Home page

Haber Menüsü


Hakan Şükür tarihe geçti
Milli futbolcu, Kupa tarihinin en çabuk sürede atılan golüne Güney Kore karşısında 11. saniyede imza koydu .
Daegu
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
29 Haziran— 17. Dünya Kupası’nın 3.lük maçında, ev sahibi ülkelerden Güney Kore karşısında Türkiye’yi 1-0 öne geçiren Hakan Şükür, bu golle tarihe geçti. Karşılaşmanın henüz 11. saniyesinde (A) Milli Takım’ın ilk golünü atan kaptan Hakan Şükür, böylece kupa tarihinin en çabuk atılan golünü kaydetmiş oldu. Kupa tarihinde bundan önce en çabuk gol, 1962’de Şili’deki kupada yapılan Çekoslovakya-Meksika maçında, Çek futbolcu Vaclav Masek tarafından 15. saniyede atılmıştı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
PTT’DEN ÖZEL POSTA KARTI
       
PTT Genel Müdürlüğü, 17. Dünya Kupası’nda Türkiye ile Güney Kore arasında yapılan 3.’lük maçıyla ilgili olarak bir posta kartı çıkardı. PTT ayrıca Ankara’da Ulus ve İstanbul’da Beyoğlu Posta merkezlerinde özel gün damgası uygulaması gerçekleştirdi. 17. Dünya Kupası finalleriyle ilgili olarak 600 bin ve 400 bin lira değerinde 2 pul ve 400 bin ve 500 bin lira değerinde 2 posta kartı bastıran PTT, 31 Mayıs 2002 günü de Fransa-Senagal maçıyla açılan Dünya Kupası için ilk gün damgası uyguladı.
       
A MİLLİLER’İN ÜÇÜNCÜLÜK SEVİNCİ
       
17. Dünya Kupası’nda, Güney Kore’yi 3-2 yenerek dünya üçüncüsü olan (A) Milli Takım’da büyük sevinç yaşanıyor. Maçın bitiş düdüğünün ardından, Güney Koreli ve Türk futbolcular elele tribünleri selamlarken, tribünlerde dev Türk ve Güney Kore bayrakları açıldı.
       - (A) Milliler, kendilerine gösterilen ilgiye karşılık olarak, ellerinde Güney Kore bayraklarıyla Uzak Doğu selamlaması yaparak tribünleri selamladı.
       - Madalya töreni sırasında maçın hakemi Saad Mane, maç topunu FIFA Başkanı Joseph Blatter’e imzalattı.
       - (A) millilere üçüncülük madalyalarını Blatter ve FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik beraber taktı. Madalya töreni sırasında futbolculardan Tugay, Hakan Ünsal, Bülent ve Abdullah, çocuklarını sahaya indirerek zafer turu attı.
       - Madalya töreni sırasında Güney Koreli taraftarlar, millilere büyük sevgi gösterilerinde bulundu.
       - Güney Koreli futbolcular, orta yuvarlakta toplanarak seyircisini yere yatarak selamladı. Milliler de kendilerine alkışlarıyla destek verdi.
       - Güney Kore’nin Hollandalı teknik direktörü Guus Hiddink ile Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Futbol Federasyonu Haluk Ulusoy, sarılarak birbirlerini kutladı.
       - (A) milliler, Haluk Ulusoy’u havaya atarak kutlarken, Güney Koreliler de teknik direktörleri Hiddink’i havaya atarak kutlamalarını sürdürdü.
       
SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
       17. Dünya Kupası finallerinde, Güney Kore-Türkiye maçı öncesi çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Sabah saatlerinde, Kuzey Kore savaş gemilerinden ateş açılması sonucu 4 Güney Koreli askerin ölmesi, 19’unun da yaralanmasaı sonucunda maçtan önce diğer karşılaşmalara oranla daha sıkı güvenlik önlemlerinin alınması dikkat çekti. Maçtan önce ölenler anısına statta 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
       - Güney Kore Televizyonu, eski Kore Savaşı görüntülerini yayınlayarak, ülkenin kurtarılmasında Türk askerinin önemini anlatan belgeseller yayınlandı. Türkiye’nin dost ülke olduğu belirtilerek, maçta Türkiye’ye de destek verilmesi istendi.
       - Maç öncesi dağıtılan bildirilerde ve stat çevresinde yapılan anonslarda, “2 dost takımı alkışlayacağız. Kaybetse de kazansa da Türkiye tartışmasız Dünya Kupası’nın galibi olacak” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca “Daegulular, Türkiye’yi seviyor” yazılı bir pankart stada asıldı. Ayrıca maç öncesinde Türk futbolcular anons edilirken, tümü Güney Koreli taraftarlarca tek tek alkışlandı.
       - Maç öncesi stat çevresinde kurulan alanlarda, stada giren tüm Güney Koreli seyirciler takımlarının formasını alarak maça girdiler. Güney Kore’de herkes takımlarının formasını giymiş durumda. 4.5 milyon Koreli, maçı kentlere kurulan dev ekranlardan izledi. Başkent Seul’de de 1 milyon kişi meydanda toplanarak, dev ekrandan maçı izledi.
       - Güney Kore maçının Türkiye’nin Dünya Kupası’ndaki son maçı olması nedeniyle, milli takım futbolcuları ve yöneticileri sahaya erken çıkarak, bol bol hatıra fotoğrafı çekti.
       - (A) Milli Takım’da, Hasan Şaş’ın sakatlığı nedeniyle forma giyememesi sonucu İlhan Mansız, Dünya Kupası’nda ilk kez 11’de sahaya çıktı.
       - Karşılaşmada, Güney Kore takımında Hong Myung-Bo 132. (A) Milli Takım’da da kaptan Hakan Şükür, 80. kez milli formayı giydi.
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları