Home page
Haber Menüsü


Tofaş, yeni modelde Fiat’ı bekliyor
Koç Holding CEO’su Özaydınlı, Tofaş’ın yeni model üretimi için İtalyan ortak Fiat’tan gelecek kararı beklediklerini söyledi. Koç Holding Başkanı Mustafa Koç da, üretim miktarının 35 milyona çıkması için 35 yıl beklenmesi gerekmeyeceğini kaydetti.
İstanbul
AA
13 Nisan 2004— Koç Holding CEO’su Bülend Özaydınlı, yeni modellerin Tofaş’ta üretimi konusunda ortakları nezdinde yürütülen hazırlık çalışmalarının yakın bir tarihte karara bağlanacağını belirterek, “Umut ederiz ki bu karar Tofaş’ın arzuladığı bir karar olacaktır” dedi. Koç Holding Başkanı Mustafa Koç da, 4 milyonuncu aracın üretimi için 35 yıl beklenmeyeceğini kaydetti.

   
 
       
   
MSNBC News Otomotiv üretimi rekora gitti
MSNBC News Taşıt ihracatında rota AB'ye döndü
MSNBC News Aybar, otomotive temkinli bakıyor
MSNBC News Otomotivde rekorlar moral yükseltti
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bülend Özaydınlı, Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş’nin 36. olağan Genel Kurulu’nda hissedarların sorularını yanıtladı. Özaydınlı, şirketin son devreye aldığı Doblo üretiminde hem kalite hem de fiyat yapısı itibariyle kendini Avrupa piyasalarında kabul ettirmiş bir model olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
       “Fabrikamızın kapasitesinin durumu göz önünde tutulduğunda yeni, benzer modellerin önümüzdeki dönemde Tofaş’ta üretilebilmesi için her türlü zemin hazırdır. Bu yeni modellerin hazırlık çalışmaları, ortağımız nezdinde yürütülüyor. Ancak bunların üretime geçip geçmeyeceği konusu ve hangi tarihte geçeceği konusu, umut ediyoruz ki yakın bir tarihte açıklığa kavuşmuş olacaktır. Zemin olumlu bir zemindir. Ortağımızın da bu yönde çok ciddi çalışmaları vardır. Bu çalışmalar yakın bir tarihte karara bağlanacaktır. Umut ederiz ki bu karar Tofaş’ın arzuladığı bir karar olacaktır.”
       Bir hissedarın, “Kar marjlarında ne zaman bir düzelme görebileceğiz?” şeklindeki sorusu üzerine Bülend Özaydınlı, şunları kaydetti:
       “Kapasite kullanım oranımızı yukarıya çektiğimiz oranda görülecektir. Benzer otomotiv şirketlerinde de benzer sonuçlar görülmüştür. TOFAŞ, özlediğiniz anlamda fevkalade olumlu sonuçlara kavuşacaktır. Mesele, kapasite kullanım oranının daha yukarılara çekilmesidir.”
       TOFAŞ Dış İlişkiler Grup Direktörü Nezih Olcay da, bir hissedarın TOFAŞ’ın ne zaman kar dağıtabileceği sorusu üzerine, 2004 yılının karından dağıtılmaya müsait bir oran kalacağını söyledi.
       
KOÇ: 35 YIL BEKLENMEYECEK
       Koç Holding Başkanı Mustafa Koç da, Tofaş’ın Genel Kurulu’nda sunulan faaliyet raporunda yer alan mesajında, ihracatta 2003’de 82 bin 614 adet araç satışı gerçekleştirdiklerini ve 681.7 milyon Euro’luk ihracat ile Türkiye ekonomisine önemli bir katkı sağladıklarını belirtti. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:
       “1969’da yılda 20 bin otomobil üretmek üzere kurulan Tofaş, geçen yıl 2 milyonuncu aracını üretti. Bugün yıllık üretim kapasitemiz 250 bine ulaştı. Eminim ki 4 milyonuncu aracımızın üretimi için, bir 30-35 yıl daha beklememiz artık gerekmiyor. Önümüzdeki 4 yıl içinde 4 milyonuncu arabamızın üretim bandına girişini kutlamak üzere buluşacağımızı düşünüyorum.”
       
‘HÜKÜMET ALNININ AKIYLA ÇIKTI’
       Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’un Türk hükümetinin İsviçre’de tamamlanan Kıbrıs görüşmelerinden alnının akı ile çıktığını belirtmesinden sonra, Mustafa Koç da, Türkiye’nin Kıbrıs’ta çözüm için bugüne kadar sergilediği iyi niyet ve siyasi kararlılığın, ada halkının kararları ne olursa olsun, Türkiye’nin önündeki çok önemli açık ve gizli engelleri ortadan kaldıracak nitelikte olduğunu belirtti.
       Mustafa Koç, mesajında , bu yıl Türkiye’nin geleceğine damgasını vuracak gelişmenin Aralık ayında Lahey’de gerçekleştirelcek Avrupa Birliği (AB) zirvesi olduğuna dikkat çekti.
       
6.3 TRİLYON NET KAR
       Genel Kurul’a sunulan bilançoya göre, şirketin 2003 yılı toplam kısa vadeli borçları 608.6 trilyon lira, uzun vadeli borçları ise 258.5 trilyon lira dolayında bulunuyor. TOFAŞ’ın bilançodaki brüt karı 193.4 trilyon lira, net karı ise 6 trilyon 336 milyar lira olarak gerçekleşti.
        Genel Kurul’da, yıl içinde Yönetim Kurulu’ndan ayrılan Maurizio Magnabosco, Aydın Çubukcu ve Jan Nahum’un yerine Ezio Barra, Selçuk Gezdur ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na Gianni Coda’nın atanması oybirliğiyle kabul edildi. 2003 yılı faaliyetleri sonucunda 6 trilyon 336 milyar lira olarak kesinleşen konsolide karın, önceki dönemden kalan geçmiş yıl zararlarına mahsup edilmesine karar verildi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları