Home page
Haber Menüsü


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu
TOBB, bankacılık yasasından memnun
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, NTV ve CNBC-e’nin ortak yayınında yaptığı açıklamada, iktidar ve muhalefetin birinci önceliğin reel sektör olmasında birleştiğini söyledi. TOBB Başkanı, enerji devir ihaleleriyle ilgili Başbakan’a rapor sunacaklarını kaydetti.
Ankara
CNBC-E
    11 Ocak—  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, enerji devir ihaleleri konusunda Başbakan Bülent Ecevit’le ABD gezisi öncesi bir toplantı yapılacağını söyledi. CNBC-e ile NTV’nin ortak yayınına katılan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’ye yatırım yapan ABD firmaların enerji devir ihaleleriyle ilgili sorunlarını ve yerli şirketlerin durumunu Başbakan Ecevit’e bir rapor halinde sunacaklarını bildirirken; bankacılıkla ilgili düzenlemelerden memnun olduklarını söyledi.  

   
 
       
   
MSNBC News Meclis hızlı çalıştı, reform yasaları geçti
MSNBC News Bankalara destek tasarısı yasalaştı
MSNBC News Derviş: Ekonomiye tek şoför lazım
MSNBC News Yılmaz: Yasa adil hale getirildi
MSNBC News Bankacılık için 9 önerge verildi
MSNBC News Ecevit: Bankalara kredi hibe olmayacak
MSNBC News JP Morgan: Banka operasyonu olumlu bir gelişme
MSNBC News TÜSİAD'dan banka tasarısına destek
MSNBC News Ecevit: Bankalara destekte anlaştık
MSNBC News Bankacılık tasarısı Meclis'e geldi
MSNBC News Ekonomistler Platformu'ndan bankacılığa öneriler paketi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Meclis’ten dün geçen mali sektör yasa tasarısını değerlendiren Hisarcıklıoğlu, daha iyisinin olabileceğini, ancak mevcut şartlarda büyümenin sağlanabilmesi için düzenlemeyi olumlu karşıladıklarını söyledi. Yasanın bundan sonraki uygulama sürecinin çok önemli olduğunu bselirten Hisarcıklıoğlu, aktif yönetim şirketi üzerinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’yla ortak çalışmalarının süreceğini kaydetti.
5 Soruda Bankalara Kaynak Yasası

       Hisarcıklıoğlu, “Bankalar Birliği, Hazine, BDDK dahil olmak üzere krizden etkilenen reel sektör firmalarının kredilerinin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili başlayan çalışmamıza, en sonunda bankalar rehabilitasyonu dahil olarak, reel sektörün yeniden canlanabilmesi için devletin koymuş olduğu kaynakların yüzde 60’ının reel sektöre verilmesi kaydıyla reel sektörde bir canlılık olacağını tahmin ediyoruz” dedi.
       
EN BÜYÜK SORUN REEL SEKTÖRÜN TARİFİ
       Hisarcıklıoğlu, tasarının tıkanıklık noktasının ne olduğu ile ilgili bir soruya karşılık, Bütçe Plan Komisyonuna gelen önerge çerçevesinde en büyük sıkıntılarının reel sektör için yapılan bu operasyonda, reel sektörün tarif edilmemesi olduğunu söyledi.
       “Kanunda en büyük tepkimiz buydu” diyen Hisarcıklıoğlu, 2 Ocakta Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş’le başlayan daha sonra sivil inisiyatif başkanları ile devam eden toplantılarda ve ardından da Başbakan, Başbakan yardımcıları ile yaptıkları toplantıda esas olarak kanunun içinde olması gereken hususların ilavesi için oldukça yoğun çaba sarf ettiklerini kaydetti.
       
BİRİNCİ ÖNCELİK REEL SEKTÖR
       Bu süreçte herkesin kendilerine destek olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, “İktidar ve muhalefet birinci önceliğin reel sektör olması konusunda birleşmiş durumda. Aynı şekilde sosyal kesimler de bu noktada birleşmiş durumda” diye konuştu.
       Hisarcıklıoğlu, “Sivil insiyatif başkanlarıyla yaptığımız toplantıda da tek anlaşılan nokta, herkesin üretim dediği, üreten sektör noktasında hemfikir olduğu ve bunun içinde üretmenin ilave istihdam ve zenginlik olduğu... Herkes bu bilince geldi onun için iş bizden çıktı. İş bütün topluma mal oldu. Onun için memnunuz” dedi.
       
DAHA İYİSİ DE OLABİLİRDİ
       Gelinen noktadan memnun olmakla birlikte daha iyisinin de olabileceğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:
       “Daha iyisi birebir olabilirdi. Hazinenin koymuş olduğu desteğin tamamı bankalar vasıtasıyla ve bankacılık kuralları çerçevesinde, kendi grup şirketlerine kullandırmamak kaydı şartıyla ve hazineye borç vermemek, dışarda da bu parayı değerlendirmemek kaydı şartıyla Hazine bu yüzde 60’ı reel sektöre kullandır diyor. Bu yekün yaklaşık 5 milyar dolarlık bir destek olacak. Yüzde 60’ı 3 milyar dolar yapar. Ziraat Bankası ve Halk Bankasına konan 1.5 katrilyon lirayla beraber yaklaşık 4 milyar dolarlık bir destek söz konusu. Bu, tahmin ediyorum 2002 yılının ikinci yarısından itibaren reel sektörün üretim çarklarının çevirmesine ve tekrar Türkiye’nin büyümeyi hedeflemesi noktasında çok önemli bir konuya gelmiş oldu.”
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları