Home page
Haber Menüsü


 
Mumcu’dan Eurovision resepsiyonu
Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Eurovision katılımcıları için Çırağan Sarayı’nda verdiği resepsiyonda, 49.Eurovision Şarkı Yarışması’nın Türkiye’de yapılmasının, olağanüstü bir tanıtım fırsatı olduğunu söyledi.
İstanbul
AA
 
    10 Mayıs 2004 —  Bakan Mumcu, yarışmaya evsahipliği yapmanın kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu ve büyük bir heyecan içinde bulunduklarını kaydetti.  

   
 
       
    MSNBC News Belçikalı şarkıcıya graffitili uçak!
MSNBC News Yarışmacılar İstanbul turu attı
MSNBC News Eurovision ekipleri tekne turu yaptı
MSNBC News G.Kıbrıs R.K. temsilcisi: Politika için gelmedim
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       Eurovision’un yıllar içinde en önemli uluslararası kültür olaylarından biri olduğuna işaret eden Mumcu, müziğin; insanları farklı ırklarına, milliyetlerine ve dillerine rağmen duygu yoluyla bir araya getiren en güçlü bağ olduğunu belirtti.
       Mumcu, yarışmanın senelerce sadık bir katılımcısı ve destekçisi olan Türkiye’nin bu özel fırsata sahip olmak için yıllardır sabırla beklediğini kaydederek, bu olayın gerçekleşmesini sağlayan Sertab Erener, Demir Demirkan ve tüm ekibine şükranlarını sunduğunu ifade etti.


        Yarışmacıların dünya imparatorluklarına başkent olmuş bir şehirde bulunduklarını ve bu şehrin geniş tarih ve kültürel yelpazesiyle ev sahipliği açısından çok büyük bir tecrübeye sahip olduğunu anlatan Mumcu, bütün yarışmacıların bu fırsatı iyi değerlendirmesini, kentin tadını çıkarmalarını ve çok iyi zaman geçirmelerini diledi.
       Bu arada, resepsiyonda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Mumcu, organizasyonla ilgili şu ana kadar memnuniyetsizliğini ifade eden hiç kimse duymadığını ve olacağını da zannetmediğini belirterek, “Biz ufak tefek hatalar yapsak da bu muhteşem şehir, bütün o hataları örter” dedi.
       
‘OLAĞANÜSTÜ BİR FIRSAT’
       Bir başka soruyu yanıtlarken Eurovision Şarkı Yarışması’nın Türkiye’nin tanıtılması için olağanüstü bir fırsat olduğuna dikkat çeken Mumcu, Türkiye’nin şansını nasıl gördüğüne ilişkin bir soru üzerine de “Ben o kısmıyla pek ilgili değilim. Bu bir sanat olayı. Mutlaka bir birinci olacak. Dilerim bizim çocuklarımız birinci olsunlar, ama olmasalar da canları sağolsun” diye konuştu.
       Mumcu, Athena’nın şarkısını dinleyip dinlemediğine ilişkin soruya karşılık da “O muydu bilmiyorum, bir İngilizce şarkı dinledim, ama finalde okuyacakları şarkı mı bilmiyorum” yanıtını verdi.


        TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz de konuşmasına, “Aynı gökkubbe altına, İstanbul’a hoşgeldiniz” diye başladı. Bu şehirde dostlukların, tarihin ve doğanın yoğun olarak yaşadığını ifade eden Demiröz, “Bu organizasyon aynı zamanda kardeşliğin, dostluğun, barışın bir simgesi olacaktır” dedi.
       EBU Referans Grubu Başkanı Svante Stockselius ise bu yılki yarışmanın şu ana kadar olanlardan çok daha güzel geçtiğini belirterek, “Bu olayın İstanbul’dan daha iyi bir yerde olacağını düşünemiyorum. Bu şehir iki kıtanın birleşmesini sembolize ediyor” diye konuştu.
       Stockselius, konuşmasını Türkçe “İstanbul’a hoşgeldiniz” diye tamamladı.
       Resepsiyonda daha sonra, Letonya Devlet Televizyonu’ndan Iveta Lepesko, “Bu sahne Sertab Erener ve ekibi için altın değerinde oldu” diyerek, Şenol Demiröz’e özel Riga camından yapılmış sembolik bir sahne maketi hediye etti. Demiröz de “Tekrar birinciliği istiyoruz, bekliyoruz” dedi.


        Letonya adına yarışmaya katılan Fomins Kleins grubu nakaratlarını Türkçe okudukları şarkılarını seslendirdikleri resepsiyonda, Atina Belediye Başkanı Dora Bakoyannis de ülkesinin ekibine destek verdi. Bakoyannis, “Müziğini çok beğeniyoruz, ona çok destek veriyoruz birinci olmasını umut ediyoruz” dedi.
       Sertab Erener de bugüne kadar 2 ya da 3 yıl üst üste birinci olan ülke sayısının çok az olduğunu belirterek, “O nedenle bu yıl şansımız az” dedi.
       Bunu istatistiklere bakarak söylediğini kaydeden Erener, yine de Türkiye’nin bir ilki gerçekleştirmesinin mümkün olduğunu ve Athena’ya güvendiğini ifade etti.
       Erener ayrıca, elemelerine katıldığı Belçika ve İspanya’yı çok beğendiğini, Alman şarkıcının da çok başarılı olduğunu söyledi.
       Resepsiyona, aralarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Bengi ile Haluk Ulusoy, Ayşegül Aldinç, Reyhan Karaca ve Erol Büyükburç gibi ünlü isimlerin de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları