Home page

Haber Menüsü


İlhan Mansız 7 maçtır suskun
Japonya’nın Kobe Vissel takımıyla prensip anlaşmasına varan Beşiktaş’ın milli futbolcusu İlhan Mansız, Süper Lig’de tam 7 maçtır gole hasret kaldı.
İstanbul
AA
3 Şubat 2004— Ligde en son 12. haftadaki Gençlerbirliği maçında gol atan İlhan, daha sonraki 7 maçta ise gol atmayı başaramadı. Gençlerbirliği maçının ardından Konyaspor, Fenerbahçe, Adanaspor, Akçaabat Sebatspor, Çaykur Rizespor, Samsunspor ve son olarak Bursaspor maçlarında gol atamayan İlhan, bu sezon 13 maçta forma giyip 8 gol attı, 4 de asist yaptı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Beşiktaş’ta 3. sezonunu geçiren İlhan, siyah-beyazlı formayla 84 resmi maça çıkıp, 47 gole imza attı. Ligde 65 maçta 36 golü bulunan İlhan, Türkiye Kupası’nda 9 maçta 9 gol kaydetti.
       
AVRUPA’DA DÜŞ KIRIKLIĞI
       İlhan’ın, Avrupa kupalarında gösterdiği performans ise siyah-beyazlı camiada düş kırıklığı yaşattı. Avrupa kupalarında Beşiktaş formasıyla 10 maça çıkan İlhan, yalnızca 2 kez rakip fileleri havalandırdı.
       Geçen sezon UEFA Kupası’nda İspanya’nın CD Alaves takımıyla İstanbul’da yapılan maçta kırmızı kart görüp takımını yalnız bırakan milli futbolcu, 3 maç da ceza aldı. İlhan, bu sezon da FC Chelsea deplasmanında 50. dakikada kırmızı kart gördü. Beşiktaş için önemli olan AC Sparta Prag maçında cezası nedeniyle oynayamayan İlhan, bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde golle tanışamadı. İlhan, Avrupa kupalarında yalnızca 1-0’lık CD Alaves ve 4-2’lik SK Slavia Prag maçlarında 1’er gol attı.
       
DERBİLERDE GOL ATAMADI
       2001-2002 sezonundan itibaren Beşiktaş forması giyen golcü futbolcu, siyah-beyazlı takımla Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı çıktığı 10 lig derbisinde henüz gol atamadı.
       Galatasaray ve Fenerbahçe’ye karşı 5’er kez mücadele eden İlhan, 10 maçın tamamında ilk 11’de sahaya çıktı, 6’sında 90 dakika sahada kaldı. 3’ünde ikinci yarıların sonlarına doğru oyundan alınan İlhan, bir maçta da 85. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Milli futbolcu, derbi maçlarda 1 kırmızı, 2 de sarı kart gördü. İlhan, derbi maçlarda toplam 838, ortalama 83.8 dakika sahada kaldı.
       
İLHAN’IN DERBİLERİ
       İlhan Mansız’ın forma giydiği derbi maçlarda Beşiktaş’ın aldığı sonuçlar ve milli futbolcunun performansı şöyle:
        New Page 1

Sezon

Maç

Sonuç

Süre

Kart

2001-02

Beşiktaş - Galatasaray

2

-2

90

 

Fenerbahçe - Beşiktaş

1

-2

90

 

Galatasaray - Beşiktaş

1

-0

90

 

Beşiktaş - Fenerbahçe

0

-2

85

Kırmızı

2002-03

Galatasaray - Beşiktaş

0

-1

70

 

Fenerbahçe - Beşiktaş

0

-1

90

 

Beşiktaş - Fenerbahçe

2

-0

69

Sarı

Beşiktaş - Galatasaray

1

-0

74

 

2003-04

Beşiktaş - Galatasaray

0

-0

90

Sarı

Fenerbahçe - Beşiktaş

2

-2

90

 


       
MİLLİ TAKIMDA DA PERFORMANSI DÜŞTÜ
       2002’deki Dünya Kupası’nda gösterdiği performansla zirveye çıkan İlhan, kupanın ardından kendi takımında olduğu gibi, milli takımda da düşüşe geçti.
       Dünya Kupası’nın ardından milli takımın yaptığı resmi ve özel toplam 21 maçın 8’inde forma şansı bulabilen İlhan, yalnızca 2 gol atabildi.
       
KARTLARDAN VAZGEÇEMEDİ
       İlhan Mansız, sahada agresif hareketleri ve gördüğü kartlar, özel yaşamında ise sıradışı hareketleriyle sürekli Beşiktaş’ın gündeminde yer aldı. Beşiktaş’ta, 3 sezonda ligde toplam 20 sarı, 2 de kırmızı kart gören İlhan, takımını cezalar nedeniyle 7 maç yalnız bıraktı.
       Avrupa kupalarında da 2 kırmızı, 2 kez de sarı kartla cezalandırılan İlhan, 4 maçta cezası nedeniyle takımdaki yerini alamadı.
       
JAPONLAR ÇOK SEVDİ
       İlhan, Güney Kore ve Japonya’nın 2002 yılında ortaklaşa düzenlediği 17. Dünya Kupası’nda saç stili ve gösterdiği performansla Japonlar’ı kendisine hayran bıraktı. Japon hayranları, onun için İstanbul’a özel turlar düzenlerken, İlhan ile birlikte yemeğe katılmak için binlerce dolar parayı tur şirketlerine verdi.
       Bazı Japon firmaları İlhan’ı reklam filmlerinde oynatırken, Japonya’nın Kobe Vissel takımı ise, Beşiktaş Kulübü’nün “hayır” diyemeyeceği bir öneriyle İlhan Mansız’ı takımına kazandırmak için harekete geçti ve milli futbolcuyla prensip anlaşmasına vardı.
       
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları