Home page

Haber Menüsü


Lorant: Böyle bir sonuç nadir olur
Alman teknik adam, tarihi farktan sonra yaptığı açıklamada, kariyerinde her zaman büyük başarılar olduğunu belirterek, “Ancak bu tür derbi maçlarda böyle bir sonuç almamıştım. Böyle bir sonuç nadir olur” dedi.
İstanbul
AA
6 Kasım— Maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtlayan Lorant, böyle bir sonuç beklemediğini vurgulayarak, “Ama bir hafta çok iyi çalıştık ve çok iyi konsantre olduk. Takımım ve oyuncularımın gücünü biliyordum. Çok iyi oynayıp 3 puanı aldık” diye konuştu.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Galip duruma geçtikten sonra daha fazla gol pozisyonları bulduklarını anlatan Lorant, “Galatasaray karşısında çok iyi oynadık. Galip duruma geçtikten sonra önümüz daha da açıktı. Çok güzel paslarla gol pozisyonları yakaladık. Bu pozisyonları da çok iyi değerlendirdik. Berabere kaldığımız maçlarda da gol pozisyonu buluyorduk, ancak değerlendiremiyorduk. Bu maçta farklı oldu. Galatasaray, Arif ile güzel bir şans yakaladı. Belki golü yiyebilirdik. Ama şansımız iyi gitti ve top direkten döndü. Galatasaray’ın çok fazla net gol pozisyonu yoktu” dedi.
       
ORTEGA’NIN KIRMIZI KARTI
       Lorant, Ortega’nın kırmızı kart görmesiyle ilgili bir soru üzerine de pozisyonu bulunduğu yerden göremediğini, büyük ihtimalle Arjantinli futbolcunun faul yaptığını belirterek, “Umarım bir maç ceza alır” dedi.
Live Vote is temporarily unavailable.

       Alman teknik adam, perşembe günü antrenmanı öğleden sonra yaptıracağını, bunun farklı galibiyetle ilgisinin olmadığını, Ramazan nedeniyle böyle bir uygulama yaptığını dile getirdi.
       Bir gazetecinin “Böyle bir galibiyetten sonra Abdullah ve Oktay’ı affetmeyi düşünür müsünüz?” sorusunu da Lorant, “Böyle bir şey düşünmedim. Bu gece önce bira içeceğim. Ondan sonra düşünebilirim” diye yanıtladı.
       
“BÜTÜN ÜZÜNTÜLER GERİDE KALDI”
       Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir, 100 yıllık ezeli rekabette böyle bir sonucun 2-3 defa yaşanabileceğini belirterek, “Böyle bir galibiyeti gördüğüm için çok mutluyum. Benim Fenerbahçe’de çok üzüldüğüm anlar oldu. Ama böyle bir maç yaşamak bütün üzüntülerimi unutturdu” dedi.
       Özdemir, 10 kişi kalmalarına rağmen farka gittiklerini ifade ederek, bu maçla birlikte çıkışa geçtiklerini ve diğer karşılaşmalarda çıkışlarının süreceğini söyledi.
       
“SAHAMIZ KAPATILABİLİR”
       Maç sırasında Fenerbahçeli taraftarların sahaya yabancı madde atmasının yanlış olduğunu vurgulayan Özdemir, “Devre arasında 3 defa anons yaptırdık. Başkanımız da maç sırasında yerinden kalkarak kendi anons yaptı. Taraftarımızın hakem yanlış karar verse bile tahriklere kapılmaması lazım. Sahamız kapatılabilir. Adanaspor maçındaki gibi seyircisiz maç oynayabiliriz” diyerek sözlerini tamamladı.
       Asbaşkan Sadettin Saran da aldıkları bu farklı skorla kendilerine yönelik eleştirileri susturduklarını söyledi. Saran, iyi oynadıklarını ve Ortega gibi çok önemli bir oyuncunun kırmızı kart görmesine rağmen tarihi bir fark yakaladıklarını dile getirdi.
       
USLU’YA DOĞUM GÜNÜ ARMAĞANI
       Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Mahmut Uslu, doğum gününde 6-0’lık galibiyeti yaşadı. Uslu, takımdan böyle bir patlamayı beklediğini belirterek, “3-4 farklı bir galibiyet umuyordum. Doğum gnümde çok güzel bir armağan oldu. Futbolcularımız çok büyük emek verdiler, çok iyi oynadılar” dedi.
       İdari menajer Kemal Dinçer ise karşılaşmada bu kadar fark beklemediklerini, ancak ortaya koydukları mücadeleyle farkın geldiğini söyledi. Dinçer, Türkiye’nin her yerinde sahaya yabancı maddeler atıldığını belirterek, “Sadece Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda değil, her yerde böyle şeyler oluyor. Bunu hep beraber el ele vererek çözmeliyiz” dedi.
       
FUTBOLCULARIN BÜYÜK SEVİNCİ
       Galatasaray’ı tarihi bir farkla yenme başarısı gösteren Fenerbahçeli futbolcular, maçtan sonra büyük sevinç yaşadı. Karşılaşmada 2 gol birden atarak “Gol orucu”nu bozan Serhat, böyle bir sonucu beklemediğini kaydederek, “Çok iyi oynadık. 2-0’dan sonra farka gittik. 10 kişi kalınca çok koşup, mücadele ettik. Eksik olmamıza rağmen farka ulaştık” dedi.
       Galatasaray karşısında sezonun ilk golünü attığı için çok mutlu olduğunu belirten Serhat, “Bir gol atarsam gerisi gelir diyordum. Bundan sonra gollerimin devamı olacak. Taraftarımız muhteşemdi. Galibiyette onların payı çok büyük. İlk defa böyle bir maçta 10 kişi kalmamıza rağmen 4 gol attık” diye konuştu.
       
ÜMİT”BU FARKI BEKLEMİYORDUM”
       Takımının 6. golünü atan Ümit ise klasik bir Galatasaray maçı oynadıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Stattaki seyirci ve atmosfer çok güzeldi. Böyle farklı kazanmayı beklemiyordum. Çok mutluyuz. 10 kişi kaldıktan sonra farkı daha da arttırdık. Ben de Galatasaray’a gol atmanın sevincini yaşadım. Camiayı mutlu etmek için elimizden geleni yaptık. Artık bundan sonra Samsunspor ve Panathinaikos maçlarında da çıkışımızı sürdüreceğiz.”
       
TUNCAY’IN SEVİNCİ
       Fenerbahçeli futbolcu Tuncay, maça başlarken heyecanlandığını belirterek, “Görev aldığım sol kanatta elimden geleni yaptım. Zorlanmadım diyebilirim. Attığım golden sonra beni desteklemek için Sakarya’dan gelen taraftarlarıma koştum. Onlar Galatasaray’a gol atıp gerçek Fenerbahçeli olmamı istiyorlardı. Bende golden sonra sevincimi onlarla paylaştım” dedi.
       Fatih de maçtan önce kimsenin böyle farklı bir skor beklemediğini ifade ederek, “Derbi maçta galip gelmek çok güzel. Önemli olan üç puanı kazanmaktı” diye konuştu.
       -Fenerbahçeli taraftarlar maçtan sonra bir süre stadı terk etmedi ve takımlarını sahaya davet etti. Sarı-lacivertli futbolcular da soyunma odasından çıkarak sahaya döndü ve taraftarlarını selamladı. Bu arada bazı gruplar da “Terim istifa” diye bağırdı.
       - Fenerbahçe Teknik Direktörü Lorant, basın toplantısına gelirken Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile karşılaştı. Canaydın, Alman teknik adamın yanına gelerek galibiyetten dolayı kutladı.
       -Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler, maçtan sonra soyunma odasına inerek, futbolcuları ve teknik heyeti kutladı.
       
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları