Home page
Haber Menüsü


Zodyak haritası

 
Yıldız haritası (horoskop) nedir?
Yıldız haritası (horoskop), doğum günü, ay, yıl, saat ve doğum yerine göre çıkartılmış bir haritadır. Burcunuz ne olursa olsun kişisel yıldız haritanız sizi diğerlerinden ayırır
     Bir kardiyolog için, hastanın elektrokardiyografisine bakmak ne anlam ifade ederse, bir astrolog için de danışanın, yıldız haritasına bakmak, aynı anlamdadır. Astrolog, yıldız haritası olmadan, danışan kişi hakkında tatmin edici hiçbir şey söyleyemez.  

   
 
       
    MSNBC News Astroloji bizim aynamızdır
MSNBC News Güneş burcunuz
MSNBC News Bilinçaltının simgesi Ay burcu
MSNBC News Astro-sağlık
MSNBC News Tebai Takvimi
MSNBC News Yükselen burç
MSNBC News Uğurlu sayılar, günler ve renkler
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Yıldız haritası, doğum günü, ay, yıl, saat ve doğum yerine göre çıkartılmış bir haritadır. Doğum yerine göre, doğum anında gökyüzünün konumunu kağıt üzerinde, iki boyutlu olarak gösterir. Dairesel bir görüntüsü vardır. Bu dairenin ortasında Dünya bulunmaktadır. Çünkü biz gökyüzüne dünyadan bakarız.
       Dairesel harita 360 dereceye bölünmüştür. 360 derece de 30 derecelik 12 parçaya ayrılır. Her bir bölüm bir burcu gösterir. Bu burçlar takım yıldızlarıdır. Milyonlarca takım yıldızlarından 12 tanesinin alınma nedeni, Güneş ve diğer gezegenlerin bu takım yıldızların yörüngesinde hareket etmelerinden kaynaklanır. Bu yörüngeye veya gezegenlerin yoluna ekliptik, bu yoldaki burçlar kümesine Zodyak denir.
       
YÜKSELEN BURÇ VE TEPE NOKTASI
       Zodyak, ilkbaharın ilk burcu Koç ile başlar ve Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçları ile devam eder. Gezegenler bu burçlarda bulundukları derecelere göre haritada işaretlenir. Örneğin, Venüs 24 derece Yay burcunda görünüyorsa, haritada Yay burcuna ayrılmış 30 derecelik parçanın 24 derecesi işaretlenir ve o dereceye Venüs’ün sembolü çizilir. Gezegenleri haritada işaretlemek, haritayı oluşturmak için yeterli değildir. Yükselen burç ve gökyüzü tepe noktasını da haritada işaretlemek gerekir. Yükselen burç, doğduğunuz anda doğu ufuk çizgisi üzerindeki burçtur. Ufuk çizgisinde bu burcun kaç derecede olduğu da önemlidir. Doğduğunuz anda ufuk çizgisinin üzerinde Terazi burcunun 10 derecesi denk geliyorsa, yükselen burcunuz 10 derece Terazi’dir.
       “Gökyüzü tepe noktası” (MC) ise doğduğunuz anda, gökyüzünde en tepe noktada bulunan burçtur. Tepe noktasının, burcun kaç derecesinde olduğu da haritada işaretlenir. Bu bilgiler ve Yükselen burcun karşısındaki alçalan burç, Tepe noktasının karşısındaki dip burç da haritada işaretlenir. Böylelikle harita dört parçaya bölünmüş olur. Her bir parça da tekrardan üç parçaya bölünerek, toplam haritayı 12 parçaya bölmüş oluruz. Bu parçalara “evler” denir. Birinci ev yükselen burç çizgisiyle başlar. Dip noktasındaki (IC) burca doğru ikinci ev, üçüncü ev diye sıralanır. Her ev yaşamımızın bir alanını temsil eder. Örneğin ikinci ev para, maddi imkanlarımız, sahip olduklarımız iken, yedinci eşimizi ve ortaklarımızı anlatır.
       
GEZEGENLER ARASI GÖRÜNÜMLER
       Haritanın tamamlanabilmesi için, gezegenler arasındaki görünümleri de çizmemiz gerekir. Görünüm, gezegenler arasındaki belli derecelerdir. İki gezegen arasında 60 derece bulunuyorsa bu görünüm astrolojik olarak bir anlam ifade eder. Genelde 0 derece, 60 derece, 90 derece, 120 derece ve 180 derece görünümleri ele alınır.
       Bu saydıklarımız, astrolojik yorum için gereklidir. Bunların yanında haritadaki “element” ve “nitelik” yoğunluklarına da bakmak gerekir. Bu bilgileri bilmezsek, astrolojiye danışanla ilgili doğru bilgiler veremeyiz.
       İnsanları astrolojik olarak gruplara ayırabiliriz. Gruplardaki insanları bireyleştiren, detaylardır. Bir çoğunuz Oğlak burcu olabilirsiniz. Fakat kişisel yıldız haritanız, sizi detaylandırarak, diğerlerinden ayırır. Siz, aslında siz olursunuz.
       
       Detaylı bilgi almak isteyenler:
       vildan@gizemci.com
       
 
       
    TOP5 Kriz, kadınları bu sefer daha çok vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları