Home page
Haber Menüsü


Sendikalar nema konusunda sertleşti
BASK Başkanı Akay, “Hükümet, Kurban Bayramı öncesinde nemaları ödemediği takdirde başına bela açmış olur” derken, Hak-İş Başkanı Uslu, nemaların Şubat ayında ödenmemesini, “Bunun adı sosyal konsolidasyon olur” sözleriyle değerlendirdi.
AA
28 Ocak— Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, “Hükümet, Kurban Bayramı öncesinde nemaları ödemediği takdirde, başına bela açmış olur” dedi. Akay, ziyaretlerde bulunmak için geldiği Zonguldak’ta, Türk Telekom Müdürlüğü önünde yaptığı konuşmada, Hükümet’in, Şubat ayında ödeyeceği sözünü verdiği nemalar konusunda belirsizliğin devam etmesinin, çalışanlar arasında rahatsızlığa yol açtığını öne sürdü.

   
 
       
   
MSNBC News 'Nemalar Bayram'dan önce ödenmeli'
MSNBC News Nema planı 2. YPK'da netleşecek
MSNBC News Kılıç: Nemalar Şubat'ta ödenmeli
MSNBC News Komisyon nemalar için anlaşamadı
MSNBC News Nema ödeme planı görüşmeleri başlıyor
MSNBC News Babacan: Nemalarda olumlu bir sonuca ulaşacağız
MSNBC News Nemalar için dava açmadan önce, "örnek davaları" bekleyin
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Geçen yıl faize 50 katrilyon liradan fazla ödeyen Hükümet’in, 1 katrilyon civarındaki nemaları ödememe gibi keyfiyeti bulunmadığını savunan Akay, şöyle dedi:
       “Hükümet, tepkileri soğutmak amacıyla nemaların Şubat ayında ödeneceği sözünü vermişse, büyük yanlışlık içindedir. Çünkü bu konuda yaşanan toplumsal gerginlik, misliyle ortaya çıkacaktır. Siyasi iktidarın bunu göğüsleme şansı da yoktur. Hükümet, Kurban Bayramı öncesinde nemaları ödemediği takdirde başına bela açmış olur. Nemalar kazanılmış haklardır ve bunu kimse kullanmamalı. Hükümeti uyarıyoruz.”
       
KAMU-SEN: İLK ÖDEME BAYRAM ÖNCESİ
       Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), hükümetten zorunlu tasarrufların ilk ödemesinin Kurban Bayramı öncesinde yapılmasını istedi. Türkiye Kamu-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, AK Parti’nin seçim bildirgesi ve Acil Eylem Programı’nda yer alan zorunlu tasarruf ana para ve nemalarının ödenmesi konusunda çözüm getirileceği taahhüdünün yerine getirilmesi talep edildi.
       Zorunlu tasarruf ana para ve nemalarının en fazla üç taksitte ödenmesi gerektiği görüşü savunulan açıklamada; ilk ödemenin Şubat 2003 başında Kurban Bayramı öncesinde, diğer iki ödemenin de Şubat 2004 ve Şubat 2005’te yapılması, reel kayıpların önlenmesi için ikinci ve üçüncü taksitlerin Hazine bonosu ya da devlet tahvili olarak verilmesi istendi.
       
HAK-İŞ: DİZ ÇÖKTÜRME ANLAYIŞI
       Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, işverenlerin iş güvencesi olayını sürekli gündemde tutmaya çalıştıklarını belirterek, “İş güvencesi konusunda abartılı kampanyaların ardında, hükümete diz çöktürme anlayışı var” dedi. Hak-İş Başkanlar Kurulu, Uslu’nun başkanlığında konfederasyon genel merkezinde toplandı.
       Salim Uslu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 1475 sayılı İş Kanunu, 2821 sayılı Sendikalar Kanunu ile 2822 sayılı Grev ve Lokavt Kanunu ile zorunlu tasarruf nemalarının ödenmesi konularını ele alacaklarını bildirdi.
       Bazı işverenlerin, iş güvencesini sürekli gündemde tutmaya çalıştıklarını belirten Uslu, “İş güvencesinin hiçbir şekilde krize yol açması veya rekabet gücünü engellemesi söz konusu değildir. Bu abartılı kampanyaların ardında, hükümete diz çöktürme ve bir şeyler daha koparabilme anlayışı vardır” diye konuştu.
       Salim Uslu, şunları söyledi:
       “Başbakan Abdullah Gül’ün, TÜSİAD’ın toplantısına giderek ikna etme çalışmasını gereksiz görmekteyiz. Çünkü TÜSİAD’ın asıl sorunu iş güvencesi değildir. AB’ye evet diyenlerin iş güvencesi karşısındaki abartılı tavırlarını, tamamen iki yüzlü bir davranış olarak tanımlıyoruz. Uzlaşmacılık ve uyum adına, aklımızın ve vicdanımızın evet demediği bir düzenlemeye asla evet demeyiz.”
       
“NEMADA ERTELEME KABUL EDİLEMEZ”
       Zorunlu tasarruf hesabında biriken nemaların şubat ayında ödenmesi gerektiğine de işaret eden Uslu, “Erteleme ve ötelemeyi kabul etmeyiz” dedi.
       Salim Uslu, ikramiyelerin ertelenmemesi gerektiğine işaret ederek, çalışanların bugüne kadar özveride bulunduklarını, özveri sırasının iş çevrelerine geldiğini söyledi. Uslu, “Nemalar ödenmeli, ikramiyeler verilmeli, aksi halde bunun adı sosyal konsolidasyon olur” diye konuştu.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları