Home page

Haber Menüsü


Ligde kalmak için son 90 dakika
Akçaabat Sebatspor, Çaykur Rizespor, İstanbulspor ve Bursaspor ligde kalmak için son maçlarını kazanmaya çalışacak.
Ali Er - Mehmet Ertaş
NTV-MSNBC
15 Mayıs 2004— Süper Lig’de bitime 90 dakika kala şampiyonluk yarışı sonuçlandı ama ligden düşmeme mücadelesi nefesleri kesiyor. Akçaabat Sebatspor, Çaykur Rizespor, İstanbulspor ve Bursaspor, ligde kalabilmek için son maçlarından mutlak 3 puan çıkarmak zorundalar.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Süper Lig’de kalma mücadelesi son 90 dakikaya taşındı.
       Bu yıl Süper Lig’e ilk veda eden takım Adanaspor olurken, geçtiğimiz haftalarda düşmesi kesinleşen 2. takım da Elazığspor olmuştu.
       Süper Lig’e çıkmayı garantileyen Sakaryaspor, Kayseri Erciyesspor ve Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’un yerine, İkinci Lig A Kategorisi’ne düşecek 3. takım ise, bugün yapılacak maçlardan sonra belli olacak.
Futbol Pazarı / Futbol Panaroma

       
Maç programı
       17.00 Bursaspor-Samsunspor
       Stat: Bursa Atatürk
       Hakem: İsmet Arzuman
       Yayın: Digitürk Kanal 776
       
       17.00
Çaykur Rizespor-Beşiktaş
       Stat: Rize Atatürk
       Hakem: Mustafa Çulcu
       Yayın: Digitürk Kanal 777
       
       17.00
Konyaspor-İstanbulspor
       Stat: Konya Atatürk
       Hakem: Zafer Önder İpek
       Yayın: Digitürk Kanal 775
       
       17.00
Akçaabat Sebatspor-Ankaragücü
       Stat: Akçaabat Fatih
       Hakem: Serdar Tatlı
       Yayın: Digitürk Kanal 774
       
       
3. TAKIM KİM OLACAK?
       37 puanlı Bursaspor, 38 puanlı İstanbulspor ile 39 puanlı Çaykur Rizespor ve Akçaabat Sebatspor ile arasında büyük bir “düşmeme” mücadelesi yaşanıyor.
       
       Bursaspor
       Birinci Süper Lig’e yükseldiğinden bu yana Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor’dan sonra bir alt kümeye düşmeyen Bursaspor, yakaladığı galibiyet serisini geçen hafta da sürdürdü ve ligin dişli ekiplerinden Diyarbakırspor’u deplasmanda 3-0 yendi. 37 puanlı Bursaspor son maçını cezası nedeniyle Sakarya’da Samsunspor ile oynayacak.
Bursaspor kazanıp bekleyecek

       İstanbulspor
       38 puanlı
İstanbulspor geçen haftayı Türkiye Kupası finalisti Gençlerbirliği’ni 3-0 yenerek 3 puanla kapadı. Gaziantepspor ve Galatasaray maçlarından sadece 1 puan çıkartabilen İstanbulspor, Gençlerbirliği maçındaki çıkışını son maçı olan Konyaspor deplasmanında da sürdürmeye çalışacak.
İstanbulspor’un kader maçı

       Çaykur Rizespor
       39 puanlı
Çaykur Rizespor, ligde kalma mücadelesini kendi sahasında Beşiktaş ile yapacağı maçla sürdürecek. Düşme hattındaki takımlara yenilerek bir anda tehlikeli konuma düşen Çaykur Rizespor, geçen hafta Samsunspor’dan 90+2’de yediği golle önemli bir avantajı da kaybetmiş oldu.
Çaykur Rize Beşiktaş’ı ağırlıyor

       Akçaabat Sebatspor
       39 puanlı Akçaabat Sebatspor ise geçen hafta Beşiktaş karşısında aldığı 2-0’lık galibiyetin aynısını kendi sahasında yapacağı Ankaragücü maçıyla devam ettirmeye çalışacak.
Akçaabat Sebatspor 3 puan arıyor

       
YA İKİLİ AVERAJ?
       Ligde kalma mücadelesi veren takımlar arasında ikili averajlarda da ilginç sonuçlar bulunuyor. Her iki takım da rakiplerini deplasmanda 3-1’lik skorla yenmeyi başardığı için Akçaabat Sebatspor ve İstanbulspor arasında ikili averajda eşitlik var. Puan eşitliği durumunda lig fikstüründeki averaj dikkate alınacak.
       İstanbulspor ile Bursaspor’un ikili averajında ise ilk yarıdaki maçı 3-0 kazanan, ikinci yarıda ise rakibiyle 1-1 berabere kalan İstanbulspor’un üstünlüğü var.
       Bursaspor’un ise Akçaabat Sebatspor’a ikili averaj üstünlüğü bulunuyor. Bursaspor ilk yarıdaki maçı 1-1’lik skorla tamamladıktan sonra geçtiğimiz haftalarda rakibini Trabzon’da 1-0 yenerek büyük avantaj yakalamıştı.
       Çaykur Rizespor ise her 3 takıma karşı da ikili averajda avantaj sağlamayı başaramadı. İlk maçta 1-0 yenildiği Bursaspor’a geçen hafta 4-2 yenilen Çaykur Rizespor, Akçaabat Sebatspor’a her iki maçta da 1-0 yenilirken, ilk maçta 3-0 yenildiği İstanbulspor’u ikinci maçta ancak 1-0 yenebilmişti.
       
       
       
    MSNBC News Şampiyon kupasına kavuştu
MSNBC News Şampiyondan buruk veda: 2-4
MSNBC News Kadıköy'de şampiyonluk coşkusu
MSNBC News Devler Ligi'ndeki muhtemel rakipler
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları