Home page
Haber Menüsü


Tavuklar Firarda
 
Filmdeki kahramanlıklara şahit olduktan sonra, kimseye “korkak tavuk” demek içinizden gelmeyecek.  
Animasyon harikası bir tavuk
 
NTV-MSNBC
1 Aralık—  Dreamworks ve Aardman’ın ortak projesi olan “Chicken Run-Tavuklar Firarda”, tam 42 milyon dolar bütçesi olan bir animasyon filmi... Horoz Rocky’yi Mel Gibson seslendiriyor. Yumurta çiftliğindeki tavukların özgürlüğe kaçışlarını anlatan “Tavuklar Firarda”, 2. Dünya Savaşı’ndaki esir kamplarını anlatan filmlere göndermede bulunuyor.

   
 
       
    MSNBC News Beyazperdede animasyon dönemi
MSNBC News "Tavuklar Firarda" için ne dediler?
MSNBC News Bu hafta 3 yeni fim var
MSNBC News Filmler, sinemalar, seanslar
MSNBC News Kasım ayının filmini seçin
MSNBC News Haftanın filmini seçin - 1
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 

       “Tavuklar Firarda” esas olarak, özgürlük için giriştikleri görülmeye değer kaçışı gerçekleştirmeden önce, sayısız kaçma girişiminde bulunan sakinleriyle, İkinci Dünya Savaşı esir kampı gerilimlerini hatırlatıyor. Fakat buranın sakinleri, ya sürekli olarak yumurtlamak ya da akşam yemeği olmak zorunda bırakılan Tweedy’s Yumurta Çiftliği’ndeki tavuklar... Savaş esirleri kampına benzeyen, sayısız tavuk evinin bulunduğu, dikenli tellerle çevrili bu kasvetli çiftlik, özellikle zalim Bayan Tweedy ile kılıbık kocasının katı yönetimi yüzünden kaçılması zorunlu bir yerdir. Sürekli kaçma planları yapan tavukların hayatı, sonradan görme horoz Rocky’nin kümese düşmesiyle birden değişir.

       İngiltere’nin tanınmış animatörlerinden kurulu “Aardman” ekibi tarafından yaratılan “Tavuklar Firarda “, Amerika’da oldukça fazla ilgi gördü. Filmin yaratıcıları, karakterleri seslendiren ve aralarında Mel Gibson’ın da bulunduğu ünlü sanatçılarla birlikte Amerika’yı ziyaret ettiler. Gibson filmde, kendini beğenmiş Amerikalı horoz Rocky’yi seslendiriyor. Gibson, her yaş düzeyine seslenen bu animasyonda görev almaktan dolayı oldukça hoşnut olduğunu belirtiyor:
       “Bence Nick Park, Peter Lord ve Aardman ekibinin animasyonlarının en önemli yanı, her yaş düzeyinden insana seslenmesi. Çünkü ben, çocuklardan da çok hoşlandım ve bu yüzden karakteri bu kadar kötü yapmak istedim. Çünkü gerçekten değer veriyorum.”
       
       Filmin yönetmenlerinden Nick Park, en iyi kısa animasyon dalında üç Oscar’a sahip... Park, neden tavuklar üzerine bir film yaptıklarını esprili bir dille açıklıyor:
       “Neden tavuklar? Son birkaç yıl içinde bunu kendimize sık sık sorduk. Sanırım, çok komik olduklarından. Sizce de öyle değiller mi? Çoğunlukla alay konusudurlar. Korkak davranan birine tavuk denir. Dilimize yerleşmiştir. İnsanın yanındaki sıradan hayvandır tavuk. Herkes vaktiyle tavuk beslemiştir. Örneğin benim vardı.”
       
       Filmin yönetmenlerinden biri olan Peter Lord ise, animasyon firması Aardman’ın kurucusu ve başkanı. Sayısız video ve kısa film yöneten Lord, topraktan yapılmış modellerle yaratılan animasyonun da öncüsü. Neden tavuklarla ilgili film yaptıkları sorusuna Peter Lord’un yanıtı ise ilginç:
       “Nick’in eskiden tavukları varmış. Fakat aynı zamanda, savaş esirlerinin kaçışı dramasını yapmaya karar vermiştik. Bu ikisi birarada olmadan olmuyor. Haydi bir tavuklarla ilgili bir müzikal yapalım diye düşünmedik. Bu gerçekten kötü bir fikir olurdu. Bunun hem bir tavuk, hem de bir kaçış filmi olması gerekiyordu. Çünkü mükemmel uyuyorlar.”
       
       Bir müzikal olmamasına karşın, “Chicken Run”da müzik önemli bir rol oynuyor. Filmin savaş sonrasında geçtiği izlenimini uyandırmak için, İkinci Dünya Savaşı’nda çıkmış dans müzikleri kullanılmış.
       
       FİLMİN KÜNYESİ
       
       Yönetmen: Peter Lord, Nick Park
       Seslendirenler: Mel Gibson, Julia Sawalha, Miranda Richardson, Tony Haygarth, Jane Horrocks, Imelda Staunton, Benjamin Whitrow
       Yapımcı: Peter Lord, Nick Park, David Sproxton
       Senaryo: Karey Kirkpatrick, Jack Rosenthal
       Görüntü Yönetmeni: Dave Riddett
       Müzik: Harry Gregson-Williams, John Powell
       
       
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları