Home page
Haber Menüsü


Yabancı bankalar ihtiyatlı iyimser
WestLB, UBS Warburg ve Morgan Stanley’in son raporlarında, Başbakan Ecevit’in hastalığıyla siyaset cephesindeki gürültünün, ekonomi cephesinde kazanılan başarıları gölgelediği vurgulandı.
İstanbul
CNBC-E
24 Mayıs— Başbakan Bülent Ecevit’in hastalık nedeniyle hastaneye yatmasının ardından, siyaset ve ekonomideki tepkileri mercek altına alan dünyanın önde gelen bankaları, “iyimser ancak ihtiyatlı” görünüyor. Alman WestLB, erken seçimin gündem dışı olmasını olumlu bir gelişme olarak tanımlarken, UBS Warburg, faizlerde hedeflerden daha hızlı düşüşün IMF programını güçlendirdiğini bildirdi. Morgan Stanley ise, iç borçların döndürülmesinin ve enflasyonla mücadele programının siyasi gelişmelere hassasiyetini koruduğunu ifade etti.

   
 
       
   
MSNBC News Merrill Lynch: Piyasalar Ecevit'in göreve dönmesini bekliyor
MSNBC News JP Morgan: Cari açıkta IMF'ye ödeme etkili oldu
MSNBC News Morgan Stanley enflasyonda iyimser
MSNBC News Morgan Stanley: Servet etkisi nedeniyle tüketimde artış olacak
MSNBC News MSDW, büyüme tahminini düşürdü
MSNBC News Merrill Lynch: 2002'de % 3 büyüme
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Yatırım bankalarının Türkiye’ye ilgili raporlarından dikkat çeken noktalar şöyle:
       
WESTLB: HASTANE RAPORUNDAN SEÇİM ÇIKMADI
       Alman bankası WestLandesbank, Başbakan Bülent Ecevit’in hastanede tedavi görüyor olmasının, halen devam eden IMF 2. geçirme çalışmalarını etkilemeyeceğini bildirdi.
       Bankanın, 22 Mayıs tarihli ve “Hastane raporu erken seçimi işaret etmiyor” başlıklı raporunda, hükümetin reform programını güçlü bir şekilde sürdürdüğü ifade edildi. IMF denetimi öncesinde, Nisan ayına ait hedeflerin tamamının yerine getirildiği belirtilen raporda, Türkiye’nin 2010 ve 2030 vadeli Eurobond’ları arasında oluşan faiz aralığının kısa vadeli endişeleri işaret ettiği vurgulandı.
       Raporda, reform sürecinin güçlü olduğu ancak hiçbir uzmanın, hatta doktorun Ecevit’in sağlığı konusunda emin olamayacağı vurgulandıktan sonra, piyasaların DSP’nin ve hükümetin geleceği konusundaki kaygılarının seçimler yaklaştıkça daha da yoğunlaşacağı dile getirildi.
       
UBS WARBURG: PROGRAM GÜÇLENDİ
       Yatırım bankası UBS Warburg, Türkiye’de siyaset cephesindeki tüm gürültüye rağmen, makroekonomik cephedeki gelişmelerin cesaret verici olduğunu bildirdi. UBS Warburg uzmanlarının 21 - 22 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’ye yaptıkları ziyaret sonrasında hazırlanan rapora göre, faiz oranlarındaki düşüş sayesinde IMF programının güç kazandığı ifade edildi.
       Raporda, enflasyon ve faizdeki düşüş, ekonomik durgunlukta dip noktaya gelinmesi ve mali hedeflere ulaşılması gibi olumlu gelişmelere dikkat çekildi. Bu erken başarıların, programa güçlendirdiği ifade edilerek, Hazine bonosunda yüzde 70 ortalama faize göre tasarlanan programa karşılık, faizlerin yüzde 59’a indiği vurgulandı.
       Ancak, Başbakan Bülent Ecevit’in sağlığında odaklanan siyasi kaygılara dikkat çeken UBS Warburg, zamanında yapılacağını tahmin ettiği seçimlere kadar, Ecevit’in yerini alacak kişiyi seçecek zamanı olduğunu belirtti.
       
MORGAN STANLEY: PANDORA’NIN KUTUSU AÇILDI
       Yatırım Bankası Morgan Stanley, ekonmideki olumlu gelişmelere karşılık en önemli risk faktörünün siyasi cephedeki gelişmeler olduğunu bildirdi.
       Ecevit’in hastalığıyla birlikte “Pandora’nın kutusunun açıldığını” vurgulayan Morgan Stanley’in raporunda, liderlerin cesaret verici açıklamalarına rağmen Türk ekonomisinin bir kez daha siyasi kargaşa dönemine girdiği vurgulandı.
       Raporda, yılbaşından bu yana umut veren enflasyonla mücadele sürecinin, döviz kuru istikrarına bağlı olduğu ve bu nedenle hassasiyet taşıdığı ifade edilirken diğer yandan borç dinamiklerinin de sorunlu olduğu vurgulandı.
       IMF kredisinin, iç borçları döndürme riskini azalttığı ancak sistemin siyasi belirsizliklere karşı test edilmediği belirtildi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları