Home page

Haber Menüsü


Beşiktaş’ta Tayfur şoku
Beşiktaş’ın Gençlerbirliği ile yaptığı maçta sağ dizinden sakatlanan kaptan Tayfur Havutçu’nun, sezonu kapattığı açıklandı.
İstanbul
AA
12 Nisan 2004— Kulüp doktoru Ayhan Optur, İstanbul Memorial Hastanesi’nde çekilen MR sonucu, Tayfur’un ön çapraz bağlarında yırtık tespit ettiklerini belirterek, “Tayfur bu sezon forma giyemeyecek. Akut dönem tedavisi tamamlandıktan sonra ameliyat olup olmayacağına karar vereceğiz. Tayfur kalan maçlarda bizimle olamayacak” dedi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Ronaldo’nun sakatlığının düzeldiğini ve Konyaspor deplasman maçında forma giyebileceğini kaydeden Optur, dünkü maç sonrası sakatlığı nükseden Sergen’in durumunun ise yarın netlik kazanacağını söyledi. Sergen’in, maç sonrası ağrılarının arttığını anlatan Optur, “Sergen’i yarın bir kez daha kontrolden geçireceğiz. Durumu ondan sonra belli olur” diye konuştu.
       Bu arada, günü dinlenerek geçiren Beşiktaş, Konyaspor maçı hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla başlayacak.
       
SAVUNMA ‘SOS’ VERİYOR
       Beşiktaş, geçen sezonun en az gol yiyen takımı olmasına karşın bu sezon özellikle son maçlarda kalesinde gol görmeden maçlarını tamamlayamıyor.
       Siyah-beyazlılar, oynadıkları son 7 lig maçında da gol yerken, bu karşılaşmalarda kalesinde toplam 15 gol görerek sevenlerini üzdü.
       Ligin ikinci yarısına kötü bir başlangıç yapan ve aldığı başarısız sonuçlarla 8 puan farkla önde götürdüğü liderliği kaybeden “Kara Kartallar”, ikinci yarıdaki 12 maçta toplam 21 gol yedi. Beşiktaş’ın, ligin ikinci yarısındaki kalesinde gördüğü gol ortalaması 1.75 olarak gerçekleşti.
       
MAÇ BAŞINA 1.24 GOL
       Kalede Cordoba ile Ronaldo, Zago, Ahmet Yıldırım ya da Emre’den oluşan savunma hattıyla rakiplerine gol şansı tanımayan Beşiktaş, son maçlarda bu kimliğini yitirdi.
       Ligin ilk yarısında 15 golle en az gol yiyen takım unvanını elinde bulunduran siyah-beyazlılar, ikinci yarıda yedikleri 21 golle kalelerinde toplam 36 gol görüp, maç başına 1.24 gol yeme oranıyla başarısız bir grafik çizdi.
       
CORDOBA TEPKİ ALIYOR
       Beşiktaş’ın kalesini geçen sezon korumaya başlayan Oscar Cordoba, performansıyla siyah-beyazlı takımın lig şampiyonluğunda büyük katkı yapmıştı.
       Beşiktaş, geçen sezon Cordoba ve Göksel’in görev yaptığı ligde 34 maçta kalesinde toplam 21 gol görmüştü. Bu sezon ise geride kalan 29 maçta Cordoba ve Ramazan 36 golü kalesinde gördü.
       Kolombiyalı kaleci bu sezon ise geçen sezonki istikrarından özellikle son maçlarda oldukça uzak görünüyor. Deneyimli kaleci bu sezon bazı maçlardaki hatalarıyla başta teknik direktör Mircea Lucescu olmak üzere, siyah-beyazlı camiadan tepki almaya başladı.
       Ligin ilk yarısında Trabzon deplasmanında Akçaabat Sebatspor ile yapılan maçta ayağında topu dolaştırarak inanılmaz bir golü kalesinde gören Cordoba, Samsunspor ile yapılan olaylı maçta kalesinde 4 gol gördükten sonra moralinin bozulduğu gerekçesiyle oyundan alındı.
       Galatasaray karşılaşmasında Beşiktaş’ın yediği golde hatalı çıkış yapan ve topu uzaklaştıramayan Cordoba, son olarak da Pazar günü yediği 2 golde de büyük hatalar yaparak yine kenar yönetiminden tepki aldı.
       
BEŞİKTAŞ SAVUNMASI “REKORA” GİDİYOR!
       Beşiktaş savunması, bu sezon yediği gollerle yeni bir rekora doğru koşuyor. Siyah-beyazlılar, ligin bitimine 5 hafta kala maç başına yedikleri 1.24 gol oranıyla tarihlerinin en çok gol yedikleri 3. sezonunu yaşıyor.
       Daha önce 2000-01 sezonunda 34 maçta 48 gol yiyip, maç başına 1.41’lik gol yeme oranı tutturan ve yedikleri gol yönünden tarihinin en kötü sezonunu geçiren Beşiktaş, 1995-96 sezonunda da 34 maçta 46 gol yiyerek maç başına 1.35 ortalama tutturmuş ve en kötü 2. sezonunu yaşamıştı.
       Bu sezon henüz 29. haftada maç başına 1.24 gol yeme oranı tutturan Beşiktaş, böylece lig tarihinde en kötü 3. sezonu yaşamış oldu.
       
YENİ GENEL SEKRETER CEM BİLGE
       Beşiktaş Kulübü’nde, Beşiktaş Belediye Başkanlığı’na seçilen İsmail Ünal’ın genel sekreterlik görevinden istifasıyla, bu göreve basketbol komitesi başkanı Cem Bilge getirildi.
       Beşiktaş Kulübü’nden yapılan açıklamada, yönetim kurulu toplantısında, İsmail Ünal’dan boşalan görevin Cem Bilge tarafından yürütülmesi kararı alındığı belirtildi. Bilge’nin, basketbol komitesi başkanlığı görevine de devam edeceği bildirildi.
       
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları