Home page
Haber Menüsü


Star Wars 2’nin kahramanları
 
Anakin, Amidala, Obi-Wan, Mace Windu ve Yoda’nın düşmanlarıyla yüzleşin. Uzayın derinliklerinde yaşanan maceranın kahramanlarıyla tanışın.  

 
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
14 Mayıs—  Star Wars serisinin kozmik karışıklığını birazcık olsun hafifletebilmek için Bölüm II’de karşılaşacağınız karakterlerin özellikleri, güçleri ve macera içindeki görevleriyle ilgili kısa bilgileri derledik...

   
 
       
    MSNBC News Star Wars'ın dünü bugünü
MSNBC News 'Star Wars II'nin sürprizleri
MSNBC News 'Yıldız Savaşları' internette
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
OBI-WAN KENOBI


       Qui Gon Jinn’in yani ustasının ölümünden sonra bir Jedi Şövalyesi ve Padawan öğrencisi olan Obi-Wan Kenobi, Yoda’da dahil olmak üzere bir çok öncü Jedi’nin öğretilerinden etkilenerek yetişti. Hızlı,çevik ve cesur bir savaşçı olan Obi-Wan, Qui Gon, Darth Maul tarafından öldürüldükten sonra Sith Savaşçısıyla karşılaştı, en sonunda da zekasını ve güç üzerindeki kontrolünü düşmanını yenilgiye uğratmak için kullanmayı başardı. Kenobi bundan sonra, Anakin Skywalker’ı kendi Padawan öğrencisi olarak almak için yemin etti. Yıllar sonra Anakin’in oğlu Luke Skywalker’a hocalık yapacak olan Obi Wan Kenobi’yi Ewan McGregor canlandırıyor.
       
       
PADME AMIDALA


       Henüz 14 yaşındayken demokratik bir şekilde seçilmiş olan Kraliçe Amidala büyük cesaret, olgunluk ve zekaya sahip. Gezegeninin özgürlüğü için Jedi şövalyeleri ve Qui Gon Jin ve Obi -Wan ile beraber mücadele etti. Bölüm II’de ise görevini halefi Jamillia’ya devretmiş ve Naboo’yu Galaktik Senatoda temsil eden bir senatör olarak karşımızda. Anakin ile yaşayacağı aşk onu Luke ve Leia Organa’nın annesi yapacak. Amidala’yı Natalie Potman canlandırıyor.
       
       
ANAKIN SKYWALKER / DARTH VADER


       Galaksi tarihinin kilit karakteri olan Anakin, Tatooine’li bir kölenin oğlu. Gücü çok kuvvetli bir şekilde hisseden, keskin sezgilerine ve güçlü reflekslerine güvenen Anakin, Ticaret Federasyonun droid kontrol gemisini yok ederek, kanunsuz Naboo kuşatmasını sona erdirdi. İçindeki güç kadar öfkesi de kuvvetli olan Anakin, İmparator’un etkisiyle gücün karanlık tarafına geçişinin ardından tüm Jedi’leri katlediyor ve Darth Vader oluyor. Bölüm II’de 10 yıldır görmediği annesinin öldürüldüğünü öğrenen ve öfkesine yenik düşerek aralarında masumların da olduğu birçok kişiyi katleden Anakin’i hayata geçiren isim Hayden Christensen.
       
       
SENATÖR PALPATINE / DARTH SIDIOUS / İMPARATOR


       Gizli tehlikenin ta kendisi...Galaksinin üç kimlikli en kötü karakteri... Sinsilik, politika ve karanlık güç sayesinde Cumhuriyet konseyindeki Naboo temsilcisiyken, önce Cumhuriyet konseyi lideri sonra da Cumhuriyeti yıkıp İmparator oldu. İlk üçlemede kötülüğüyle imparatorluğun merkezini oluşturan bu çürümüş yaşlı varlık ikinci üçlemede ise henüz orta yaşlı, kararlı ve kurnaz bir politikacı olan Senatör Palpatine. Kısaca Naboo istilasıyla başlayıp, cumhuriyetin yıkılmasıyla biten olayların sorumlusu ve Darth Maul’un hocası. Bölüm II’de Senatör Palpatine olarak izleyeceğiz. Bu karanlık karakteri Ian McDiarmid canlandırıyor.
       
       
MACE WINDU


       Jedi Konseyi’nin otoriter, kesin fikirli ve önemli bir üyesi. Yoda gibi Mace Windu da zekası ve dikkate değer başarıları için saygı görüyor. Ölümle karşılaştığı zaman soğukkanlığını koruyabilen ve tehlikeye karşı durmaktan asla çekinmeyecek kadar cesur olan Mace Windu tüm Jediler arasında en korkulan savaşçı. Samuel L. Jackson da bu tarz rollerin en başarılı isimlerinden biri...
       
       
KONT DOOKU / DARTH TYRANUS (CHRISTOPHER LEE)


       İlk kez Bölüm II’de karşılaşacağımız yeni bir karakter. Geleceğin imparatoru olacak Darth Sidius yani Senatör Palpatine, iktidarı güçlenirken yeni maşası olarak Darth Tyranus adıyla bilinecek olan Kont Dooku’yu seçecek. Eski maşası bilindiği gibi öğrencisi Darth Moul’du. Jedi düzenini kendi isteğiyle terkeden eski Jedi ustası ve yeni Sith Lordu olan Kont Dooku, Darth Sidious’la çalışmaya başlayarak Ayrılıkçılar grubunun başına geçmiş ve galakside huzursuzluk yaratmaya başlamıştır. Dooku’yu deneyimli oyuncu Christopher Lee canlandırıyor.
       
       
C-3P0


       C-3PO galaksisinin sonsuz sayıdaki ırkları arasında ilişkileri olası kılan, birinci görevi görgü kuralları ve tercümanlık olan bir protokol droididir. Anakin tarafından yapılan C-3PO sonra da Luke ve Leila’nın oluyor. Ayrıca R2-D2’nun en yakın arkadaşı. Pek anlaşılmasa da robotun içinde aktör Anthony Daniels var.
       
       
R2-D2


       Artoo-Detoo genelde kokpitin arkasındaki bir oyuga girerek, savaş uçakları ve bilgisayar sistemlerine girerek, içinde bulunduğu geminin ve pilotunun kapasitesini artıracak sekilde dizayn edilmiş. Artoo uçuş performansını gözlemler, gerekli tanıları koyar, hiper-uzay datasını çıkararak hafızaya alır ve teknik aksaklıkları haber verir. İmparatorluk güçlerine karşı asilere yardım eden R2-D2 önemli ve devamlı bir role sahiptir.
       
       
YODA


       En yaşlı Jedi ustası olan Yoda tam sekiz asır boyunca Jedi eğitti. Zekası ve sezgisi nedeniyle büyük saygı duyulan ve Jedi Konseyinin en deneyimli üyelerinden biri olan Yoda Anakin’den sonraki en güçlü Jedi şövalyesi. Bütün hayatı boyunca galaksiyi gezen ve gücü anlamak için yaptığı yolculukta yüzlerce dünyayı ziyaret eden usta düşünceli, temkinli ve çabuk harekete geçmek yerine dikkatlice düşünmeyi tercih eden bir karaktere sahip. Güce olan kuvvetli baglantısı nedeniyle Anakin Skywalker’ın karanlık tarafa yönelmesini saglayabilecek tehlikeli duyguları seziyor.
       
       
JANGO FETT


       Kamino’da Count Dooku için çalışan ödül avcısı. İlk üçlemede oğlu Boba Fett hem imparatorluk hem de yeraltı örgütleri için çalışan bir kafatası avcısı olarak görülüyordu. Bu bölümde ise baba oğul iş başında...Jango Fett, Mandalorian’ların yani Jedi şövalyeleri tarafından korunan eski çağlardaki korkusuz bir grup savaşçının zırhını taşıyan, genetik bir prototip. Ancak sonradan karanlık güce hizmet eden İmparatorluk ordusu için çalışıyorlar.
       
       
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları