyor. Tunçbilek’in bazı kitap çevirileri de bulunuyor.
       Kerem Dalbudak: 1970, Ankara doğumlu. Orta ve lise öğrenimini TED Ankara Koleji’nde tamamladı. ODTÜ Elektronik Mühendisliği bölümünde mezun olduktan sonra, UMASS/Boston’da İşletme Yüksek lisansını tamamladı. 1995’den beri çeşitli aracı kurumlarda değişik pozisyonlarda görev aldı. 2001 yılı Ağustos ayından beri Yatırım Fonları Müdürü olarak çalışıyor. Kendi deyimiyle, “evli ve hiç çocuklu”.
       Mehmet Mete Altıntaş: 1973’te Eskişehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini sırasıyla Eskişehir ve Kütahya’da tamamladıktan sonra, İzmir Atatürk Lisesi’ne devam etti. Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden, lisans, master ve doktora dereceleri alarak 2001 yılında mezun oldu. Sporun her branşına ilgi duyan Altıntaş, ağırlıklı olarak dış kaynaklı spor yazıları yazıyor. Evli olan Altıntaş, halen Colorado Üniversitesi’nde bilimsel araştırmalarına devam ediyor.
       Nurullah Bakır: 1977, Ankara doğumlu olan Bakır, ilkokul, ortaokul ve liseyi TED Ankara Koleji’nde, üniversiteyi ise Erciyes Üniversitesi İBF İktisat bölümünde tamamladı. 1999 yılından bu yana bankacılık sektöründe çalışıyor. 3 yıldır evli olan Bakır’ın, kendi deyimiyle, futbolla ilişkisi çocuk yaşlarda bir “Galatasaray sevdalısı” olarak başlamış, yıllar geçtikçe İyi Galatasaraylı bir futbol sevdalısı olmuş”. NTVMSNBC okur-yazar köşesinde başladığı yazılarını, 1.5 yıldır hız kesmeden sürdürüyor.
       Şevket Furkan Erbay: Samsun doğumlu; yazılarından da anlaşılacağı gibi sporla ilişkisi bir futbol maçı sonrası değil, 1996 Atlanta Olimpiyatları ile başladı. Kendi deyimiyle “futbolla tek ilgisi Real Madrid” olan Erbay, 14-18 yaşları arasında tamamı elle yazılmış tam 162 sayı spor dergisi çıkardı. 4 farklı internet sitesinde editörlük yapan, Eurosport Türkiye’de yaklaşık 1.5 yıl tenis maçları anlatan, şu anda bir tenis programının haber editörlüğünü üstlenen Erbay, bayan tenisinin tarihi üzerine de bir kitap yazıyor.
       Tayfun Öneş: 1963 yılında İstanbul’da doğan Öneş, Robert Kolej ve ODTÜ Ekonomi’den mezun oldu. Evli iki çocuk babası olan Öneş, yabancı ortaklı bir Sabancı şirketinde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor. Superonline’da, Radikal Futbol Eki’nde, zaman zaman Futbol Plus Dergisi’nde yazan Öneş, NTVMSNBC’nin en eski yazarlarından…
       Tolga Şansal:
1974 İzmir doğumlu olan Şansal, Kalamış Koleji, Ortadoğu Lisesi ve Yapı Meslek, Yapı Ressamlığı ile tamamladığı orta öğretimini, Mimar Sinan Üniversitesi, Mimarlık Bölümü ile devam ettirdi. Voleybol, atletizm, kayak, dağcılık ve triatlon gibi sporlarla lisanslı olarak ilgilenen Şansal, 1996 yılından bu yana İK sektörünün önde gelen şirketlerinde çalıştı; yaklaşık bir yıldır Performans Organizasyon’da mimar olarak motorsporları kompleksleri tasarlayıp, uyguluyor.
       Tuğrul Akşar: 1962, Niğde doğumlu. Kendi deyimiyle, ‘bir zamanlar rüyalarının okulu olan’ Ankara Siyasal’dan 1987 yılında mezun oldu. Akademisyen olmak istedi, yine Ankara Siyasal’da yüksek lisansını tamamladı. Tam doktoraya başlayacaktı ki, kader onu hiç de planlamadığı bir şekilde finans sektörüne savurdu. Evli ve iki kızı var. 1989’dan beri ülkemizin büyük bankalarından birisinde bankacılık yapıyor. Ona göre de futbol asla sadece futbol değildir.
       Utku Erişik: Kendi deyimiyle “Hiroşima’ya atom bombasının atılmasının üstünden tam 34 yıl geçmişti ki, çekik gözlü kardeşlerinin ‘utku’su olarak, 6 Ağustos 1979’da yaşam denen mutluluğa gözlerimi açtı”. Ankara Fen Lisesi’nden mezun olduktan sonra, ikinci sınıfın finallerine hazırlandığı bir gece, İstanbul Tıp Fakültesi’ni ‘yazmak’ uğruna yarıda bıraktı, ilk kitabını hemen ertesi gün yazmaya başladı. Halen Çınar Yayınları’nın yayın editörlüğünü yapan Erişik, NTVMSNBC’deki yazılarımdan derlenen üçüncü kitabını hazırlıyor. Kitaplarını çocukları olarak gören Erişik kendi deyimiyle ”(Sonsuza dek) bekâr ve (şimdilik) iki çocuk babası”...
       Verbal Kint: Yazılarına Oto Haber dergisinde başlayan Verbal Kint, bir yıl kadar devam eden bu süreçten sonra NTVMSNBC’nin zaman, boyut ve düşünce kısıtlamaları olmayan evreninde gerçek kimliğini buldu. Kendi deyimiyle 2001 yılında Motorsporları dünyasının sanal ortamında hayata geldi. Adının neden Verbal Kint olduğunu kimse anlayamadı. Sanılanın aksine sinema oyuncusu değildi, hatta sanal olarak doğduğu için hiçbir zaman fiziksel bir varlığı da olmadı. Verbal Kint sadece bir düşünce yumağıydı.” Kendi deyimiyle “Verbal Kint tarafsız olmayı ilke edinmiş, ama tarafsız olmak uğruna da “fikirsiz” kalmama prensibini benimsemiş bir motorsporları gözlemcisi.”
       Yıldıray Şahinler: 1990’da İ.Ü Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu, 1986 yılından bu yana İ.Büyükşehir Tiyatroları oyuncusu. Son beş yılda Tiyatro SiyahBeyaz, Krek Tiyatro Topluluğu ve TiyatroKare’de konuk oyuncu olarak rol alan Şahinler, 2003-2004 sezonunda Salı Ziyaretleri oyunuyla Afife Jale “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu”, Sadri Alışık “En İyi Erkek Oyuncu” ödüllerini kazandı. Şahinler’in Gemide isimli oyunla Ç.A.S.O.D.; İlk Gençliğim, akserliğim isimli oyunla Avni Dilligil; Çıkmaz Sokak Çocukları isimli oyunla Ankara Sanat Kurumu ile Lions Club ödülleri de bulunuyor. Yıldıray Şahinler tiyatro performansının yanı sıra sinema ve TV’de projelerinde de rol aldı.
       
4 YIL, DİLE KOLAY...
       
NTVMSNBC, tam 4 yıl önce, 15 Mayıs 2000’de yayın hayatına adım attı. “Matematik, her zaman matematiktir” diyerek, geçen yıl yaptığımız hesabı bir kez daha gözden geçirelim isterseniz... 24 saat güncellenen bir site için 4 yıl, 1460 gün ya da 35.040 saat ya da 270.000’in üzerinde haber anlamına geliyor. Spor servisi olarak tüm site çalışanlarının çabasına katkıda bulunmak ve çemberin tamamlanmasını sağlamaktan fazlasıyla memnunuz.
       4 yıldır yıldönümlerinde yinelediğimiz bir (birkaç) cümle var:
       “Spor Servisi olarak, genelde böyle bir girişin ardından yazılan, “Amacımız okurumuzla büyümek” cümlesini biraz değiştirmeyi uygun bulduk.
       Bizim amacımız sporu her yönüyle okumayı seven, spor kültürü olan, farklı bir okura, farklı tatlar sunabilmek. Güzel söz söylemek için değil, kararlı bir tarafsızlığı yakalamak ve okura inandırıcı bir ses hediye etmek için çabaladık, çabamız bu yönde sürecek.”
       Unutmayın.
       Spor hayattır...
       Ve biz hayatı ciddiye almaya devam edeceğiz...
       Nice mutlu yıllara...
       
 
       
    MSNBC News e. murat yığcı'nın tüm yazıları - 4
MSNBC News e. murat yığcı'nın tüm yazıları - 3
MSNBC News e. murat yığcı'nın tüm yazıları - 2
MSNBC News e. murat yığcı'nın tüm yazıları
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları