Home page
Haber Menüsü


‘Kralın Dönüşü’ne 11 Oscar adaylığı
 
76. Oscar Ödülleri’ne aday gösterilenler açıklandı. ‘Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü’ 11 dalda Oscar adayı olurken, ‘oyunculuk’ dallarının hiçbirinden adaylığa hak kazanamadı.  

 
Beverly Hills / ABD
AA
27 Ocak 2004 —  J.R.R. Tolkien’ın romanından Peter Jackson’un beyaz perdeye uyarladığı görkemli fantezi üçlemesinin son filmi olan ‘The Lord of The Rings: The Return of The King’ (Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü), Oscar’a 11 dalda aday gösterildi.

   
 
       
    MSNBC News Oscar heyecanı naklen NTV'de
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


Gollum, arkadaşlarına oyunculuk dalında Oscar adaylığı verilmediği için çok kızgın.
       Yeni Zelandalı yönetmen Jackson’ın üçlemesinin son filmi olan ve son olarak 61.Altın Küre Ödülleri’nde, aday gösterildiği 4 dalda da Altın Küre’yi kazanan ‘Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü’ eğer tüm adaylıklarını ödüle dönüştürebilirse ‘Ben Hur’ ve ‘Titanic’ filmlerinin başarısına eş bir başarı elde etmiş olacak.
       Peter Jackson’ın filminin, içinde oyunculuk dalında hiçbir Oscar adaylığı bulunmayan 11 dalda adaylık alması ilk kez rastlanılan bir durum.
       Efsanevi serinin son filminin adaylıkları arasında, En İyi Yönetmen ve En İyi Film adaylıkları da var. Hatırlanacağı üzere film geçen hafta En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Film Şarkısı ve En İyi Film Müziği dallarında Altın Küre almıştı.
       ‘Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü’nün Oscar adaylıkları arasında, En İyi Görsel Efekt, Müzik ve Uyarlama Senaryo dalları da bulunuyor.


       Filminin 10 Oscar adaylığına rağmen Russel Crowe mutlu değil
       
‘MASTER AND COMMANDER’A 10 ADAYLIK
       ‘Kralın Dönüşü’nü, En İyi Yönetmen ve En İyi Film dahil olmak üzere 10 dalda Oscar’a aday gösterilen ve Napolyon dönemindeki bir donanma serüvenini anlatan ‘Master and Commander: The Far Side of the World’ (Dünyanın Uzak Ucu) izledi. Filmin başrol oyuncusu Russel Crowe’ye ise adaylık verilmedi.
       


       ‘Babasının kızı’ Sofia sette
       
COPPOLA’NIN KIZI DA EN İYİ YÖNETMEN OSCAR’INA ADAY
       Oscar’a En İyi Film dalında aday gösterilen diğer yapıtlar; Tokyo’daki iki Amerikalının hikayesinin anlatıldığı ve Francis Ford Coppola’nın kızı Sofia Coppola tarafından çekilen ‘Lost in Translation’ ile ‘cinayete kurban giden kızının intikamını almak isteyen bir cani’nin öyküsünden bahseden ‘Gizemli Nehir’ (Mystic River) ve ‘Peksimet’ (Seabiscuit) olarak sıralandı.
       Sofia Coppola En İyi Yönetmen dalında Oscar’a aday gösterilen 3. kadın yönetmen. Daha önce Lina Wertmüller ve Jane Campion da bu dalda aday gösterilmişlerdi.
       
OYUNCULUK ADAYLARINDA BÜYÜK SÜRPRİZ
       11 dalda Oscar adaylığı verilen ‘Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü’ ve 10 dalda Oscar’a aday gösterilen ‘Master and Commander: Dünyanın Uzak Ucu’ oyunculuk dalında verilen Oscar adaylıklarından hiçbirine layık görülmedi. Russel Crowe’nin yanısıra ‘Cold Mountain’ filminin başrol oyuncusu Nicole Kidman çok büyük hayal kırıklığı yaşayan oyuncuların başında geliyor.


'Korsan' Johnny ödülü almaya kararlı! Aksi halde ...
       
SÜRPRİZ YAŞAMAYAN OYUNCULAR
       Johnny Depp, Jude Law, Sean Penn, Bill Murray ve Ben Kingsley En İyi Erkek; Diane Keaton, Naomi Watts ve Charlize Theron En İyi Kadın; Tim Robbins, Benicio del Toro ve Alec Baldwin En İyi Yardımcı Erkek; Holly Hunter ve Renée Zellweger ise En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dallarında aday gösterildiler ki bu adaylıklar kimse de şaşkınlık yaratmadı.
       
EN GENÇ ‘KADIN OYUNCU’ ADAYI


En gençleri Keisha Castle-Hughes (Whale Rider)
       En İyi Kadın Oyuncu adayları arasındaki sürpriz isim ‘Whale Rider’ filminde oynayan 13 yaşındaki Yeni Zelandalı Keisha Castle-Hughes oldu. Castle-Hughes, Oscar tarihinde En İyi Kadın Oyuncu dalına aday gösterilen ‘en genç aktris …
       Diğer bir sürpriz de ‘House of Sand and Fog’da oynayan İranlı aktris Shohreh Aghdashloo’nun En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında aday gösterilmesi ...
       
76. OSCAR TÖRENLERİ
       Oscarlar, 29 Şubat’ta düzenlenecek ve Billy Crystal tarafından sunulacak gecede sahiplerini bulacak. Gecede Nicole Kidman da sunucular arasında yer alıyor.
       
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları