Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 10:43 TS 17 Ağu., 2000
Deprem kayıplarına ulaşılamadı
İzmit Depremzede Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Ali Kundakçı, Marmara depreminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, kaybolan 300 üzerindeki insanın izine rastlayamadıklarını belirtti.
İzmit
AA
17 Ağustos— Kundakçı, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, kaybolan insanlar hakkında ortaya atılan çeşitli iddiaları araştırdıklarını belirterek, “Kaybolanların, organ, fuhuş, uyuşturucu mafyası ya da illegal çocuk ticareti yapan insanların ellerine düşmüş olabileceğine inanıyoruz” dedi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Deprem sonrası kayıp yakınlarının başvurusu üzerine araştırmalara başladıklarını bildiren Kundakçı, şöyle konuştu:
       “Resmi kayıtlara göre kayıp gözüken 62 kişiyi bulmak için derneğimizin bünyesinde ekipler kurduk. Ama biliyoruz ki, resmi olmayan kayıtlara göre 300’ün üzerinde kayıp insan var. Nasıl ya da nerede buluruz bilemiyorum. Bugüne kadar bir sonuç alamadık. Ama, bir yıldır kayıp insanların bulunması için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Hiçbir devlet yöneticisi, bu haykırışlarımıza cevap vermedi.”
       Ali Kundakçı, deprem felaketinde enkazdan yaralı kurtarılan ve tedavi için çeşitli hastanelere sevkedilince kaybolan insanların, Türkiye’nin her yerinde arandığını, kayıpları görenlerin en yakın polis merkezine bildirilmelerini istedi.
       
KAYIPLARDAN BAZILARININ EŞGALİ
       Nurcan Şahin (18): 17 Ağustos depreminde, Gölcük’ün İhsaniye beldesinde enkaz altından çıkarıldı. Ambulansla hastaneye sevkedilen Şahin’den bir daha haber alınamadı. 1.60 boyunda, 50 kilo ağırlığında olan kalın kaşlı ve kahverengi gözlü Şahin’in boynunda, Efes amblemli kolye bulunuyor.
       Yoncef Miroslaf (23): Gölcükspor’da futbol oynayan ve 17 Ağustos depreminde enkaz altından yaralı çıkarılan Miroslaf, Deniz Hastanesi’ne götürüldü ve bir daha haber alınamadı. 1.75 boy ve 65 kilo ağırlığındaki Miroslaf, sarı saçlı ve açık kahverengi gözlü. Aydın Keçici (26): Değirmendere’de çalıştığı restoranın çatısında yatarken depremi yaşadı. Restoran tamamen denize çöktü. Binadan sağ çıkanlar var. Kurtulma şansı çok yüksek. Bugüne kadar hiçbir bilgi alınamadı. 1.65 boy ve 70 kilo ağırlığında olan Keçici, kumral ve yeşil gözlü.
       Murat Akalın (9): Gölcük’te enkaz altından yaralı kurtarıldı. Deniz iskelesinden askeri feribota bindirildi ve bir daha haber alınamadı. 1 metre boyu olan Akalın, siyah saçlı ve kahverengi gözlü.
       Edanur Özmen (3): Gölcük İhsaniye’de enkazdan yaralı kurtarıldı. Tombul ve beyaz tenli olan Özmen’in saçları kumral ve kıvırcık.
       Serkan Yapıcı (20): Gölcük Kavaklı’da enkazdan yaralı çıkartıldı. Helikopterle hastaneye sevkedildi. Nereye götürüldüğü tespit edilemeeyen Yapıcı 1.70 boyunda, kumral ve ela gözlü.
       Behman Bozkurt (29): Adapazarı Elmas Otel’de kalıyordu. Hastane kayıtlarından, Bakırköy Devlet Hastanesi ve oradan da Zeytinburnu Hastanesi’ne sevkedildiği tespit edildi. 1.75 boyundaki Bozkurt, beyaz tenli, kumral saçlı ve yeşil gözlü.
       Hicran Emir (19): Adapazarı’nda enkaz altında yaralı kurtarıldı. İstanbul Kasımpaşa Deniz Hastanesi’ne götürülen Emir’in daha sonra nereye sevkedildiği belirlenemedi. Emir, 1.70 boyunda, 55 kilo ağırlığında, beyaz tenli, siyah kıvırcık saçlı ve yeşil gözlü. Neslihan Orkun (12): Gölcük Kavaklı’da dedesinin yanına misafir geldiğinde yakalandığı depremde, enkazdan yaralı olarak kurtarıldı. Deniz Hastanesi’ne kaldırıldı ve bir daha haber alınamadı. Orkun, 1 metre boyunda, kumral tenli ve sarı saçlı.
       Melis Kılıç (4): Gölcük Kavaklı’da enkazdan yaralı çıkartıldı ve bir daha haber alınamadı. Kılıç, kahverengi gözlü ve siyah saçlı.
       Fatma Yıldız (18): Gölcük kavaklı’da depremden yaralı kurtarıldı. En son Değirmendere Sağlık Ocağı’nda görüldü. Kahverengi gözlü ve kahverengi saçlı.
       Turgut Erdoğan (43): Gölcük Kavaklı’da oturuyor. Depremden bir ya da iki saat önce, bir yakınının cenazesine katılmak üzerinde evinden çıktı ve bir daha geri dönmedi. Depremde karısı ve oğlunu kaybeden Erdoğan, siyah saçlı ve kahverengi gözlü.
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları