Home page
Haber Menüsü


Hedefteki kuruluşun müdürü konuştu: 30 bin işçiyi çıkardık
Köy Hizmetleri Genel Müdürü Alioğlu, “Kurum son 10 yıllık dönemde işçi sayısını yaklaşık 30 bin kişi, makine parkını yaklaşık 10 bin araç azalttı” dedi. Bu azalışa karşılık, eskiye göre daha az yakıt harcayarak aynı hizmeti yaptığını da ekledi.
Ankara
AA
11 Kasım— Köy Hizmetleri Genel Müdürü Hüseyin Alioğlu, kurumun bir ihtisas kuruluşu olduğuna dikkat çekerek, “Ehil olmayan birimlerce bu hizmetlerin yürütülmesi kaynak savurganlığını daha da artırır” dedi. Alioğlu, kurumun 337 trilyon liralık yatırım bütçesi bulunduğunu ve bunun bütçesinin yüzde 27’sini oluşturduğunu kaydederken, ancak yaklaşık 900 trilyon lira tutarında bir rakamın, işçiliğin de yatırım içinde bir maliyet olması nedeniyle, yatırıma yönelik olarak kullanıldığını söyledi.

   
 
       
   
MSNBC News Dedelek: Ecevit popülizm yapıyor
MSNBC News Önal: 2.6 milyon memur çok değil
MSNBC News KİT'lerde personel gideri azalıyor
MSNBC News KİT'lere yeni personel alınmayacak
MSNBC News Kamu kuruluşları araçlarını satmıyor
MSNBC News Kamuya 2 bin 221 yeni araç
MSNBC News Kamuda 240 bin lojman
MSNBC News Lojman zengini kamu çözüm arıyor
MSNBC News Emeklilik 'özendirmeyle' hızlandırılacak
MSNBC News Keçeciler: Zorla emeklilik yok
MSNBC News Emekliliğe rağbet eden yok
MSNBC News Emeklilik özendiriliyor, ek tazminat gündemde
MSNBC News Eğilmez: Devlet memur çıkarmamalı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Alioğlu, Köy Hizmetleri’nin kapatılması durumunda yatırım bütçesinden tasarruf edileceğinin açıklandığını oysa yatırım bütçesinin hepsinin taahhütlere göre belirlendiğini, bunların müteahhit alacakları olduğunu kaydetti.
       
KURUM SADECE YOL YAPMIYOR
       Köy Hizmetleri’nin sadece köy yollarını yapan bir kuruluş olmadığını vurgulayan Alioğlu, “Eğer böyle olsaydı, özel idarelere rahatlıkla devredilebilirdi” dedi.
       Köy yollarının yanında köy içme suları, tarımsal altyapı, göçmenlerin iskanı gibi çok değişik alanlarda faaliyet gösterildiğini anlatan Alioğlu, bunların ihtisas gerektiren işler olduğunu, özel idarelerin bunlarla ilgilenemeyeceğini ifade etti.
OECD: Memur sayısı fazla değil
Genel Müdür, kurumun yaptığı işlerin ehil olmayan birimlerce sürdürülmesinin kaynak savurganlığını daha da artıracağını vurguladı.
       
HER ŞEYİ MÜTEAHHİTE YAPTIRAMAZSINIZ
       Bütün işleri müteahhite ihale etmenin mümkün olmadığını bildiren Alioğlu, 2 kilometrelik bir köy yolu, 5 metrelik bir köy sanat yapısı veya karla mücadelenin müteahhitlere yaptırılamayacağını söyledi.
       Köy Hizmetleri’nin uzmanlaşması nedeniyle kurumun 3 milyar liraya yaptığı bir göletin maliyetinin ihaleye çıkması durumunda 200-300 milyar liraya maloduğunu söyleyen Alioğlu, makine parkının il özel idarelerine devri halinde bölgesel dengesizliklerin de giderilemeyeceğini kaydetti.
       Tek bir kurumun kapatılmasının veya devrinin bir çözüm getirmeyeceğini de ifade eden Hüseyin Alioğlu, ancak sektörel değerlendirmelerin yapılabileceğini ve sektörde etkin olan kuruluşa diğer kuruluşların devredilebileceğini vurguladı.
KURAKLIK ARAŞTIRMALARI DA YAPIYORUZ
       Suyu buna örnek veren Alioğlu, bu konuda 28 kuruluşun sorumlu olduğunu, bu alanda etkin kullanım için sektörün disipline edilmesi gerektiğini belirtti.
       Suyun çok önemli olduğunu, NASA’nın araştırmalarına göre Türkiye’nin 10 yıllık bir kuraklık dönemine girdiğini söyleyen Alioğlu, kuraklık üzerine araştırmalar yaptıklarını 11 enstitü ile ülkenin tüm topraklarını taradıklarını anlattı.
       
KÖY-KENTLER DE KÖY HİZMETLERİ’NİN
       Köykentlere ilişkin çalışmaları da yürüttüklerini anlatan Alioğlu, biten projelere ek olarak Van Özalp’ta, Siirt Eruh Bağgöze’de ve Muş’da köy-kent projeleri gerçekleştirdiklerini söyledi.
       
RAKAMLARLA KÖY HİZMETLERİ
       Alioğlu’nun verdiği bilgilere göre, Köy Hizmetleri’nin bütçeden aldığı pay 1990’lı yıllardan bu yana yüzde 55.5, çalışan personel sayısı yüzde 37.5, makine parkı da yüzde 32.6 azaldı. Kurumun bu dönemde bütçeden aldığı pay 3.64’ten yüzde 1.62’ye, işçi sayısı yaklaşık 80 bin kişiden 49 bin 941 kişiye, makine parkı 28 binden 18 bin 874’e düştü.
       Buna karşılık kurum eskiden 130 bin ton yakıt harcarken gerçekleştirdiği aynı işi bugün 75 bin tonluk yakıtla yürütüyor. Kurum yılda ortalama 10 bin kilometre stabilize, 6 bin kilometre asfalt yol yaparken, 4 bin kilometre asfalt yenilemesi, 6 bin kilometre de yol onarımı gerçekleştiriyor.
       
PERSONEL 4-5 BİN KİŞİ AZALACAK
       Öte yandan, Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar başkanlığında yapılan toplantılarda gündeme gelen 20 yılını doldurmuş kadın ve 25 yılını doldurmuş erkek işçiler ile 55 yaşının dolduranların emekli edilmesi durumunda Kurum personeli yaklaşık 4-5 bin kişi azalacak.
       Bu personele kadınlardan 15-19 yılını dolduranların, erkeklerden de 20-24 yıl çalışanların dahil edilmesi durumunda ise bu sayı daha da yukarı çıkacak. Önümüzdeki Salı günü Köy Hizmetleri’nin bölge müdürleri Ankara’da toplanarak bir durum değerlendirmesi yapacak.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları