Home page
Haber Menüsü


Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral
 
Türk-İş’ten emeklilik tasarısına eleştiri
 
Türk-İş Başkanı Meral, emeklilik konusunda Başbakanlık’a sevkedilen tasarının yasalaşması halinde Anayasa Mahkemesi’nin bunu daha çabuk iptal edeceğini söyledi. DİSK Başkanı Çelebi de, yasanın geçmemesi için çalışacaklarını kaydetti.
 
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
 
9 Ocak—  Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, emeklilikte kademeli geçişi düzenleyen ve Başbakanlığa sunulan yeni taslağı değerlendirirken, “Bu haliyle yasalaşırsa inanıyorum ki, Anayasa Mahkemesi bunu daha çabuk iptal edecektir” dedi. Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler’le görüşen Meral, toplantı sonrası açıklamasında, emeklilikte kademeli geçiş tasarısına tepki gösterdi.

   
 
       
   
MSNBC News "Kademeli emeklilik gelecek hafta"
MSNBC News Kademeli emeklilik Şubat'ta çıkacak
MSNBC News 61.000 kişiye emeklilik planlanıyor
MSNBC News Türk-İş: Zorunlu emekliliğe zorlanan bize bildirsin
MSNBC News Türk-İş, bankalara kaynak tasarısını kınadı
MSNBC News Türk-İş: 125 bin işyeri kapandı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bayram Meral, 2001 yılına ait ikinci altı aylık ücret zammına eklenecek enflasyon farklarının henüz ödenmediğini buna ilişkin rahatsızlığı Keçeciler’e ilettiğini söyledi. Meral, devlet demiryolları, tigem ve bazı limanlarda çalışan işçilerin 2001 yılı ikramiyelerinin bir an önce ödenmesini istediklerini de belirtti.
Emeklilikte kademeli geçiş imzada

       Bazı kuruluşlarda işçilerin tayinlerinin çıkarılması suretiyle zorla emekliliğe sevkedilmeleri yönünde bilgiler aldıklarını belirten meral, kendilere ulaşan listeleri başbakana ileteceklerini ifade etti.
       
EMEKLİLİKTE KADEMELİ GEÇİŞ
       Bayram Meral, 4447 sayılı, emekliliğe kademeli geçişi düzenleyen ve Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen yasada düzenleme yaparak, kademeli geçiş koşullarını yeniden belirleyen yasa taslağına ilişkin şu görüşleri dile getirdi:
       “Sayın Çalışma Bakanımız, tarafların görüşlerini almamıştır. Bu eskisinden daha ölçüsüz, daha adil olmayan bir düzenlemedir. Konuyu bir kez daha Sayın Bakan ile görüştükten sonra Sayın Başbakan’a ve bakanlara intikal ettireceğiz. Eğer bir daha bu haliyle yasalaşırsa inanıyorum ki, Anayasa Mahkemesi bunu daha çabuk iptal edecektir. Ama bu yola başvurulmadan, konunun bir kez daha Bakanlar Kurulu’nda gözden geçirilmesi, tarafların da taleplerinin dikkate alınması için Türk-İş olarak üzerimize düşeni yapacağız. Hiç kimse rahatsız olmasın, herhangi bir tereddüde düşmesin. Emekliliğini dolduranlar, bu yasa kapsamı dışındalar. İstedikleri zaman emekli olabiliyorlar. ‘Acaba yasa çıkar, emekliliğim uzar mı’ gibi rahatsızlığa kapılmasınlar. İstedikleri zaman emekli olabilirler.”
       
DİSK: TEPKİMİZ BÜYÜYECEK
       Öte yandan, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca, Başbakanlık’a gönderilen emeklilikte kademeli geçişi düzenleyen yasa tasarısıyla ilgili “Bu yasanın parlamentodan çıkmaması için bütün gayretimizi ortaya koyacağız” dedi. Çelebi, yaptığı açıklamada, “sosyal tarafların görüşleri alınmadan, şekillenmeden, bir mutabakata varılmadan, tek taraflı Sosyal Güvenlik Yasası” konusunda yapılan düzenlemelerin hangi sıkıntıları yaşattığını daha önce izlediklerini ve kademeli emekliliğin Anayasa Mahkemesi’nden döndüğünü hatırlattı.
       “Sayın bakan, yine Anayasa’ya aykırı bir uygulama yapıyor” diye konuşan Çelebi, şunları kaydetti:
       “Sosyal tarafların görüşlerini ve hak sahibi olanların haksızlığını giderici önlemler almak yerine, yine klasik, bilinen yaklaşımlarla bu düzenlemeyi yapıyor. Bu konuda yapılan çalışmaların başlangıcında da sendikalar devre dışı bırakılmıştır. Burada da sendikaların önerileri dikkate alınmadan tek taraflı uygulamaya koyuyor. Bu, sayın Bakan’ın yaptığı diğer çalışmalarla çelişiyor. En azından görüşlerimiz alınır. Biraraya gelinir, bu konuda ortak noktalar yakalanabiliniyorsa yakalanır.”
       Çelebi, parlamentoda muhalefet partileriyle görüşeceklerini ve konunun ısrarlı takipçisi olacaklarını belirterek, “Bu yasanın parlamentodan çıkmaması için bütün gayretimizi ortaya koyacağız” dedi.
       
HAKLAR GASP EDİLİYOR
       Sosyal tarafların anlaştığı, işçisi, işvereni, hükümetiyle bir yasanın yapısının kurulması gerektiğini vurgulayan Çelebi, sözlerini şöyle tamamladı:
       “Bir yandan resen emeklilik süreci başlatılırken, genç emekliler ordusu yaratılırken, hak sahiplerinin hakkının gaspını asla onaylamamız mümkün değildir. Süreler biraz daha kısaltılmış görünüyor ama hiçbir şey ifade etmiyor. Hak sahipleri, yine belirli süreleri bekleyecekler. Bu sürelerin kısaltılması yeni işe girenler için belki anayasaya uygunluk sağlayabilir ama eskiden bu hakkı doğanların hakkının gaspı olarak görüyoruz.”
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları